Ledsen Vänner, Men Just Nu Sover > Umgänge

Ibland har jag dessa tillbakablickar. Ett ögonblick jag kommer att köra genom Starbucks linje, och nästa en Missy Elliott låten kommer på radio och — bam! — Jag är teleporteras tillbaka i tiden. Tillbaka till en plats där läppstift och perfekta smokey eye var en sak i mitt liv. En plats där hårspray rök och skratt fyllde luften av ett college studentrummet badrum. En plats där mina väninnor och jag har satt vår kollektiva thangs ner, vänt det, och det omvända.

Hela natten lång.

Nätter som började med oss redo så sent som 9 p.m., som ganska mycket blåser mitt sinne nu, eftersom 9 p.m. är ta-av-min-bh klockan dessa dagar, och vem fan frivilligt bär en bygel på 9:30?

Inte mig. Inte längre. Inte en chans, pal.

Att pre-föräldraskap tidigare rockstar älskade energi av en stor folkmassa. Hon matas ut av det, dansa med tjejerna tills neonljus av Taco Bell vinkade henne hem. Och år efter college, även som en gift kvinna, som samma tjej skulle skapa sig utrymme i hennes schema för utekvällar med vännerna.

Snabbspola framåt fyra år och två barn senare.

Jag måste erkänna att min senaste fem lördagskvällar tillbringas hemma med exakt noll personer. Tja, det var människor, rent tekniskt. Men de var redan i sängen . Det var ingen pregame, ingen hårspray. Det var ingen Missy Elliott och inte sent på kvällen går den gränsen.

Och för att vara ärlig, det var jäkligt härligt. Kalla mig tråkig, eller ring mig så har-varit, men för närvarande en "stor" Saturday night består av min soffa, några härliga skräp mat, och den söta, himmelska ljudet av lugn och ro. Jag är den bokstavliga version av Netflix och chill.

Och titta, jag älskar fortfarande mina vänner. De är fantastiska, roliga, fantastiska människor. Det är bara att sedan jag blev mamma, har jag hittat något jag älskar ännu mer:

Sömn.

Jag har kanske världens mest lockande inbjudan kommer på en regelbunden basis, eller jag kanske inte kommer att bli inbjuden till något alls. Spelar ingen roll, eftersom slutresultatet är detsamma, yoga byxor, bh, AC stängs ner, sömn .

Jag bryr mig inte om du är Drottningen av England, jag kommer inte. Sova vinner — varje gång.

"Men, MK! Vi kommer till denna fantastiska glass plats där allt är ekologiskt och lokalt producerade råvaror och helt fettfri!"

Som jag säger, "Det finns ingen glassbar som läcker som oavbruten repetition."

"Men MK! Det är denna fantastiska fest där alla har vi känt någonsin kommer att vara med margaritas och spela brädspel!"

Det finns ingen tredje part lika spännande som en oinskränkt sömncykel.

"Men MK! Vi kommer till denna fantastiska konsert. Inte vill du dansa med oss?"

Sorry, tjejer. Oroa dig inte för mig. Jag ska vara hemma och känna rytmen. Den dygnsrytm rytm.

Det är inte så att jag försöker att vara en part pooper. Det är inte så att jag inte njuta av att tillbringa tid med mina älskade kompisar. Det gör jag.

Mina skäl är egentligen ganska enkelt. Föräldraskap gav mig massiva sömnbrist och för lite sömn gav mig ett val: vill jag sätta på ett vackert ansikte, knappen faktiska byxor, och komma ut ur mitt hus för kvällen? Eller vill jag sova?

Om du har tvekat att svara på den frågan, jag kommer att anta att ditt barn sover som döda. Eller kanske du inte har någon. Eller kanske du är övermänsklig. Jag vet inte. Men vad jag vet är att om du någonsin har upplevt detta eye-bränning, huvud-imma, hjärnan smälter nivå av sömn, sömn skulle vara din enda sanna kärlek.

Din favorit.

Din dyrbara.

Nu, jag saknar mina vänner? Du satsar. Gör jag ibland längtar efter de goda ole dagarna, när en girls' night out inte kräva en dyr barnvakt, en hög med sömn skuld, och så jävla hemorrhoid kräm för alla påsarna under mina ögon? Ja.

Men känn dig inte ledsen för mig. Min tub av glass och jag är det bara fint här på soffan i en oversized T-shirt med min behå kastat på golvet.

Och i ca 10 minuter, y ' all bättre tror jag kommer att få min Missy Elliott på.

Det är, jag kommer att lägga min thang ner i sängen. Jag kommer att flippin' det — täcke, naturligtvis. Och jag ska vara vända den kudden tills jag får den perfekta sval temperatur för mitt trötta huvud.

Eftersom det är en sak som jag planerar att göra denna lördag och varje lördag ännu inte kommit...

Sömn.

Söta, söta sömn.

Eftersom jag älskar hörni, det gör jag verkligen.

Men jag älskar att sova mest.

ADVERT

Lägg till din kommentar