Morsan Life Hacks för Att Hjälpa Dig att Skära Genom människors Skit

Så häromdagen en administratör från min dotters skola (där jag en klass morsan) erbjöd mig jobbet att leda till årliga fonden för kommittén för 1: a klass. Jag artigt tackade henne för att du tänker på mig, men avböjde hennes erbjudande. Jag har varit ner som volontär highway-to-hell road, och ärligt talat, jag har inte tid för det.

Förlossningen till min nu 6-åriga dotter i fyrtioårsåldern har gett mig möjlighet att komma till saken. Det är saker värt att göra (som hastighet-äta Doritos samtidigt som binge-watching Orange Är det Nya Svarta , whiling bort timmar shopping i lokala Bermuda triangeln mark i Mål och plocka de grå hårstrån ut av dina ögonbryn) och sen är det saker som kommer att äta din kishkes ut om du låter det. Så, har intresse av att spara din mentala hälsa, jag är glad att dela ett par hack som jag har lärt mig längs vägen.

Utmana Irriterande Kundservice Människor

Ditt barn är att starta upp en uppslupen spel av "Mamma, hitta mina sockor," och medan du är villig att "spela" (som, låt oss vara tydliga, betyder verkligen skriker "hitta dem själv"), måste du först räkna ut varför läkare debiteras du dubbla för ett kontor besök, eller förklara för en aningslös rep varför du inte kommer att betala för samtal till Guyana på din telefonräkning.

Säker på att den person du talar med kan tala till dig från ett call center ligger längre än du någonsin kommer att resa i ditt liv, och/eller kan ha passiv aggressiva instinkter av en avvisat ex-älskare ("håll, snälla"...cue insultingly högt hiss musik som viskar en stort fuck du i ditt öra om och om igen). Gissa vad? Att de inte sitter på all makt. Du gör. Helt enkelt säga, "jag vill tala med chefen." Om de hävdar, att upprepa det, om och om och om (ni vet, som hur ditt barn frågar "Är vi framme snart?" varje fem minuter med bil). När chefen kommer på, berätta för honom/henne historien och använder ordet "oacceptabelt" frikostigt. Tro mig: du kommer att få vad du behöver och snabbt.

Äcklad Av Att Få Dissed?

Du vet hur det går: Under en play date (även känd som mammor att dricka vin tillsammans medan deras barn löper amok), en av er som klagar om hur det är så ansträngande shopping för rätt tutu för hennes värdefulla snöflinga och en som gör en oförskämd kommentar. Så, om du är ett få dissed, innan du bryter ditt vin glas av vid stammen och anta en förorts mammas version av West Side Story lyssna upp.

Här är min taktik (lärt sig från en före detta chef som jag vill kalla Elizabitch) för bärgning play datum och din självkänsla utan att förlora din skit:

Om inte morsan som gjort kommentaren är "Queen Bee Mamma", ignorera henne. Bara agera som om hon aldrig sa något och fortsätta med samtal, att fokusera din uppmärksamhet på andra mammor. Inte engagera sig. Om emellertid den person accosting du är ledare för gruppen, du MÅSTE hålla din marken. Om du inte kan argumentera tillbaka på ett sätt som skulle göra Sokrates stolt (och egentligen, vem kan?), titta bara på henne med ett slags utmattad uppsyn och säger " Vad "i en uttråkad ton. Upprepa om så behövs. Sedan ändrar konversation.

Om hon får alla upp i ansiktet, då svara med att undra (som i, Jag undrar varför hon är en sådan galning? ) och gå bort från situationen. Senare, inte (INTE) uppkok med dina vänner. Ta en cue från Elsa och bara "Låt Det Gå!" Du kommer att spara värdefull tid och energi genom att inte besvära sig med att nonsens.

Slå Present-Förpackning Elände

När det gäller födelsedagsfester, jag är alla om att köpa en cool present för barnet. Men det är där det slutar. Du vill att skit inslagna? Helvete, nej! Jag tror present-förpackning är ett fullständigt slöseri med min tid. (Och jag suger på det.) Dessutom, tänk vad du skulle kunna göra med dessa dagar, månader och år du har spenderat tillämpa stick-on-tape för att de underligt formade presentförpackning (och de slutar aldrig att hålla ned). Det är en form av morsan slaveri jag inte köper in, och varken bör du.

Allt du behöver göra är att hitta en lokal Barnes & Noble. Om du registrerar dig för B&N presentkort, du får present-förpackning. Eller hitta en annan butik som sveper de presenterar för er alla snygga, speciellt när de gör det sak med band och en sax att om jag gjorde det skulle se ut så jag tog en rakapparat till min dotters papper maché projektet.

Få Ut av Mitt Utrymme

Inte du hatar när någon i allmänna broscher ditt personliga utrymme (och plats är inte trångt)? Jag har ett litet trick jag gör som håller alla dessa tunnelbana och buss utrymme moochers på mitt sätt, och du ska prova det också. När någon står så nära mig att de kan mäta min behå kopp storlek (och verkar vara på väg att) jag gör rum för mig själv mycket snabbt av hosta, sniffling, fejka nysningar och skapa phantom slem.

Extra bonus: jag får bo där jag är och det höll mig ut i obekväma samtal med läskiga främlingar (jag behöver inte säga något för att få dem att flytta sig undan – vilket de gör, ofta med en blick av avsky för deras del). Det fungerar särskilt bra under influensasäsongen.

Dörren Tag

Jag får det. Din gubbe eller partner vill ha lite sexy time och schemaläggning som är som att planera för ett besök från President barack Obama (vad som med säkerhet information och kontroll av trafiken och det är bara för barnen). Vill du spara tid, få jobbet gjort, och få honom att känna sig som stud han föreställer sig att han en gång var (ni vet, innan äktenskap, barn, och du)?

Vänta en av de kvällar han jobbar sent. Få ditt barn (eller barn) till sängen, ta en dusch, sätta på din sötaste underkläder (eller vem är jag skojar, mjukaste t-shirt) och i det ögonblick han går in genom dörren, tar tag i honom och hoppa honom för en skuld-fri snabbis. Var inte en idiot och låt honom veta att du planerar att förföra. Han kommer att känna så önskat att han ska tänka vänligt av dig för dagar, och du kommer att vara klar i tid för att binge-titta på Udda Morsan Ut på Bravo.

Som jag sa, som en midlife mamma, min tid är värdefull. Och oavsett om du är medelåldern mamma eller inte, så är din.

Så följ mitt råd, söta tikar!

Eftersom tiden väntar inte mamma.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar