Jag är Som Rättfärdiga Mamma Som Är att Höja Feministiska Pojkar

Att jag alltid tänkte att jag skulle ha döttrar. Jag kommer inte att gå så långt som att säga att jag föreställde mig att hålla buntar av rosa och glittrar, men på baksidan av mitt huvud, jag såg fram emot att öka kick-ass tjejer som skulle rock and roll — tjejer som skulle bygga vidare på det momentum för ett rättfärdigt feministiska mor och förhoppningsvis en dag att lämna mig fräser i dammet.

Sedan gick jag och hade pojkar. Och jag är här för att berätta att jag är att mamma till pojkar.

Du vet den jag menar, right? (Ljug inte. Jag kan se att du rullar dina ögon från min soffa.)

Jag är tråkig mamma som envisas med att om de pratar om en kvinna över 18 år, de använder ordet kvinna. Är det jag som hoppar på varje chans att påpeka hur vi använder ord på olika sätt när vi talar om pojkar och flickor. Och ja, jag sträcka det lite långt ibland för att göra en poäng. Vanligtvis, det snäpper tillbaka och slår mig i röven, men det du går.

Jag är den som föreläsningar dem tills jag är trött på ljudet av min egen röst om att lyssna när folk säger "jag gillar inte", eller "Sluta röra mig" — även om min yngsta är bara 8 och har inget intresse av att flickor. Eller pojkar. Eller djur för den delen. Men om och om, jag säger: "Titta på mig när jag talar till dig. Detta är viktigt. När någon säger att inte röra dem, du måste sluta ta dem direkt. "

Jag är så tråkig-ass mamma som är ständigt föra upp resultaten av flickor och kvinnor. Jag är den som undervisar mina söner att hålla dörren öppen för alla, inte bara tjejer — för det handlar inte om att vara en gentleman, det handlar om att inte vara en skitstövel.

Jag är den som ständigt tjata på om hur även om pojkar och flickor är olika, och män och kvinnor är olika, det ena är inte bättre än en annan. Jag är en alltid att påminna dem kan du inte berätta om någon är en pojke eller en flicka, med en längd av sitt hår eller att färgen på deras tröjor, av vad de gillar eller inte gillar, eller av vad de gör eller inte gör.

Jag är over-the-top mamma, en ständigt pekar ut stereotyper.

Jag är den som inte låter mina barn att spela tv-spel att objektivera kvinnor. Jag är den som gjort att de vet vad tid är, vad tamponger är för, där barn kommer ifrån, och vad bröst är för. Jag är den som lärt dem ordet "vagina." Jag är den som, när de är redo, kommer att förklara att ja, kvinnor som kön för att det känns bra.

Jag är övernitisk mamma som satt med henne i andra klass (son när han började gå till skolan danser om hur man ska respektera tjejer, och vad gör jag om en tjej som bad honom att dansa och att han inte vill. Jag som sa till honom att det inte var okej att skratta eller göra roliga eller brist på respekt, även om han inte var intresserad, eller i hans fall, livrädd vid tanken.

Jag som har berättat för dem om jag någonsin får reda på att de är kul på ett sätt en flicka ser ut, jag ska ta ner dem. Om jag någonsin får reda på att de är nedlåtande, en flicka, jag ska ta ner dem. Om jag reda på att de använder sexuellt laddade förolämpningar, jag kommer vara över dem som vitt ris. Jag är den som låter som en gnällande borr som när jag säger saker som " gråta som en flicka "det är kränkande, orättvis och felaktigt.

Jag är så irriterande mamma som inte ursäkta aggressionen bara för att mina barn är pojkar.

Jag är den lilla idioten som har oändliga middagsbordet samtal om hur kvinnor är underrepresenterade och hur historien bara berättar historien från en punkt. Jag är den som frågesporter dem på historia fakta om kvinnor och rösträtt. (Ja, jag är verkligen att mamma.)

Jag är en som kommer att sitta på sina åsnor ner och ge dem prata efter att prata om sex och samtycke och hur om de någonsin osäker, är svaret nej.

Är det jag som är tråkig dem till tårar med samtal om de roller som kvinnor har spelat i historien.

Jag är den som är passionerat orera om hur man gör saker är lika, och hur det är viktigt att värdera människor för vilka de är och inte antar att de är bättre bara för att de är en pojke eller en flicka.

Jag är den som inte är orolig för så mycket om att höja mina söner att vara herrar . Dina döttrar inte behöver herrar. De förtjänar pojkar och män som ser dem som jämlikar.

Jag är smärtan i röven, du-är-sjuk-av-att höra mamma som är ständigt påpeka att det inte bara flickor kan göra allt som pojkar kan göra, men pojkar kan göra något som tjejer kan göra — bra, förutom födelse sak.

Ja, jag är att morsan.

Jag är en smärta i röven. Jag går på och på. Jag är en post som fastnat i ett spår. Jag är att morsan.

Jag är den som är uppfostra pojkar att visa dina döttrar som jämlikar, som partner, och som människor. Jag är den som gör sitt yttersta för att höja män som inte bekymrar sig så mycket om att hålla öppna dörrar eftersom de tycker om att göra världen till en mer jämlik — och därmed en bättre plats för oss alla.

Jag är villig att ta den falla, att vara patsy, att ignorera den rullande ögon och huffing suckar...om det fungerar.

Jag är att morsan.

ADVERT

Lägg till din kommentar