Modernt Föräldraskap Är Hårdare Än Tidigare, Och Detta Är Varför

Jag är utmattad flesta dagar.

I själva verket, utmattning har varit en del av mitt liv sedan jag blev mamma för sexton år sedan.

Som en arbetande mamma med fyra döttrar, jag är i ständig rörelse att göra något för någon som de flesta minuter av dagen.

Den andra natten som jag kröp ner i sängen, känner mig mer trött än vanligt, jag reflekterade över det oväntade arbete av föräldraskap som jag hade gjort:

* Hjälpte min 7-åriga hitta sin missriktade favorit lovie "kitty" för en halv timme för hon kan inte sova utan den.

* Coachade min 10-åring på hur man hanterar en tjej i skolan som är mobbning henne på rasterna.

* Gav min tvilling tonåringar stöd om hur man handskas med ångest och oro efter hot om sociala medier gun våld på deras high school.

* Och upptäckten av en svart bomull thong — det var inte mitt — i tvättstugan

Det var en lång dag.

Och det var inte alla som jag hade gjort — jag jobbat, städat köket tre gånger, beredd snacks och middag för sex, sprang genom ett par massor av tvätt, led a Girl Scout möte, och höll alla på banan med läxor och aktiviteter efter skolan.

Om det är en sak jag har lärt mig i sexton år i mothering fyra döttrar — förvänta dig det oväntade och omfamna utmattning — det är inte att gå någonstans för ett tag.

Jag finner tröst att jag inte är ensam — om du är en mamma, att du får det. Ditt liv är en viss variation av mina med olika aktörer och scenarier, men vi är alla levande genom utmattning, stress och försöker att hålla våra barn hälsosam och säker som de växer upp i en värld som ofta känns upp och ner och överväldigande.

Efter min långa dag, jag undrade: föräldraskap Har blivit hårdare?

JA!

Eftertryck: JA, DET HAR!

Och vet du vad som gör föräldraskap hårt?

Det är sortiment av vad vi har att göra, vad vi vet, vad vi har att vara på toppen av, och medvetna om när vi höjer våra barn.

Typexempel — talar om smuggling badskor i min tonåring tvätt-och hur för att vara säker bör det bli en school shooting inom loppet av en timme är inte vad jag kunde ha trott år sedan när jag blev mamma.

Missförstå mig inte. Jag klagar inte. Jag har registrerat mig för detta jobb.

Jag antar att jag är chockad med mothering gånger eftersom den sortiment frågor och problem i föräldraskapet har blivit mer komplex och intensiv.

Föräldraskap i modern tid är ödmjuk och ansträngande.

Du vet aldrig vad du kommer att ha att göra med på toppen av de saker du något förvänta sig att göra för att höja en familj.

Som föräldrar har vi ett otroligt utbud av ämnen, frågor och bekymmer att tänka på mer än någon annan föräldraskap generation.

Bara tänk för ett ögonblick, vi som en generation av föräldrar är klara med sociala medier och tv-tid, mobbning på nätet och våld i skolan, hot om våld i våra samhällen, inklusive gallerior, biografer, restauranger, konserter, och någonstans i det offentliga. Och det verkar mer än någonsin har vi en besvikelse vuxna, ledare och politiker som inte längre hemlighålla sina beteenden för att kränka och skada andra.

Som psykolog med två decenniers erfarenhet av att arbeta med tonåringar och familjer, jag är bekväm med att prata om tuffa ämnen: ämne beroende, våld i hemmet, missbruk, sexuella övergrepp, självmord, och trauma.

Men vad jag är mindre bekväm med är hur kort barndom blir med alla dessa vuxit upp frågor och funderingar som sipprar in oskuld växer upp.

Inte längre, som mödrar, är vårt fokus på att hjälpa våra barn att växa, utvecklas och hålla dem relativt säker i vuxen ålder.

Vi är i taktisk defensiv föräldraskap — väntar det oväntade, mothering genom osäkra tider, och att hjälpa våra barn att lära sig färdigheter för att klara av mycket stora frågor, att även som vuxna, vi tycker att det är svårt att förstå.

Vad som ger mig frid i den berg-och dalbana av mothering är att hitta humor i det.

Att hitta en rem inom en timme för att prata om en potentiell skjuta på min tonåriga döttrar skola är en utmärkt form av stress och ger mig perspektiv.

Badskor hålla det humble — knäppa mig tillbaka till verkligheten av mikro-frågor sker i mitt hem.

När jag försiktigt tog upp stringtrosor till min 15-åriga döttrar — som vill spela det kallt och inte genera henne — jag valde nyfiken kontra förlora mitt sinne rutt:

"Åh, jag menade att fråga dig...jag höll på med tvätten och såg en svart rem. Jag undrar var du fick det?"

Oskyldigt, utan att missa ett beat, som om jag frågade henne hur var hennes lunch, svarade hon, "Åh, Sadie gav den till mig. Det passade inte henne, och det tar bort panty linjer när jag kör spår och för balett."

Och där har du det. Det är så enkelt som att för henne.

För mig, bara en ansträngande dag av mothering.

Jag ska ta med badskor varje dag jämfört med att lugna min flicka är vad du ska göra bör det finnas pistol våld i skolan.

När jag är klar med att vika tvätt, jag pausa och tänka: jag är en lång väg från tecken undies med bilder av ponnyer och prinsessor.

Är det dags för sängen ännu?

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar