Min Mamma-Plånbok Är En dumpningsplats För Mina Barn Sh*t

Min pre-kid liv var fullt av saker som jag inte ens inser att jag tar för givet: bröst som är kvar där de är tänkt, för en, och en brist av stretch märken. Möjlighet att sitta på toaletten utan publik. Extra inkomst. Gratis kvällar. En bil som inte var full med gammal pommes frites.

Men en sak jag verkligen saknar är att ha min handväska alla till mig själv.

Innan moderskap, innehållet i min väska var rent själviska – grejer som jag, och endast jag (med undantag av kanske mina flickvänner under en utekväll), som behövs. Smink, en hårborste, en spegel, tandtråd, tamponger, en flaska av ibuprofen, det vanliga. Jag var inte skyldig att kånka runt något för någon annans nytta. Jag var härligt oförberedda för bajs akuta och fördröjda mellanmål gånger och boo-boos (verkliga eller inbillade), eftersom jag var en barnlös vuxen och de är saker barnlösa vuxna helt enkelt inte behöver att ha en aning om.

Men fyra barn senare, här är jag, och det ser ut som Toys R' Us tog en dump i min handväska. Ah, vem är jag skojar, "handväska" är inte ens ord för det. Jag har fått flytta upp till en stor Santa-sack på en handväska för att rymma 200 pounds av kid-genererade skit jag dra runt på den vanliga. Mina grejer är fortfarande i det, naturligtvis, men det är begravd under en lite klibbig berg av alla andras skräp. Så när jag är i, är chansen att det jag dra ut kommer inte ens vara min. Jag menar, gud förbjude, min personliga Chap Stick bör vara så lättillgänglig som detta par av plast huggtänder eller som krossade granola bar.

Den mängd papper, till exempel, rivaler riksarkivet. Jag är ingen extrem sparsamhet shopper, men det är nog kuponger i min handväska att ange något annat, jag har fått $2 off och "köp en, få en gratis" för allt från juice lådor till jeans. (Det är synd att de flesta av dem har gått till ända.)

Det finns broschyrer om utvecklingsstadier från barnläkaren kontor, gamla-ass utnämningen glider, inbjudningar till födelsedagskalas som hände som för sex månader sedan, kvitton för enkel avkastning i fallet mina barn vägrade att bära kläder som jag köpte, och slumpmässiga hastigt-klottrade konstaterar att göra noll känsla någon mer (WTF är "mode vatten?").

Och toys – åh, den mängd av små leksaker. Jag kunde fyll varje Happy Meal och sätta ett pris på varje flingpaket inom en hundra meters radie. Det började oskyldigt nog, med ett par små bilar jag stoppade i det för att hålla mitt barnen sysselsatta medan vi väntade för oljebyte eller något.

Men någonstans längs linjen, det gick fruktansvärt fel, och min plånbok blev ett kärl för varje liten leksak denna sidan av Mississippi. Det är där alla superhjälte och ponny figurer och kids' meal leksaker och slumpmässiga billiga prydnadssaker gå att vara helt och hållet glömt bort, tills jag hittar dem oupplösligt slog i mina grejer, som gumball-maskin slem som rymt från sin behållare och gummerat upp borst av min pensel.

Kanske det enda som är gott i min plånbok än leksaker är papperskorgen. Därför har du någonsin märkt att det finns en papperskorg i varje hörn – tills du behöver en? Handflatan är full av snorkiga vävnader eller pre-tuggade tuggummi och plötsligt är det inte ett fack i sikte, så i handväskan det går att behandlas senare. Tills jag glömmer det, som är, vilket är anledningen till att min är belamrad med omslag och slickade rotskott och kasseras Band-Aids och alla möjliga sjuka saker (betoning på "dåligt" eftersom du vet att det måste vara varigt med bakterier. Men hallå! Immun booster, amiright ?!).

På den ljusa sidan, jag skulle vara för månader om jag någonsin blev strandsatta och var tvungen att förlita sig på innehållet i min väska för näring. Det är nog halv-ätit Nutri Spannmål barer och paket krossade Guldfisk och jordnötssmör kex och öppna paket av mandel att se mig igenom även den hårdaste av svält. Plus, när det är allt borta, jag har fått till minst en tum av smulor i botten för att gräva i! Jag gnälla när det blir under mina naglar medan jag söker efter något, men jag skulle verkligen vara tacksam för crumb lager om det verkligen kom till kritan.

Jag längtar till flydda dagar i en liten, snygg väska som höll bara mitt själviska behov. Men detta är mitt liv nu, och det är något att säga för att vara beredd på alla gånger. Jag kan inte längre kunna hitta mina läppglans, men om du av misstag skit byxorna på parken, jag har dig täckt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar