När En Mamma Säger "jag är Trött," det Här Är Vad Hon Egentligen Innebär

Hon såg trött. Ben-trött. Överväldigad, frazzled, men mest trött .

Naturligtvis, det var hon. Hon hade fyra barn som såg ut att alla vara under 10 år, med de yngsta, som en nyfödd som var gråt i hennes armar, klart som vill ha något att göra med denna resa till mataffären.

Studsande nyfödda ner de frysta livsmedel gången och artificiella ut med en zombie-liknande gunga Jag visste att hon inte hade sovit på flera år. ÅR. Jag hade tur att vara shopping sans barn, som min var mycket äldre och jag var äntligen skörda frukterna av att sätta i min baby tid. Jag närmade mig denna trötta mamma och sa: "Du har en vacker familj! Du gör ett jättebra att vara här med alla av dem och en nyfödd."

Hon stannade för några sekunder, som om hon var att hålla tillbaka tårarna och blinkade med ögonen när man tittar bort från mig, som om att studera den frysta våffla urval. Jag visste att hon skulle stanna lasso i alla de svar hon verkligen ville säga och i stället ersätta dem med en mening som varje mor vet jag använder varje dag. En mening vi substitut för vad vi egentligen vill säga. Hon bara tittade på mig och sa, "jag är trött ."

Jag visste precis vad hon menade och det inte bara betyda att hon var trött av att inte sova bra natten innan.

Det innebar att hon var fullt utvecklad, 100%, super-sized att största möjliga omfattning och grad trött — i varje enskild aspekt av hennes nuvarande liv. Åh, hur jag har förstått att fler än hon kunde veta.

Du ser, när mammor säger "jag är trött" till vår make eller maka, våra vänner, främlingar, grannar, läkare, även våra egna mödrar, vi säger så mycket mer än så.

"Jag är trött": vikten av att vara ensam vaktmästare att små barn dag ut och dag in kan vara helt förkrossande.

"Jag är trött" betyder att det finns stunder som jag tror att jag inte kan göra det här en sekund till.

"Jag är trött" innebär att jag aldrig trodde att det skulle vara så här svårt.

"Jag är trött" innebär inte bara är jag inte få sova nu, men jag vet inte när jag någonsin kommer igen. När?

"Jag är trött" innebär att om jag måste klippa skorpor av en mer PB&J sandwich, jag får sticka min hand i stället.

"Jag är trött" betyder att jag inte vill ha sex. Och det är inte för att jag inte älskar den handling eller min man, det är för att jag inte kan vända mindre mitt trötta sinne tillräckligt för att det ska faktiskt vara vände på.

"Jag är trött" betyder att jag inte har den mentala muskler för att göra små prata med någon. Inte i mataffären, på lekplatsen, vid ett PTA möte, i ett väntrum eller någon annanstans finns det andra trötta människor som mig.

"Jag är trött" innebär snälla säg inte att jag kommer att missa en dag. Även om det kan vara sant, jag vill inte höra det just nu. Det kommer inte att hjälpa.

"Jag är trött" betyder att jag är bedrövad min innan-mamma kropp, attityd, personlighet, fritid, ensamhet, och många andra saker som är nu borta från min nya normala att jag fortfarande anpassa sig till.

"Jag är trött" innebär att jag undrar om jag någonsin kommer att känna sig som mig själv igen, eller om detta tillstånd av utmattning kommer att bli min nya staten för evigt.

"Jag är trött" betyder helt enkelt I. Am. Trött. Jag kan inte göra så många vanliga vuxna saker just nu, ironiskt nog, eftersom jag am den vuxna nu. Modern. Den sacrificer. Den som behöver för att få henne skit tillsammans kan faktiskt inte något just nu.

Jag gav det konstiga mamma i mataffären en mjuk klapp på axeln. Jag ville inte berätta för henne att det skulle bli bättre, eller hur välsignade hon var, eller att hon kommer att missa detta en dag. Istället, jag tittade henne rakt in i hennes trötta ögon, log mjukt, nickade och sade, "jag förstår."

Och då log hon tillbaka.

Ibland är den enda av oss alla "jag är trött" mammor behöver är att veta är att vi är inte trött ensam .

Insikten om att det finns en hel systerskap av fysiskt, känslomässigt och mentalt trötta mammor kan ge en känsla av både kamratskap och lättnad. Eftersom vi alla vet mer än någon annan vad som är faktiskt bakom "jag är trött" - svar, och tillsammans, om Gud vill, kommer det inte att vara vårt svar för evigt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar