Är Du Som Mamma Med 10.000 Bilder Av Ditt Barn På Din Telefon? Du Kommer inte Ångra Det

Jag sprang in en vän häromdagen som jag inte hade sett sedan hon fick sitt första barn för ca ett år sedan. Efter att vi utbytt petitesser "Hur är det med barn att göra? Ligger du och sover?" och den oundvikliga "ska du ha en annan?" hon drog ut sin telefon för att visa mig bilder av barnet. Strålande öra till öra, hon bläddrat igenom sida efter sida efter sida, och i grund och botten återberättats i fantastisk detalj det första året i barnets liv — alla med bild-perfekt fotografiska bevis.

Jag var inte irriterad. Jag var inte plötsligt rusade för tiden. Jag var inte uttråkad, inte heller jag tror att hon var oversharing eller alltför påträngande för att hålla mig gisslan till ett personligt bildspel av barnets första år milstolpar. Jag var inte någon av de saker som jag trodde jag skulle vara. Jag var något helt annat. Något förvånande, även för mig.

Jag var rent ut sagt avundsjuk.

Nej, det var inte min åldrande äggstockarna (som nu är hem till en liten samling av nära-bästföre-datum för ägg) stönande för ett annat barn. Det var inte den sista fästingar i min 45-åriga biologiska klocka kippar efter luft som det tickade mot klimakteriet. Och det var verkligen inte en nostalgisk "Åh, vad jag saknar dessa dagar", för ärligt, jag vet inte. (Inte sova under ett decennium är inte något jag ser tillbaka ömt på och tänka, Det var episkt! ) Det var det faktum att hon hade en nära-perfekt hithörande rekord av barnets första år i bilder, och Jag visste att jag hade något sådant .

Förra veckan fann jag att jag saknade min förstfödde son som är på högskola nu och vaxning nostalgisk över hans första år på Jorden. Jag tog tag i hans baby bok, och i ungefär tre minuter, jag var klar återuppleva hela hans första år. Tolv månader på Jorden, men bara ca 50 bilder.

Då, jag hade en gammal Kodak som krävs för själva rullar film, tvingar du ska vara mycket medveten om hur många bilder du tog dig eftersom du bara hade 36 chanser att verkligen få det rätt. Hans första tid i barnstol äta fasta nummer tre bilder. Min vän? Hon inte bara hade ungefär 150 bilder på hennes dotter skeda ris flingor i hennes mun, men det stora utbud och uttryck som hon lyckades fånga var helt enkelt awesome.

Och inte får jag började på den korta små filmer av baby som hon hade tagit praktiskt taget dagligen. Mina videoklipp? Jo, vi lyckades videoband Jul, Halloween, Påsk och det första året. Den tidskrävande och besvärligt att transportera ut av den gamla otympliga Panasonic videokamera, göra säker på att det var laddat, att hitta utrymme på Hi8-band, och sedan inspelningen min son var inte på toppen av min att-göra-lista. Nuförtiden, det är bokstavligen ett klick bort, och — voi la! — du är en mamma och en dokumentär av filmaren linda. Vilken gåva du har fått!

Äldre mammor älskar att ge råd att yngre mammor. Vi har varit nere för varje väg-och tillbaka igen, och vår visdom kommer med kärlek och insikt om att vi har tjänat, på ett bra sätt och dåliga sätt under åren. Det är anledningen till att jag inte längre säga att moms, "Det går så fort. Njut av varje minut, eftersom vi alla vet att det inte är varje minut är roligt. Tvärtom, tusentals av dessa minuter suga kungligt.

Istället, nu säger jag, "Du kan aldrig ha tillräckligt med bilder och videoklipp. Ta dem varje dag! Att leva i nuet, men också tveka inte att dokumentera det ögonblicket eftersom minnet av dessa saker kommer att blekna snabbt. Men de bilder som du tog? De är för evigt." Och för alltid som de verkligen är. Inte längre göra mödrar har panik vid tanken på att huset brunnit ner och alla bild-album och filmer försvinner. Vi kan tacka cloud för det.

Gå nu fylla upp ditt barns moln. En dag kommer de att tacka dig för det.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar