Jag är Den Mamma Som inte Förstår sig på Teknik

År sedan jag fick min första iPod som en födelsedagspresent. Min 12-åriga dotter hade fått en några månader tidigare och frågade om jag ville ha henne till program mine. Det var en söt erbjuda och jag accepterade.

Du vet det gamla talesättet: "Ge en man en fisk och du mata honom för en dag. Lär en man att fiska och du mata honom för en livstid"? Tja, min dotter gav mig det första fisk, och idag Jag är fortfarande tekniskt osäkra .

Att omvärlden, jag ser ut som en officiell medlem av det 21: a århundradet. Jag arbetar på en iMac, kommunicera på en iPhone, och läsa böcker på en iPad. Men sanningen är, jag har verkligen ingen aning om vad jag gör. Jag är i händerna på mina barn när något går snett med någon av mina elektronisk utrustning.

Om en vecka, min dator kommer att börja köra långsamt och jag kommer att vinka till sig ett av barnen för att hjälpa mig. "Mamma!" min dotter kommer att förmana, "Hur många fönster har du öppet? Du behöver stänga ditt fönster!" Jag tror alltid att jag gjorde, men jag tror inte det. Ibland är mitt verktyg bar kommer att falla utanför skärmen. Jag stirrar på det förvirrade tills min 12-åriga son går in i köket för ett mellanmål och jag subtilt fråga om han kunde titta på min dator. Knacka på, knacka på, knacka på och det har varit fast.

Och även om jag kan skicka texter, barnen skratta åt mitt pekfinger-djupborrning stil. "Du ska använda båda tummarna," förklarar de unisont. Hur? Hur kan jag använda mina tummar? Jag tror inte att de är onormalt stor, men jag kan inte skriv ett brev när jag använder dem.

Sedan finns det de försvinner apps. Jag på något sätt dra något på skärmen på min telefon och helt plötsligt min Safari-ikonen har gått in i den stora avgrunden, till och med ett av barnen snabbt flyttar det.

Jag nämnde min oduglighet med alla saker elektronisk teknik för lärare på mina barns skola. Hon förklarade att dagens barn har vuxit upp med den kunskap och språk teknik och det kommer ganska naturligt för dem. Folk i min ålder, vi hade väl inte växa upp med det och därför kan det vara svårare att lära sig.

Det ironiska är att när jag var tonåring, jag var faktiskt ganska bra med elektronik. Tillbaka på 70-talet, min familj fick sin första videobandspelare (VCR). Det var ganska söt att kunna band visar och titta på dem när du ville. Och det var enkelt att använda, åtminstone för mig.

Mina föräldrar var en helt annan historia. När de ville spela in en show, de var tvungna att be mig att "ställa in VIDEOBANDSPELAREN." När jag gick på college, de skulle ringa mig (på en roterande telefonen) för att gå dem till genom det, och att de fortfarande inte kunde göra det. Varje gång jag kom hem från skolan, deras VIDEO skulle vara blinkande " 12:00 "och jag skulle skaka på mitt huvud på hur korkade de var. Jag kunde inte förstå varför de inte kunde lista ut det. Men det gör jag nu.

För några år sedan, min redaktör bad mig att hyperlänk något för en artikel jag skrev. Jag hade ingen aning om vad hon menade. Så jag frågade min dotter, och hon visste hur man gör det. Än en gång, hon erbjöd sig att göra det för mig, men den här gången tackade jag nej och hade henne lära mig istället. Jag måste lära mig hur man fiskar, speciellt eftersom mitt bästa plats teknisk konsult är att lämna för college i September.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar