Mamma 2.0

Varje morgon jag vaknar upp, tar en lång skön dusch, prova på ett par outfits, curl mina ögonfransar, hoppa i högklackat, och voila! Jag är redo att...Screeeeaach! Waaaait en minut! Det är inte jag! Det var jag 10 år sedan! Låt mig till att börja igen.

Varje morgon vaknar jag med min son finger upp min näsa och min dotter skriker efter en fin bar. Så, jag katapult in i badrummet och stoppa både kontakter in i mina ögon. Med mitt hår i en otvättade ponny, jag frenetiskt vina i samma Lulu ' s har jag varit klädd i 3 år. Lululemon är perfekt bra för skolan drop-off och spelar i parken. Heck, det är mer än bra. Det förväntas av dig. Men inte för idag.

Idag kommer jag inte att en playdate. Idag har jag vara en professionell. Se, jag är på väg till ett affärsmöte. Och inte bara någon mötes...jag är på väg till ett affärsmöte...att jag heter...för min nya verksamhet. Så ja, jag måste vara professionell. Jag har att vara tillsammans. Jag måste inte ha ägg på min tröja. Jag måste vara "Alexis 2.0."

Men vad gör 2.0 betyder och hur kan man uppnå det? Jag menar, min dator, min bil GPS och även min brödrost ugn har listat ut vad deras 2.0 är, men de hade ingenjörer rewire dem och bokstavligen sätta ihop dem. Varför är det så svårt för mig att hitta och tro på min egen 2.0 omvandling?

Kanske är det därför som jag startar den här verksamheten, att det alltid kommer att vara en mobiltelefon i handen redo att besvaras bör min son skada sig själv på förskolan och behöver räddas.

Kanske beror det på att min dotter kommer att behärska några nya läckra skicklighet och min barnvakt är på väg att berätta om det, för jag var inte där för att bevittna det. Möjligen beror det på att min man kommer att komma hem efter en hård dags arbete och han kommer att få äta upp barnen Elmo snacks till middag, eftersom jag har ännu att komma till mataffären. Oh vänta, det är ett dåligt exempel. Det händer en gång i veckan.

De två första bekymmer, om mina barn, stall min 2.0 omvandling och ibland rädsla att bli så högt jag hitta mig själv slutat döda i mina spår, oförmögen att röra sig framåt.

När jag börjar det nya kapitlet, något jag har velat göra sedan för evigt, jag måste komma till rätta med det faktum att en del av mina 2.0 hjärnan alltid kommer att vara upptagen med 2 små frön som jag planterade på denna Jord, som båda råkar växa en liten bit varje dag. Jag heja på dem växer, fira dem växer och ibland, jag erkänner, jag muta dem att växa snabbare eller långsammare beroende på mitt humör. Men nu är det dags för mig att växa också. Det spelar ingen roll om jag är klädd med mina ögonfransar ringlad eller klädda huvud-till-tå i Lulus. Det är dags för Alexis 2.0 för att trycka på, hälsar världen och har förtroende för att allt kommer att bli okej.

ADVERT

Lägg till din kommentar