Morsan Hår inte Bryr sig — Utom jag Göra

Gå till en salong för att få mitt hår brukade vara en av mina skyldiga nöjen i livet men på sistone, grå underhåll har tagit över mitt annars läckra roliga salong erfarenhet. Jag absolut älskar hur mitt hår ser ut och känns efteråt, men jag saknar de gamla dagarna när jag gjorde det eftersom det var en kul dag på spa istället för en nödvändighet för fåfänga skull. Men de behöver-vs-vill att problemet inte är den enda som har förändrats mellan salong besök då och salong besök nu.

Styling frågor som är mer komplicerade.

I stället för att bara överväger nedskärningar och stilar som plattare min ansiktsform, nu när de säger att jag är också tänkt att vara undrar om det är åldersanpassade. "Är jag för gammal för den här klipp, färg eller stil?" Svaret på det är nej, förresten. Nej, du är inte för gammal för att bära ditt hår men fan du vill bära ditt hår. Men det betyder inte att frågan inte krypa upp, stirrar på en modell i ett fotografi som ser ut 13.

Schemalägga en avtalad tid är inte så enkelt som att plocka upp telefonen längre.

Att samordna en kärnvapenattack sannolikt har färre rörliga delar än den ansträngning det tar för mig att komma in i salongen på sistone. Ibland scheman synkronisera inte upp, oavsett om det är min mans fri tid, min barnvakt är tillgänglighet, eller min frisör för att utse kalender. Vid de tillfällen jag packa upp min son och ta honom med mig nu när han är tillräckligt gammal för att sitta still och inte vara en olägenhet i väntrummet. Han har en iPhone, och han vet hur man använder det, och jag vägrar att låta en liten sak som barnomsorg komma mellan mig och få mina silver tinsel serpentiner under kontroll. Emmylou Harris, det är jag inte.

Det är mycket dyrare än det brukade vara.

Min stylist är värt dubbla vartenda öre hon tjänar, och det finns inget sätt jag kan någonsin tips henne så mycket som hon förtjänar — även om jag försöker. Men schemakrockar inte den enda anledningen till min salong resor är semi-annual i naturen. Jag platt-ut inte har råd att göra detta mycket ofta längre. Det är inte bara barnen får vara större slukar pengar när de blir äldre, utfiskning av mina disponibla medel, men kostnaden för tjänster är upp tillsammans med min underhållsbehov. Fåfänga är dyrt, yo. Naturligtvis finns det vissa saker som jag kan göra hemma för mig själv, men inget slår att "bara lämnade salongen" hår-dag-känsla. Det är värt varenda cent.

Salong chatter är mycket mer irriterande än det brukade vara.

Tillbaka i dag, när jag fortfarande tyckte om att gå ut till allmänheten, där människor är, jag älskade salong gossip. En vän till mig som används för att ringa diskbänken står "bekännelsen skål" för att folk kommer att säga precis vad som helst medan vattnet rinner. Det är bara något om att ligga med huvudet under den varma spray medan din stylist massage i hårbotten som känns så otroligt avkopplande och intim, du bara öppna upp och säga saker — som att det inte finns 12 andra människor i rummet att lyssna till varje ord.

Men nu har jag blivit en homebody, och jag har inget tålamod för tomgång chatter. Det galler om mina nerver. Jag kan inte hjälpa det. Jag vill vara med och vara social, men jag har blivit så irriterad gamla biddy som bara vill att alla ska hysch så vi kan få ut av här förr. Eftersom vi alla vet att färg-och färgfolier kan inte processen lika snabbt om det är bullrig, eller hur? Nej?

Människor är RUDE AF och du är i en utsatt position.

Salongen brukade vara min lyckliga plats, men på sistone har du inte skulle tro att de saker som folk säger, både till andra låntagare och andra kunder. Jag kan inte ta itu med sådana assholery. Salonger är inte den enda plats som händer, eller ens den värsta platsen, men medan du är låst till en flera timmar lång process, du typ instängd ser ut som något katten släpade in. Jag har aldrig känt mig så ful som jag gör alltid fräsch ut ur diskhon med att cape stoppade under min haka när stolen snurrar runt och spegeln säger, " Woah det! Har du alltid ett troll, eller är det nytt?" Varje. Enda. Tid.

Det finns alltför många produktval.

Det låter som en dum sak att klaga på, men lyssna: Hår som är bearbetade 17 sätt att söndag som mitt behov salong-kvalitets produkter. Apotek bara inte göra. Och jag är här för. Men det är få ur handen. Vi brukade ha enkla val: ett schampo och balsam för detta eller att håret typ, en hårspray för ljus-håll, medium-hold, och flytande betong, och sedan gel eller mousse för snygga tjejer med lockar. Det är det.

Nu finns det så många olika märken och formler och nya produkter, jag bokstavligen inte kan hänga med. Det som är nytt skit det har jag aldrig ens hört talas om att det kommer att göra ditt hår gör saker och ting Gud har aldrig avsett hår att göra, och jag kanske vill ha lite av det i mitt liv. Eller så kanske jag inte. Det är för mycket att hålla reda på, och jag känner mig dum som frågar. Berätta för mig allt jag behöver och dra mig en krita bild. Jag är en enkel kvinna med komplicerade hårvård behov och inte nog hjärnan utrymme för att lagra allt. Dumma ner det för mig, snälla! Jag är inte så skarpa som jag brukade vara.

"Du är lycklig! Att vara tacksam att du ens får gå till salong på alla" nejsägare suga bollar.

Jag är lycklig. Men som tur har mindre att göra med det än min beslutsamhet att hålla en jävla sak för mig. Det här är min grej. Tillbaka fuck upp av min grooming vanor. Du känner dig som ett monster om du inte får en dusch varje dag. Jag känner mig som en träsktrollens om min nya tillväxten är avskyvärda. Du gör som du, och låt mig göra mig, mkay?

ADVERT

Lägg till din kommentar