Livet Efter 40: Tittar På Då Och Nu Mig

I mitt huvud, jag är 24. Okej, 27 toppar. Så, som jag uppmanade mina tonåriga döttrar pressa lite närmare tillsammans för fotografi, insikten om att de nu var närmare 20-någonting mental ålder än jag var lite nervöst. Sant, de är på den nedre halvan av tonåren, men fortfarande tonåring-y nog jag måste erkänna, åtminstone för ett ögonblick som är över 40, biologiskt, att jag inte längre är som person.

Att personen inte dricker kaffe.

Men detta person gör. Jag gav upp och började dricka kaffe bara i år. Är uppe alldeles för många timmar innan solen tog ut sin rätt på min disposition, vilket innebär att långvarig sömnbrist gör mig bitchier än normalt. Åh, jag är fortfarande bitchig, men tack vare koffeinet öka från ett par koppar av joe, jag kan fokusera bättre och erbjuda mer medveten snark.

Den personen hade ett fläckfritt hem.

Allvarligt, inget var på sin plats. Som, någonsin. Lyckligtvis, med barn botade mig av denna neuros. Nu är jag helt bra med en viss grad av slarv. Nackdelen med detta är att mitt hus har delegerats till ett dussin eller så av pågående arbeten, som korgar av (relativt) prydligt vikta tvätt bredvid en hög med osorterade strumpor. En gång varannan månad eller så, jag muta barnen med löfte om en binge titta på maraton, så länge som de sortera strumpor samtidigt som de tittar på. För ett par härliga dagar, mina fötter faktiskt match. Det är härligt. Resten av tiden, detta personens fötter är fria från de begränsas av överensstämmelse och sport en salig blandning av färger och mönster.

Som person bar smink.

Allvarligt, det var typ av en konstform. Det var dramatiska sveper av flytande eyeliner, minutiöst fodrad läppar, och felfri pulver. Sedan har tre barn men mina hormoner är lite mer, hm, fri-spirited. Detta personen vet bättre än att riskera eye makeup när det finns så många #KleenexWorthy berättelser på internet som bara väntar på att få mina ögon att blöda mascara. Även om jag inte bära smink, jag behöver inte oroa dig för att det klumpförebyggande i den "fina linjer" (ok, rynkor runt mina ögon. En annan fördelen är att denna brist på själv-och sjukvård har frigjort en bra 20 minuter varje morgon. Detta person gillar den extra sömn.

Som person verkade ha mer manliga vänner.

Som person var förvånad över hur bra hon fick tillsammans med sina manliga kompisar. Ingen flicka drama! Naturligtvis var det alltid risk för att någon får fel uppfattning, eftersom vän-detaljplan är inget kul. Nu ser jag fram emot att boka kväll med mina kvinnliga vänner. Någon ursäkt för att träffas för att prata, ömka, dela på en flaska vin, och kanske gnälla lite för oss själva. Och om vi får lite känslomässig — inga bekymmer eftersom inget smink! Detta person uppskattar vänskap utan rädsla för oavsiktlig flirta.

Så, mina tonåringar kan ha hela livet framför dem, men de måste också lära sig att hitta sig själva, hävda vän-zonen medan den fortfarande är (förhoppningsvis) att bevara vänskap, lära sig att älska sig själva, lära sig att älska andra, och att inse att andra kvinnor inte fienden — i själva verket, under dåliga tider en god vän kan vara deras frälsning.

Va.

Kanske är över 40 är inte så illa. Jag har kaffe (ofta), rena strumpor (ibland), mina kvinnliga vänner, och enstaka glas vin. Denna person inte tycker det låter så illa. Inte dåligt alls.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar