Morsan Ekon Våra Kamper Om 'Den Kropp Han Föll I Kärlek Med"

Hon påminner oss om att våra kroppar är så mycket mer än hur de ser ut

När du blivit mamma, du kan vara helt i vördnad av alla din kropp klarar av och fortfarande känna självmedveten och osäker på samma gång. Vissa dagar känner vi oss som Wonder Woman och är redo att erövra världen med vår bad-assery. Andra dagar, vi känner oss utsatta, unlovable och övervinna med själv-medvetande.

Vi undrar om vi någonsin kommer se ut som vi använde i ett par jeans igen. Vi undrar om vi ens vill ha att sätta på sig jeans igen. Vi undrar vad våra makar och partner tycker om våra radikalt olika organ.

Laura Mazza av den populära blogg Mum on the Run (en riktig favorit här) delade nyligen en rå, flytta inlägg om sin egen kropp och sin personliga resa till acceptans.

"Den kropp han blev kär i var tonade, det hade muskler, det fanns inga bristningar på min mage, ingen på mina bröst, ingen mage från muskel separation.

"Kroppen förälskade han passar i tajta jeans, skulle gå in i en butik och ta tag i alla storlekar och gå ut, för att veta om det passar.

"Den här kroppen nu inte kunde handla i dessa butiker, och för det mesta bär leggings. Hans kropp var de samma, men min förändrats på alla sätt. Det är inte rättvist", skriver hon.

Det är inte rättvist. Som mammor, de flesta av oss räkna det är bara lättare att dölja det hela, undvik speglar, och oroa det senare. Jag födde nästan 21 månader sedan, och min kropp har fortfarande inte slutat att förändras. Det var förlusten av barnet i vikt, vilket leder till överskott av hud. Sedan var det efter amning viktökning och re-framväxten av min mamma-byxor. Jag känner inte igen den bild av kroppen i spegeln, det är främmande territorium för mig. De flesta dagar känner jag att jag har gjort min fred med det, men vissa dagar känner jag mig så överväldigad på vad det skulle ta att "studsa tillbaka" (gag), att allt jag vill göra är att gråta och smälla någonsin-älska skiten ur Yngre jag som trodde att hon var fet i sin bikini. Usch.

Mazza skriver att hennes man medgav att det inte är den kropp han "föll i kärlek med," för nu är det så mycket mer.

Bild via Laura Mazza

"Du har rätt. Det är inte kroppen som jag blev kär i. Istället är det en kropp som växte våra barn, det matas våra barn, det tröstade våra barn, det gjorde livet. Din kropp är den jag falla i kärlek med varje dag. Jag visste inte vad kärlek var förrän jag såg den här kroppen och reda på allt man kunde göra, så tack."

Åh jösses, är att någon skär lök? Usch. Detta faktiskt påminde mig om saker min egen man har sagt (detta + PMS = omedelbar vattenverk), och vad de flesta av våra män skulle nog säga att om vi frågade dem. Våra kroppar är så mycket mer än en storlek, eller en siffra på en skala. De är så mycket mer än tonas magar eller perky bröst. De är en källa till liv, näring och komfort för våra barn. Det måste räknas för något, även de dagar vi vi känna självmedveten.

Mazza, som är mamma till tre år gamla Luca och sexton månader gammal Sofia, slutar sin tjänst genom att påminna oss alla om att våra kroppar är värda lite TLC.

Bild via Laura Mazza

"Skäms inte för vad du har, eller vad din mamma kropp ser ut, det finns gott om tid för att ge upp kakan i framtiden, för nu, njut av de stunder som du har, och njuta av det faktum att du har gjort något som är värt varje stretch mark och varje grop."

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar