Till Mom Vem Älskar inte Den Tonåring År

Varje ålder och fas i barndomen kommer med sina egna svårigheter. Du sleepwalk genom den nyfödda fasen, du snubblar genom linda, du hoppa igenom toddlerhood, du kör runt i cirklar genom den tidiga barndomen och tween år, och sedan slutligen, du är förfallna till betalning och som är redo att ta en paus från alla mind-bedövande nöd på grund — tur för dig! — du har tonåringar nu.

"Det är så häftigt," säger de alla. "De är helt oberoende! De sover i! De kan försörja sig själva! De gör sin egen tvätt! De kör själva till skolan och sport! Deras stora personlighet kommer ut!"

Total lycka, eller hur?

Ja, inte för alla, inklusive mig. Jag önskar att jag kunde säga att jag älskar denna ombytliga tik jag ska ringa tonåren (annars känd som "hormoner möta helvetet, utan filter"), men holy hell, Jag är inte .

Att säga att det är inte utan sina utmaningar skulle vara att sätta in den lätt. Dessutom, för mig och de flesta mammor, det kommer vid en tidpunkt när du trodde verkligen att du skulle få vila lite. Tonåringar, av sin art och ålder, behöver lite tillsyn av en vuxen rätt? Fel.

Istället, du är att hitta tonåring år att vara en huvudvärk som pounds från 13 år tills de flyttar fan. Dessa år som du en gång längtade efter? Det visar sig att du bara vill att de ska vara över. Nu. De är inget som du trodde att de skulle vara. Inte ens nära.

Och gissa vad? Det är okej att inte särskilt älskar och avgudar detta skede av föräldraskap. På samma sätt som vissa mammor avskyr nyfödda scenen och vissa älskar det? Tja, en del mammor får tillsammans vansinnigt med sina tonåringar, som omfattar deras barn är fem nya personligheter och 150 nya stämningar och att vissa bara inte. Och det har jag inte.

Personligen, teen år sucker slog mig hårt i ansiktet så hårt att jag trodde att jag hade vaknat upp i en college broderskap hus — ett smutsigt rum efter nästa. Konstiga män, som bara kvällen innan hade skrek ut till sängs med röster som Wiens gosskör, var nu roaming runt med fem-klockan skuggor, Adams äpplen, och röster som skulle göra Morgan Freeman svartsjuk .

Från vad jag hör från vänner, döttrar tonåring, samma sak gäller: en söt mild-mannered barn en dag och Cersei av Huset Lannister nästa. Och gissa vem som är hennes tjänarinna? Du .

Pojke eller flicka, tonåring år är inte för svag i mothering hjärtan, och om du är att hitta dig som längtar efter lite år när du kan lösa de flesta problem med en tupplur och klubba, jag känner ya.

Du är inte ensam, moms. Det finns många av oss som hittar dessa år både brutalt frustrerande och knappt drickbar. Det är inget fel med dig om teen år är bara inte är din kopp te. Och jag lovar, även om de inte är, du är fortfarande mer än kapabel till att höja anständigt tonåringar, samtidigt som de som vill hugga sina ögon ut. Lita på mig.

Jag har gjort det genom en, jag är nästan klar med nummer två, och jag är övertygad om att jag kommer att överleva min tredje och fjärde omgången av teen helvete med eller utan att älska varje jävla sekund av det (eftersom jag vet att jag inte).

Jag vägrar att känna skuld eller som en taskig mamma om jag inte har lust att mysa upp med moody ' främling som har kapat min sons personlighet, eller om jag inte titta på honom ömt och kärleksfullt som han andas in två stora pizzor i 45 sekunder utan ett "tack" eller om jag inte har fått mer än ett ord som svar till någonting av honom i veckor. Om det är en sak jag har lärt mig om att höja tonåringar, det är ta ingenting personligt . Din underbara barn som älskar dig och är fortfarande det, jag lovar. Någonstans under den masken av snark ligger din lilla pojke eller flicka, och de gör i själva verket kommer tillbaka till dig.

Min kom tillbaka ett par veckor efter att han lämnade för college. Samma "jag behöver inte en mamma längre" kid som jag skulle tillbringat föregående år argumentera, debattera, är irriterad av, tiptoeing runt och helt enkelt inte gillar magiskt gick tillbaka till att vara en pojke som behövde sin mamma. Först nu, han var en gammal som ung vuxen som behövde sin mamma. Och jag tänker inte ljuga, det gör upp för alla år av teen angst och skitsnack, jag var tvungen att genomlida. Faktiskt, det kan bara vara den bästa känslan i världen.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar