Om Du är En Mamma På bristningsgränsen, Läs Här

Jag är trött. Min 4 månader gamla är otröstlig och skriker på toppen av hennes lungor. Mina bröst ont från vård dygnet runt — det är det enda som konsekvent lugnar ner henne — och jag har en kvardröjande huvudvärk.

Allt jag kan tänka på är hur i detta ögonblick, moderskap är att tömma mig i hela mitt liv kraft. Och jag är ganska säker på att jag är på väg att förlora det. Men, till skillnad från innan, jag har lärt mig att, som en mamma som kämpar Jag behöver inte hålla allt för mig själv.

Att acceptera att jag inte behöver låtsas vara okej har gjort mitt liv så mycket lättare.

Jag har sett så många mammor, speciellt unga sådana, som regelbundet höra att vi gjort valet att vara föräldrar — eller åtminstone för att ha sex — så vi förtjänar att tyst ta itu med de hinder vi står inför som förälder. De meddelanden som tyder på att vi bör vara "att överleva i stället för blomstrande" och att vi inte borde söka hjälp när vi behöver det.

Det lämnar mammor som är på väg att bryta känner sig ensamma och ligger till dem genom att säga moderskap bör vara synonymt med kamp. Att försöka bearbeta dessa erfarenheter ensam, medan tänker ingen förstår är smärtsamt. Och det gör det svårare för oss att vara goda mödrar.

Det är en obeskrivlig mängd utrymme som ägnas åt att diskutera kärlek och stolthet av moderskap. Världen omkring oss älskar och till och med upphöjer den orubbliga uppoffringar som mammor gör för våra familjer och andra nära och kära.

Vi får veta att moderskapet är skönhet, ler och rosor. Men ingen nämner törnen. Sällsynt tillfälle att vi öppet kan diskutera hur moderskapet kan kännas som att drunkna, vi är ignoreras eller straffade.

Jag har även hört folk föreslår om du är frustrerad i moderskap, kanske du förtjänar inte att vara en mamma till alla.

Inget av detta är sant.

Det tog lång tid för mig att förstå att den frihet att ta itu med de hinder jag möter som en mamma är viktigare än frihet att diskutera det roliga i det. Genom att försumma att visa olika sätt att moderskap kan orsaka lika många sorger och glädjeämnen, vi skadar alla — även barn, föräldrar och folk som kan bli föräldrar.

Att uppfostra barn är längre än överväldigande. Det är skrämmande att veta att du är ansvarig för att en person klarar av självförsörjning. Men det är så mycket mer än att undervisa dem att försörja sig själva. Det är det som håller ett barn i handen genom deras mest lättpåverkade skeden och gör allt du kan för att göra någon som inte bidrar till att alla dåliga saker vi hatar om världen.

Det är ett stort ansvar, och ärligt talat, det är läskigt som fan! Och många av oss har knappast gjort den till en plats som vi förstår oss själva, än mindre förstå ett barn.

Det är en hel del vikt att sätta på våra axlar. Det kräver att erkänna att det är okej att inte vara okej ibland. Jag har äntligen börjat komma till rätta med det faktum att min resa för självförståelse gör mig inte till mindre av en bra mamma.

Tvärtom, ju mer jag lär mig om mig själv, desto mer blir det omsorgsfullt klart att jag är skyldig till alla att se till att jag gör allt jag kan för att lära sig från dessa grova fläckar. Det är okej för mig att vakna upp och ta mig till lunch. Det är inget fel med mig planerar en 48-timmars resa med tjejerna så jag kan återställa.

Samtidigt måste vi komma ihåg, egenvård inte alltid om att spendera pengar på massage och bubbelbad. Om du kämpar för och inte har råd med en formell tillflyktsort, försöker schemalägga en 15-minuters promenad. Börja journalföring om du inte mår hört att du vet att DU hör dig om ingen annan gör det. Börja volontärarbete, gå till en plats med knappt några människor och skrika på toppen av dina lungor. Det finns alltid något som är tillgänglig kan vi använda för att de-stress.

Det kan också vara så liten som att veta när du ska berätta för din familj att hantera saker på egen hand. Mammor är människor, inte packa mulor; vi kan inte bära allas vikt på våra axlar. Så varför ska vi fortsätta att försöka?

Vi är människor med ambitioner och mål. En del av vad som driver oss över kanten gång på gång att berätta för oss våra känslor inte spelar någon roll.

Fortfarande, i dessa dagar, en av de mest förbisedda aspekterna av moderskapet är att veta när man ska be om hjälp. Inte bara "jag behöver stöd i en co-parent gillar mode." En djupare "jag nå ut till en professionell eftersom jag känner att jag har varit en nackdel för mig själv eller för mina barn" typ av hjälp.

Det är okej att inte vara okej. Att kliva undan för att hjälpa till är inte fel. Det är proaktiv.

För att göra det, du har att spendera tid med dig själv och leta efter varningssignaler. En nivå av stress och ångest kring moderskapet är normal. Det är okej att känna sig deprimerad från tid till tid. Men om du hittar dig själv att vakna upp i fysisk eller känslomässig smärta dag efter dag utan att veta varför, du behöver söka hjälp. På samma sätt, om du känner att du vill skada dig själv eller någon i din familj, du behöver söka hjälp.

Men så många av oss missar flaggor på väg till en tragedi på grund av att vi drunknar i moderskapet. För att inte nämna, den idealiserade bilden av den uppoffrande mor övertygar oss om att vi inte behöver tid att stanna upp, utvärdera och återställa.

Det fungerar inte. Vi kan inte vänta tills vi har nått vårt bryta poäng för att få hjälp. Som mödrar, måste vi lära oss att öva förebyggande egenvård.

Vi måste acceptera att det är okej att känna som om du är på gränsen till ett sammanbrott. Men det är inte en känsla av att vara ignorerad. Det är ett tecken på att erkännas på samma sätt som en check engine lampa på våra fordon innebär att det kräver underhåll.

Om du känner att du är alltid kämpar, göra lite soul searching att sätta fingret på varför. Du är skyldig dig själv att vara i god form.

Moderskap bör inte vara allt offer och kamp. Det är okej att hata det ibland. Det betyder inte att du älskar dina barn något mindre.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar