Morsan Skriver Smärtsamt Relatable Inlägg Om Att Känna Sig Osynlig Efter Barn

Mom ' s inlägg om att känna sig osynlig efter barn är alldeles för relatable

Det finns inget sätt att förbereda dig för moderskapet. Visst, du kan läsa lite föräldraskap böcker, register för alla de objekt som du tror att du behöver, och baby-ett bevis på ditt hus, men det finns några saker du helt enkelt inte kan förbereda sig för. De är saker som ingen annan kan förbereda dig för, heller.

"Snart efter att min son föddes så kände jag att jag blev osynlig", börjar ett inlägg skrivet av Anastasia Aligiannis. Anastasia är en mamma, som liksom många av oss, började känna mig osynlig efter att hennes son föddes.

Snart efter att min son föddes så kände jag att jag blev osynlig.

En dag började jag bär 1 örhänge. Nu någon som vet...

Postat av I all din lediga tid Onsdag, Maj 31, 2017

"En dag började jag bär en guldring," hon börjar sin tjänst. "Nu kan alla som känner mig vet också att detta är inte något jag vanligtvis skulle göra, visade sig att det tog sju månader för att någon ska märka att jag bara var klädd i ett örhänge."

Det kan verka som en liten sak, men är det det? Min mamma, som ringde mig religiöst, år efter år på 1 a.m. morgonen på min födelsedag (det är den tid jag föddes), glömde för första gången i år som min son föddes. Och dessa typer av saker för mammor hela tiden . Ingen innebär någon skada — men vi börjar genast att ta ett baksätet till våra barn.

"Sju månader till ett värde av sociala interaktioner, och ingen någonsin såg mig torg i ansikte och märkte," Anastasia skriver. "Det slags cementerad till mig som mamma till två barn under två som alltid var ute, som bara stannade hemma "eller" inte fungerar " hade jag bara om att bli osynlig, inte bara för att samhället (som kanske inte märker eller vara nyfiken på varför bara ett örhänge), men till min familj, till mina vänner och egentligen kanske om jag är riktigt ärlig, även för mig själv."

Moderskap är allt tidskrävande. Mellan den ständiga hamster hjul bara att försöka få allt gjort, och vår helt nya roller, är det lätt att tappa bort oss själva. Och gud förbjude att vi pekar ut det eller klaga på det — då är vi "martyrer", eller hur?

"Ofta mitt samtal (när och om jag lyckats få med dem) med familj och vänner skulle vara" hur mår barnen? Hur är den mannen? " med vår konversation ta sedan dess naturliga flöde där det skulle. Väldigt sällan var det någon som fråga hur jag var", skriver hon. "När jag tänker på det nu min gissning skulle vara att alla förmodligen tänkte bara att om folk att det var mitt ansvar att ta hand om var okej, då måste jag vara."

Höj din hand om du har varit där.

Det är okej att vilja bli sedd igen. Det är okej att vara kvinna, bortsett från din roll som mamma. Det här inlägget är så viktigt, eftersom det påminner oss om hur lätt våra behov och vår existens kan glida in i bakgrunden.

"Vi måste låta den tråd som förenar oss som mödrar att vara stark nog att vara repet som fångar oss när vi faller. Så, detta inlägg är att säga att om du idag känner dig överväldigad, osynlig och som om du inte fråga, är du verkligen göra.

"Du är så viktig, och är förmodligen den kugge som håller allt i trim."

Ja, moms. Du är värdefull. Låt dessa visa ord från en kollega mamma påminna dig om det. Du är inte osynlig. Du är här — och att du är viktig, också.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar