Till Mom Amning I Offentliga

Jag såg att du sitter obekvämt i hörnet. Du var upptryckt av inte mycket mer än en överdimensionerad handväska och viljan av ett helgon. Du verkade vara lugn men jag misstänkte att du var inåt upplever en oro för ingen kan någonsin veta, men du.

Det var mängder av människor runt omkring dig, prata, gå av, och hastigt tittar på sina telefoner. Barnen var som pratade, skrattade, och bär på.

Men det du var, inbäddat i en self-made fristad bland massor av människor.

Du ammar din bebis som var snuggled upp mot ditt bröst. Att du inte gömmer sig. Du skulle bry dig om ditt eget företag. Du var där för att stödja din äldre barn på sport praktiken vid vård av sina små syskon.

Din till synes icke-plussed uppträdande förvånade mig. Det du satt, stoisk och avgick till enstaka nyfiken stare eller obehagligt, avstyrde blickar av de som var pinsamt att se att du är närande för dina barn i det offentliga.

Jag förundrades över den fenomenala mängd tålamod det måste ta att mata ett litet barn från dina bröst samtidigt som du tittar på och hejar på ditt äldre barn i sin idrott. Jag undrade hur du hade energi att hålla igång. Kanske du undrar samma sak.

Där jag bor, kan jag inte se moms amning i offentliga mycket ofta tala om en mamma som ammar sitt barn med en sådan balans och lätthet i det offentliga. Det kan låta absurt för en del men det är sant . Så många mammor som jag har gömt under amning av ren klumpighet eller förlägenhet. Vi har känt mig osäker, osäker och rädd.

Många av oss mammor som ammade våra barn kommer inte från mödrar som gjorde det själva så är det inte alltid känner sig "normal". Många av oss, som jag, kämpade intensivt bara för att uteslutande amma alls. Under min egen erfarenhet, var det alltid en skugga av otillräcklighet eller underlåtenhet som hänger över mig eftersom jag inte har den typ av stöd runt omkring mig att jag nog borde ha haft.

Men de gånger de förändras . Långsamt, jag tror att vi kommer att börja se fler mammor ge sina barn i vanlig syn med mindre hänsyn till vad andra tycker. Mödrar är att ta tillbaka sin värdighet och återta sin rätt att vara i fred med hur de väljer att ta hand om sina barn om det gör andra människor obekväma eller inte.

Så, till warrior mamma som förmodligen aldrig såg sig själv som någon hjälte eller ens märkt en annan mamma beundrar hennes självförtroende och uthållighet — du är min hjälte .

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar