Vad Blandad Ras Föräldrar Är Trötta På Att Höra

När jag fick reda på att jag var gravid visste jag att jag var i för ett äventyr. Inte bara för att jag var på väg att bli förälder för första gången, men eftersom jag hade ett barn som var på väg att bli halv-vita. Jag visste att oavsett hur progressiv vi vill tro att vi är som samhälle, är det fortfarande en överraskning för människor att se ett barn som är blandad ras.

Enligt flera källor, mängden av människor som identifierar sig som blandad ras har stadigt på uppgång sedan 1970-talet.

Jag visste alltid att det fanns en chans att jag skulle ha en unge som var halv-vit. Som inte riktigt bry mig, men jag hade ingen aning om vilken typ av galen kommentarer jag kommer att stöta på. Människor tycks förlora all känsla för anständighet när ett barn är inblandade. Några av de kommentarer som jag har hörde i allmänhet sedan jag blev förälder är chockerande, men saker som folk har sagt i hänvisning till mitt barn är nästan skrattretande.

Så, lite avslöjande, min son är super vit. Som om att du inte ser oss tillsammans, skulle du inte veta att han var svart på alla. Han har fått en liten mörkare när han vuxit, men han har fortfarande förmån sin vita sidan. Jag är OK med det faktum att han inte ser ut exakt hur vi väntade på honom att främst eftersom den är gjord för vissa intressanta erfarenheter.

En gång, när han var nyfödd, min vita vän och jag tog med honom ut för eftermiddagen. Varje gång någon frågade några frågor om honom, att de alltid behandlas henne, aldrig mig. Hon bara ryckte på axlarna och sa till dem att jag var mamma. De såg förvirrade. Annan tid på McDonald ' s, kassörskan tittade inne i lastbäraren och log.

"Är han din?" Jag nickade

"Men han är så vit!" Jag log

"Han ser ut som sin pappa", svarade jag.

Som har blivit min go-to-raden. Jag har hört en hel del frågor och kommentarer (vissa borderline offensiv), men mer ofta än inte, jag får någon variant av "Är du hans mamma?"

Ibland vill jag berätta för dem att jag är hans barnvakt bara för att förändra saker och ting lite. Jag visste att jag var inte den enda morsan som stöter på detta, så jag nått ut till några andra mammor av blandad ras barn för att se vad de har hört. Här är vad 10 mammor av blandad ras barn hade att säga:

1. Amy, mamma till barn i åldrarna 13 och 16: "Åh, jag har alltid trott att de såg ganska exotiska."

2. Laurel, mamma till två pojkar i åldrarna 7 och 4, finner sig själv som förklarar recessiva gener när folk frågar, "Vart tog de få blonda hår?!" Hennes man är halv-Japansk och halv-Irländsk, men både han och Laurel har har mörkt hår och ögon.

3. Eva, mamma till en dotter på 4 år: "Blandade barnen är alltid så vacker/attraktiv."

4. Jonita, mamma till barn i åldrarna 19, 17, 15, 12, 2 år och 4 månader, får kommentarer från hennes sida av familjen, som "De är så blek!" och "De kommer att få mörkare, eller hur?" Under tiden, från sin mans sida, hör hon, "jag önskar att jag kunde kunde ha en solbränna året runt." Jonita är svart och hennes make vit. Nyans sina barn ta på sig är ett ämne för många familjens middagar, och det får bli tröttsamt. Med deras nyaste, de har faktiskt hört, "jag undrar vilken färg det kommer att bli," så många gånger att hon ville skrika.

5. Shannon, mamma till barn i åldrarna 3 ½ år och 7 månader, har hört alla typer av kommentarer vilket innebär att en blandad ras barn och rasblandat äktenskap är ett bevis på att vårt land är ljust på framtiden och hur en dag kommer vi alla att bara vara brun och ras kommer inte riktigt frågan. Ja, hon vet att dessa människor menar väl, men bara något.

6. Jennifer, mamma till en son age 2½: "Gjorde han bara ringa dig Mamma?!" Ja, på allvar.

7. Tia, mamma till barn i åldrarna 2 ½ år och 10 månader: "Som gör att de gillar bättre svart [infoga familjemedlem] eller vit [familjemedlem]?"

8. Surraine, mamma till två pojkar 3 års ålder: "De har så bra hår !"

9. Jill, mamma till en son på 5 år: "Så snällt av dig att adoptera ett barn!"

10. Isabel, mamma till en son på 6 år: "Han är inte för mörk..."

Titta, vi förstår att våra familjer inte passar samhälleliga konventioner. Men det finns sätt att på ett taktfullt sätt lära sig mer om oss. Vi säger inte att du inte kan vara nyfiken på. Du kanske inte ser ut som ditt barn, men jag skulle aldrig kommentera det. Våra barn är inte exotiskt eller vackrare på grund av att deras föräldrar är olika raser. De är precis som alla andra barn. Och vi är precis som alla andra föräldern.

ADVERT

Lägg till din kommentar