Modellering En Sund Relation Är En Av De Bästa Gåvorna Vi Kan Ge Våra Barn

Jag gömma sig en hel del grejer från mina barn under sken av att ställa ett bättre exempel. Jag kommer att ge en föreläsning om fördelarna med en hälsosam frukost, och sedan vargen ner tre chocolate chip cookies så snart som bussen drar sig undan. Jag ska tillrättavisa dem när de inte delar, och sedan äta snacks i hemlighet så jag vet inte. Jag ska gå på och om hur viktigt det är att få massor av sömn, och sedan stannar upp och tittar på meningslösa TV-timmar efter att jag har gått till sängs .

Mina vanor och beteenden är inte alltid värda att imitera, vilket förklarar varför jag ofta säga en sak till mina barn och sedan göra tvärtom när de inte letar. Men så mycket som jag gömma sig, det finns alltid en sak som jag försöker att lysa på den med en spotlight på: jag vill visa mina barn, som exempel, hur mycket jag älskar deras pappa.

Oddsen är goda att, någon gång i sitt vuxna liv (och förmodligen för en betydande del av det), mina barn kommer att hamna i relationer. Och medan jag lär dem vikten av saker som munhygien och bordsskick, jag vill också lära dem att älska och uppskatta deras betydande andra, som är lika viktiga. Efter alla, att deras livskvalitet kommer att bero på det.

Alla vet hur mycket en relation kan påverka din dag till dag humör. Om du är i ett olyckligt partnerskap, det har en dominoeffekt — färg din självkänsla och ditt arbete och allt annat. Jag tänkte om jag kan modellera en sund relation nu, innan de verkligen går in i en, de kommer att vara bättre rustade för att lyckas när de gör det. Jag stapla däck till deras fördel, så att säga.

Det är inte grand romantiska närmanden som är det viktigaste. Visst, det är trevligt för dem att se Pappa ta hem en bukett blommor och en låda choklad en gång i ett tag (och det har varit ett tag...hint hint). Men vad jag mest vill ha dem för att se de vardagliga gester, den enkla men ändå meningsfulla saker vi gör för varandra.

Min man lämnar mycket tidigt på morgonen för att arbeta, och att han inte alltid äta i förväg, eftersom han inte vill göra buller i köket medan alla sover. Så varje kväll (OK, nästan varje natt), jag tar ett par minuter innan sängen för att göra honom en frukt smoothie och placera den i frysen. För att mina barn ska se mig göra detta, men jag kommer också se till att förklara varför Jag gör det — för att jag vill se till att Pappa har en hälsosam frukost som han kan bara ta och gå.

När han skickar mig ett slumpmässigt "jag älskar dig, hoppas du har en bra dag" text visar jag barnen och berätta för dem hur glad det gör mig.

"Hur omtänksamt av Pappa att ta hem sent på kvällen eftersom han vet att jag har varit upptagen med att," jag ska säga när han klackarna i famnen full av Kinesisk mat på nätterna kan jag inte ens tänka på matlagning.

Ibland kan jag få dem med på det också: "Vad tycker ni att vi kan vi göra för att hjälpa Pappa ut i dag?"

Precis som slåss framför våra barn påverkar dem, så gör kärleksfull framför dem. Kanske det är mer subtil, men den har definitivt en bestående effekt. Det lär dem att ett partnerskap tar pågående arbete. Du har inte bara falla i kärlek och sluta försöka. Det lär dem att ta din makes behov beaktas är inte bara en nödvändig del av äktenskap, men att det också lär dem hur nyttigt det är. Förhoppningsvis kommer det att lära dem att vara mer hjälpsamma och omtänksamma i alla situation.

De kanske inte förstår det nu — de kan även rulla deras ögon en gång i ett tag på sådana "mosig" visar på uppskattning och tillgivenhet. Men när det är dags för dem att vara någons partner, kommer de, medvetet eller omedvetet, drar på sig sina erfarenheter med sina föräldrars samspel. Och tills dess, kommer de att veta att vårt förhållande, mycket grund på vilken vårt hem är byggd — är stark, och värt att befästa vid varje tillfälle.

Jag säger inte att min man och jag är alltid så medveten om varandras behov. Ingen kan modellen perfekt beteende hela tiden, och vi har vår beskärda del av själviska stunder och smågräl, precis som alla andra par på planeten. Men vi strävar alltid efter att komma tillbaka till att visa omsorg och medkänsla, för om det finns en sak som vi alltid överens om, det är den bästa gåva vi kan ge våra barn är trygghet att veta att deras föräldrar älskar varandra, och färdigheter i att dra på senare när det är dags för dem att älska någon på samma sätt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar