Ursäkt Från Morsan Som Dömde Mig

"Jag är ledsen. Jag bedömd dig när jag såg dig gå in med dina barn...och jag bara, jag var bara tvungen att be om ursäkt."

Jag gick in på en restaurang förra helgen med tre av mina barn. Jag hade en skjorta som var axeln, örhängen, skinny jeans, öppna-toed högklackat, med lite läppstift kastas på, och tydligen, för vissa kan det ha gett ut fel "moderlig" vibe.

Jag är en 33-årig mamma till fyra barn under 9. Några av mina dagar (okej, en hel del av mina dagar) spenderas i min pyjamas byxor eller träningskläder, och om det inte är för en kyrka eller ett speciellt tillfälle, jag brukar inte få dolled upp, så att säga.

Men som natt, min man planerade en speciell kväll för att ta våra yngsta till middag, och jag tog våra tre äldre barn ut och äta och sedan spela spel på sin favorit inomhus spel och arkad center. Så jag bestämde mig för att detta var ett tillfälle värd några riktiga kläder.

När vi gick in i restaurangen i anslutning till arcade, jag märkte att några blickar, men jag brukar göra . Det är inte ovanligt, särskilt som det är mer ofta än inte en cirkus för att ta sig från Punkt A till Punkt B med mina barn. Men den kvällen, de var relativt väluppfostrad och inte dra någon uppmärksamhet. De var inte högt, och deras skratt och våra konversationer lätt blandas med ljuden som strömmar in från arcade.

Det är uppenbart att den här kvinnan hade hennes sinne gjorde upp om mig så fort vi kom in i restaurangen, helt enkelt döma en bok av omslaget. Jag kan bara anta vad hon tänkte på mig men det räcker med att säga med henne ursäkt att hon nog trodde att jag skulle vara mer intresserad av mig än mina barn.

Hon kanske har märkt att jag gärna tog min 4-åring i mitt knä när hon ville sitta närmare mig .

Kanske hon såg hur jag var inte rädd för att vara dum med mina barn, i en restaurang-lämpligt sätt, som vi väntade på vår mat.

Kanske hennes ögon var på oss när vi böjde våra huvuden för att be innan vi åt.

Kanske hade hon en förändring i hjärtat när hon såg små armar ta tag runt min hals och en annan uppsättning för små händer att spela messily med mitt hår, som jag lyckligtvis skyldiga.

Kanske var det senare på kvällen när hon såg mig hoppa från ett spel till nästa, att ett barn med mina barn.

Men jag kommer aldrig att glömma det knacka på min axel och hennes orden ekar runt mig "Jag är ledsen. Jag bedömd dig när jag såg dig gå in med dina barn...och jag bara, jag var bara tvungen att be om ursäkt."

Jag stannade upp för en stund för att låta det sjunka in — vad hon måste ha avsett med sin ursäkt . Och i stället för att be henne förklara ytterligare, att jag helt enkelt lägga min hand mjukt på hennes arm, log och sa: "Tack. Verkligen, det betyder en hel del. Du behöver inte säga något, men att du gjorde."

Hon log tillbaka. "Nej, jag behövde. Tack för att du är en ögonöppnare för mig denna kvällen."

Jag lutade sig i, gav henne en kram, och i nästa andetag var iväg för att jaga mina barn — igen.

Jag hade aldrig sett denna kvinna innan, och som jag mycket väl kan aldrig se henne igen. Jag fick inte hennes namn, och jag känner inte till något annat om henne förutom det faktum att hon lärde mig något också.

Vi är alla i detta moderskap spel tillsammans, det finns ingen tid eller utrymme för att döma eller göra antaganden.

Men ändå, under alla omständigheter, så finns det alltid plats — alltid — för medkänsla och förlåtelse.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar