Från Den Redan Mammor Till Den Snart-Till-Vara Mammor: jag är Ledsen

Kära Snart kommer att Vara Mamma,

Grattis till det lilla barnet i det! Jag hoppas att ditt illamående på morgonen var inte alltför dåliga och att de vackra, böljande sparkar är mjuk och välriktad.

När vi började prata häromdagen, din bebis i din mage och min på min höft, du klagade på att överallt du gå redan-mammor är full av råd som du är helt enkelt trött på att höra. Jag ska erkänna, det sved lite när du sa det, speciellt eftersom jag bara hade delat några av mina allra bästa nyfödda-care-tips. Men då jag tog ett andetag och kom ihåg—det var inte så länge sedan att jag var gravid, första gången mamma, den enda som var irriterad av alla råd redan-mammor som höll kasta min väg. Jag minns att jag önskar gång på gång att alla de stora-kid moms skulle bara berätta för mig grattis och lämna det vid det.

Nu när jag har varit på båda sidorna, jag vill officiellt, otvetydigt utfärda en ursäkt: Från alla som redan är mammor till alla som snart ska bli mammor, Jag är ledsen .

Jag är ledsen att vi stannar dig på gatan för att ge dig råd.

Jag vet hur motbjudande det är att få råd från människor du inte känner. När jag var gravid, jag ville desperat att jag skulle kunna gå ut i fred utan någon mamma i affären eller restaurangen eller parken skrek dunkla råd om utfodring eller sova eller hålla romantiken vid liv med min man.

Nu får jag det ändå. Vi som redan är mammor se den stora magen på dig och vet exakt vad som kommer i din väg. Vi vet att om kärlek och skratt och absolut glädje, men vi vet också hur överväldigande och svårt nya moderskapet kan vara. Vi har varit där, och vi vill att djupt för att bespara er desperation och isolering vi kände under de första månaderna. Vi säger saker som vi önskar att någon hade berättat för oss, de saker som gjort skillnad för våra barn. Om vi bara hade vetat ljudet av en dammsugare skulle ge våra gråter nyfödda eller som en napp skulle inte vraket vård eller att det bästa sättet att bada en bebis är att bara få i badkaret med dem, de första månaderna skulle ha varit så, så mycket lättare. Jag vet att vår rådgivning är en smärta, men snälla, vet att det kommer från en plats av kärlek.

Jag är ledsen att vi berätta om våra födelse berättelser.

Jag vet att du redan är ganska måna om att hela människan-gör-deras-gå-via-din vagina sak och hör orden "att riva," "stygn" och "aldrig" kanske betyder inte att hjälpa. Jag lovar, när vi berättar våra historier, det är bara för att vi vill hjälpa dig, och när de kommer utanför låta skrämmande, är det bara för att det är verkligen svårt att hitta en balans mellan att vara riktigt med någon och inte skrämma fan av dem, speciellt när det kommer till förlossningen.

Innan jag hade min son, en redan mamma i min cirkel berättade för mig att arbetskraft inte riktigt var så illa och att rätt andning hade hjälpt henne att känna sig nästan ingenting. Efter förlossningen, jag frågade henne vad heck hon pratade om. "Åh", svarade hon, "jag ville inte skrämma dig. Såklart att det gör ont som fan!" Medan alla dessa skrämmande födelse ord är förmodligen inte nödvändigt, vi vill att du ska veta att, ja, det kommer att bli mycket, mycket smärtsamt. Men sedan lika plötsligt som det börjat, kommer det vara över och du kommer att ha en varm, slingrande barn på bröstet. Och i dem efter en stund, du vet att all smärta var värt det.

Jag är ledsen att vi ställa samma frågor om och om igen och svimma över varje detalj som du ger oss.

Förfallodatum? Sex? Förskolan tema? Det är konstigt att folk betalar så mycket uppmärksamhet till gravida kvinnor, men när redan-mammor gör det, det är ofta för att de är påmind om sin egen gravid dagar och det faktum att deras stor grabb brukade vara en liten nyfödd också. Jag vet att det är lite jobbigt att svara på dessa frågor om och om igen, och jag lovar att vi är tacksamma för ditt hänge oss så att vi kan minnas.

Jag är ledsen att vi hånar er alla-naturlig, 100 procent ekologisk, screen-free parenting plan.

Jag är säker på att det hänt dig: Du talar till en redan mamma och berätta för henne att du planerar att öka din baby till 100 procent skärmen-fria eller förbereda alla sina barn mat för hand, och hon hånskrattar, "Ja, ska vi se hur du mår om ett par år!" Det kan tyckas elakt när som redan är mammor svara på detta sätt, men vad de är ofta försöker förmedla är det enkla faktum att prioriteringar förändras.

Innan bebisen kommer, du vet att du vill det bästa för dem, men som du ännu inte känner till dem. Du läsa böcker och lyssna till experter och lovar och svär att vara den bästa förälder kan vara. Och då får barnet här och alla planer man gjort förändringar, och då de ändras igen, och då ska de hålla på och ändra varje månad och vecka och ibland dagen. När det händer dig, vi vill inte att du ska känna skuld för att vi gjorde.

Sanningen är, om du planerar något innan födseln, kan du hålla fast vid det, för det mesta, om du jobbar tillräckligt, men ibland (ofta) när du lär känna ditt barn, de bästa-för-alla saker falla i onåd när du börjar att lära sig vad som är bäst för din baby. De flesta mammor har brutit minst ett av jag-kommer-nevers hon hävdade under graviditeten och när du gör det kommer vi att vara där med dig, skratta tillsammans om alla saker vi brukade tror betydde.

Jag är ledsen att vi ställa frågor till dig som är sätt alltför personlig.

När vi frågar om du har börjat öppna sig eller om du planerar att amma, det är vårt sätt att välkomna er in i den cirkel av moderskap. Jag vet att du förmodligen är super weirded och räknats ut nu, men jag lovar dig, en vecka efter att barnet får här, du kommer att prata med dina vänner om innehållet i blöjor och tigger din syster att tala om för dig hur hon hanterade postpartum egenvård. Moderskap tvingar dig att släppa en hel del av blygsamhet, och ju förr du får där, desto bättre. När vi frågar du personliga frågor, vet att det beror på att vi tycker om dig som en av oss redan.

Jag är ledsen att vi tala om för dig att sova nu, men hey, verkligen sova nu.

När du berättar för oss hur angelägen du är att föda och vi berättar för dig att gå och få dina naglar gjort eller ta en tupplur, vänligen lyssna. Jag vet att det är irriterande när människor agerar som om det inte finns något bättre att göra i de sista veckorna av graviditeten än chow ner på ananas och försöka studsa din väg till arbete, men riktigt, livet är på väg att förändras i de svåraste, mest underbara sätt det kan. Så, mamma-till-vara, ta den tid du har kvar att njuta av saker och ting som de är.

Så, snart-till-vara mammor i världen, Jag är ledsen . Jag är ledsen för råd och berättelser och know-it-all blickar. Jag lovar att jag ska göra mitt bästa för att hålla mig i tungan när jag ser dig om du lovar att komma ihåg att mina råd kommer med de bästa avsikter. Du har fått mycket kommer din väg, mama, och jag önskar dig inget men glädje och kärlek och tålamod som du anger moderskap. Jag lovar, mamma-till-vara, att nästa gång jag ser dig på gatan och mitt sinne börjar att tävla med alla de saker du bara behöver att veta, jag tar ett andetag och säger bara: "Grattis."

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar