Förbannelsen Av Att Vara Familj Empath

Som barn var jag märkt att den var alltför känsliga. Jag var också knuten som fredsstiftare i familjen. Jag inser nu att jag försökte att hålla fred för att överleva.

Som vuxen har jag insett att jag är en empath. Jag känner mig både det bra och det dåliga i ytterligheter, och som barn var jag ofta överväldigad med känslor jag upp från min egen familj, som inte alltid varit en plats av frid och harmoni.

Några drag av empaths är att vara mycket känsliga behöver ensam tid att ladda, som är mycket intuitivt vilket ibland resulterar i att ge alltför mycket av dig själv, och viktigast av allt, empaths absorbera känslor för andra människor.

Det är en förbannelse att vara familjen empath. Det var en förbannelse som barn, och det är en förbannelse som mamman i familjen också. Men jag försöker hitta sätt att vända det till min fördel, eller allra minsta överleva alla dessa stora känslor moderskap får mig att känna mig.

Som barn minns jag att internalisera en hel del av de negativa känslor som fanns mellan mina föräldrar. När de var stressad om ekonomiska förpliktelser och äktenskapliga problem, att jag var stressad också. När de kämpade, jag var en känslomässig oreda. Eftersom jag var bara ett barn på den tiden, jag visste inte vad sjutton en empath var. I stället blev jag knuten som en crybaby .

Nu när jag är vuxen, jag inser att det är viktigt som familjen empath att öva själv-och sjukvård och hitta sätt att klara sig när det är negativa känslor runt omkring dig.

Och naturligtvis, som är en empath är inte allt dåligt. Jag är en god vän eftersom jag känna empati med andra' problem lätt. När du har goda nyheter, jag är över månen glad för dig. När saker är glidande längs smidigt, jag är den mest trevlig person att umgås med, eftersom jag tenderar att absorbera den positiva energi och reflekterar att mitt humör också.

Men när saker och ting går söderut, skickar mig in i en spiral av ångest, och ibland kan jag inte sätta fingret på varför jag är med i en foul humör. Jag har äntligen lärt mig att ta ett steg tillbaka och analysera mina känslor, hitta källan av negativitet, och göra mitt bästa för att inte internalisera de känslor och handlingar som begås av andra i ett ohälsosamt sätt.

Att vara en mamma och en empath är en allvarlig balansgång. Jag har tre växande barn som är full av massor av känslor. På en given dag, jag har fått en tween som är lynnig, mitt barn som är antingen fulla av ångest eller glad som en lärka, och ett förskolebarn som gör mig att le och skratta en minut och vill skrika "Varför mig?!" samtidigt som man skakar mina nävar i luften nästa. Han är en envis en, som det yngsta av mina barn.

Som ett resultat, berg-och dalbana av känslor som jag absorberande på en viss dag är mycket att hantera. Ibland behöver jag bara en jäkla timme (eller 12) när jag inte behöver känna alla saker. Jag behöver tid varje dag för att ladda batterierna.

Men mamma i familjen inte ofta får fly, inte hon? Istället, hon är pivot punkt för allt det som händer i familjen. Ansvaret för att försöka balansera känslor av fem olika familjemedlemmar är överväldigande i bästa fall.

Så jag måste vara uppmärksam för att inte sugas in av den vilda känslor av lite folk jag bor med. Jag vill ta bort deras smärta när de är sjuka, och jag känner mig fruktansvärt dagar efter att de har berättat för mig av en kamp med deras vän. Givetvis har vi alltid känner sig ledsen och arg när våra barn har det svårt, men det går längre än så. Den väger mig ner för mycket längre tid än det borde.

Om en av mina barn är slående i dörrar, skriker eller gråter hela dagen, det är svårt för mig att hålla det samman, eftersom det plötsligt, mitt humör styrs av deras energi.

Jag har lärt mig att försöka att koppla bort från vad de känner, så att jag inte känner det så intensivt rätt tillsammans med dem. Problemet är, de känslor jag ständigt reglera kräver utkämpar en strid med intensiva känslor inte bara dagligen, men ibland, en gång per timme. Och det är anledningen till att familjen empath kan kännas som en förbannelse. Jag måste hela tiden kontrollera mig själv, omgruppera, andas djupt, och påminna mig själv om att min familjs känslor behöver inte kontrollera mig.

Om du inte är en empath, du har förmodligen ingen aning om vad jag pratar om. Tror du att jag är bara en hot mess. Du går om din dag opåverkad av de runt omkring dig. Men empath kämpar dagligen för att reglera sina känslor på ett lämpligt och hälsosamt sätt.

Ett telefonsamtal från en familjemedlem som ger mig lite dåliga nyheter kan sätta mig ner för vecka, även om nyheterna inte påverka mig. Och på 40 år, jag fortfarande med att bekämpa frestelsen att få insvept i mina föräldrars frågor. Jag känner fortfarande samma sätt som jag gjorde som barn, som bor under deras tak, och försöker att hålla fred för alla.

Men jag konstatera att nyckeln till att leva ditt bästa liv som en empath är att hitta balans, hitta tid för egenvård och hitta dags att dra sig tillbaka. Berätta för dig att det inte bara okej att ta bort från dina barn intensiva känslor från tid till tid, men det är för bra för hela familjen eftersom du kommer att vara ditt bästa, mest rimliga själv om du är lugn, avslappnad, och för att kunna möta ett problem utan att bli alltför upptagen med det.

På ena sidan, jag älskar att kunna känna sig så djupt, att relatera så intensivt, och få andra att känna sig älskade och omhändertagna. Det är en gåva. Men å andra sidan, ibland vill jag bara ta en jävla paus och inte känns som om min värld kommer att rasa bara för att barn är upprörd eftersom jag klippa hans smörgås i trianglar istället för fyrkanter. Och det är anledningen till att det ibland känns som det ultimata förbannelse.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar