Till Mamma På Costco Med Vördnadsfull Kid

De flesta dagar, jag ser mig själv som en bra person. En som, ges ett val, kommer att göra det rätta.

Idag var inte en av dessa dagar.

Min dotter och jag var på cruising genom Costco, njuter av vårt löjligt stor choklad fryst yoghurt, på väg mot en mamma med två små barn som sitter sida vid sida i kundvagnen. Precis när vi rullar upp bredvid dem, och jag menar just på att exakt nu, den lilla pojken i vagnen lutar sig över och spyr. I vår riktning. Inom sprutning avstånd av oss och våra yoghurt.

Nu innan jag fortsätter med historien, låt oss prata om mig och spy. Jag var mycket, mycket sjuk i hela tre av mina graviditeter med en tillstånd som kallas hyperemesis gravidarum . Jag kastade upp på en daglig basis, många, många gånger per dag, i månader i sträck, under tre separata gånger i mitt liv. Jag var på sjukhus, IVs, den fungerar. Och jag tror att jag har PTSD nu. För när det kommer till att kräkas, jag klarar inte av att vara runt det. På alla.

När min egen söta barn har maginfluensa, och jag skriker för min man och sedan gömma sig tillräckligt långt bort för att jag inte kan höra att motbjudande ljud från badrummet.

Vid de sällsynta tillfällen som detta händer och jag är ensam med barnen, jag stoppa in dem i badrummet och stå i hallen bakom den stängda dörren jublar dem på skuldmedvetet, "Det är okej! Du gör ett jättebra jobb, sötnos! Du kan helt göra detta själv!"

Som ett resultat, mina barn är väldigt självständig pukers. Inte en dålig sak, egentligen.

Nu tillbaka till Costco, och den vördnadsfull kid : Jag frysa på plats. Min mage vacklan, och jag börjar genast att känna sig sjuk, men jag inser att jag har ett gäng servetter i väskan och att denna mamma skulle nog verkligen uppskatta några servetter just nu. Och det gör jag verkligen tänka på att hålla andan, inte titta på den kräks täckt barn, vagn, och marken och lämna henne servetter med en empatisk, uppmuntrande nick av stöd.

Tills barnet lutar sig över vagnen igen och bara helt släpper kanske innehållet i varje Costco tabell -, om och om igen, som bara ett barn i det offentliga kan göra. Det är spy överallt. Överallt.

Och plötsligt är jag inte frysas. Jag kör bort, som om mitt liv faktiskt beror på det.

Bort från de fattiga mor och de fattiga vördnadsfull barn och fattig och den andra killen som sitter bredvid spy barn. Så fort som jag kan trycka min dotter och hennes choklad yoghurt och alla andra skit i vår vagn, jag dra röv ut av det.

Och jag vill inte titta tillbaka.

Och jag vet att det verkligen är hemskt att jag inte hjälpa en kollega mom. Jag hade servetter. Hon behövde mig. Jag hade rätt i det.

Men jag kunde inte. Kamp eller flykt sparkade i, och jag hade GTFO.

Så, lady in Costco med vördnadsfull barn: Om ditt barn hade varit kvävning, jag svär jag har hoppat i och utfört Heimlich omedelbart. Om han hade fallit ur vagnen och knäckt hans huvud öppna, skulle jag slet av mig min skjorta och förde den till hans blödande sår, och jag skulle inte ha skickats ett öga. Men detta, detta spyr spyr överallt, var bara för mycket för mig. Jag är verkligen ledsen.

Och nu sitter jag här och väntar på karma att bita mig i röven och skicka maginfluensa storma genom mitt hus. Håll ögonen öppna.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar