Morsan Vänner Och Mean Girls

Jag vill att mamma vänner. Jag är inte den enda, det verkar som att vi är alla trolling lekplatser och förskola mickar för mammor som inte döma våra stökigt hus eller yoga byxor. Idealiskt, våra barn kommer att vara i samma ålder—playdate som tillhåll tid!—och inte helt hatar varandra. Hon är avslappnad nog att tala om saker som är utöver det vanliga mom ämnen, som födelse och bajs och spädbarn utfodring. Kanske att hon kommer att ha en politisk åsikt eller två. Kanske kan hon skratta åt en ömsesidig förkärlek för 90-talet musik.

Jag vill ha det. Men jag är livrädd.

Det började i andra klass. Alla kallade mig ful, de gjorde narr av mitt namn. De andra tjejerna bestämde mig för att jag inte kunde spela med dem längre, eller ens sitta vid deras matbord. Jag var tvungen att sitta med de andra sociala förkastar, de barn som inte kunde eller ville inte accepteras av Regnbåge Elementary bidrottningar.

Det var ju inte slut. De skulle plocka upp mig och kasta mig i sädesfält på rasten; de gömde min päls innan uppsägning. Jag grät och grät till min mamma. "Tja," sade hon, i ett ögonblick jag aldrig kommer att glömma, "du har inte några vänner förra året, och du inte har någon nu. Det är ditt fel att du inte har några vänner." Jag slutade gråta till henne efter det.

Högstadiet var värre. Middle school är sämre för alla, naturligtvis, men jag lidit genom ett visst märke av helvetet som den nya killen i en Katolsk skola. Spelarna var olika, men låten de sjöng var det samma: De skulle inte låta mig sitta vid samma matbord. De gjorde narr av mig mina skor. Att jag inte rakar mina ben tills en ålder som är tillräckligt gamla för att provocera förlöjliga, eftersom jag inte hade några väninnor till ledtråd mig. Så var jag "Apa Flicka." De kastade min kappa på marken. De hotade med att kämpa mig. Jag kunde inte vänta med att få ut av det.

I high school, den bidrottningar övertygade mig om att jag var daterad den coolaste killen i skolan, bara för att få höra att jag var ful och dum. Så de fast mig med den största förloraren och skrattade när de sporrade mig till att kyssa honom. Svara på en fråga i klass riskerade en väste "Shut up, du är ful!"

Till skillnad från tidigare, jag hade vänner—av ett slag, antar jag. Jag hade bal, och vi tittade på MTV. Men den vänskap var mer baserat på band och TV-program än på, tja, vänskap. Relationerna blev brutalt flyktiga. Jag visste aldrig om jag skulle ha vänner kommer lunchtid eller inte. Jag sällan talar för att någon av dem nu.

Så som så många andra kvinnor, min erfarenhet med kvinnliga relationer är förenat med mobbning, med snålhet, med hon-sa-att-hon-sa, med hemligheter som spillts ut för världen att läsa. Om du någonsin har skrivits om i en slam-bok, du tror att två gånger innan man söker sig ut flickvänner.

Men du måste ha mom vänner. Du längtar efter någon att prata med om Moby Wraps och baby-led-fasta ämnen. Du kommer att bli galen om du inte talar med någon som är större än en hobbit. Den mänskliga evolutionen ganska mycket dikterar du når ut till dina kolleger kvinnor.

Men ändå, det rör historia och hormoner kan göra det svårt. Jag finner mig själv hela tiden misstänkt: att Hon inte gillar mig. Hon gav mig en blick som en gång i tiden, och jag slår vad om att hon pratar om mig. Det påverkar även mitt etablerad vänskap: jag Är alltid en att ringa? Hur länge har det varit sedan jag har sett henne? Är det för att hon inte gillar mig längre? Eller har den andra flickan tagit min plats?

Och så mycket som vi behöver mom vänner, det är en önskan för dem att vara mer än mamma vänner. Massor av kvinnor har barn i samma ålder som mig och inte är fruktansvärt obehagligt. Så många mom vänner är som så kallade vänner från high school. De är vänskap baserad på en sak (i det här fallet, barn snarare än bandet Bush). Jag vill att mamma vänner som går längre än att barnen, som kan flytta från bajs till politik till sex i en konversation. Jag vill att kvinnor som kommer att ta hand om mina barn när jag är sjuk och kanske till och med städa mitt badrum. Ska jag städa badrummet också. Det är bara det att jag måste hitta dem—och sedan lita på dem.

Hela schabraket blir ännu mer laddad när barn är inblandade. Du vill att dina barn att ha vänner och playdates. Jag är rädd för min osäkerhet eller sociala brister är att göra mina barn den sociala pariahs jag en gång var. Mobbad mammor är super-medvetna om att deras barn växer upp med att leva igenom samma cykel som de en gång gjorde. Vi vill, nej, behöver dem att se oss i en stark vänskap. Vi behöver dessa mom vänner.

Jag har sett mammor' grupper implodera i en storm av elakhet och anklagelser. Jag har sett Facebook mobbning, och ljuger, och kvinnor ut för att förstöra någon annans rykte. Det som skrämmer mig. Jag vill ha bra mamma vänner. Jag är tillgänglig för att rena badrum. Trots min skräck, jag är scouting lekplatser och mammor' grupper, sagostunder och baby-bär grupper. Jag försöker lägga det förflutna bakom mig. Jag försöker att börja om på nytt med kvinnliga vänner.

Jag kommer inte att låta de bidrottningar vinna denna.

ADVERT

Lägg till din kommentar