Vad Jag Vill Att Min Man Ska Veta Om Mitt Missfall

Min käre make,

För några månader sedan, vi förlorade en graviditet. Det var tidigt och vi visste att det fanns alltid en möjlighet, men det blåser fortfarande slå så hårt. På den tiden, det var så mycket att bearbeta, nämligen förlusten av ett barn, läkarbesök, blodet drar, att berätta för våra vänner och familj, och alla frågor om vad som kommer härnäst. Jag hann inte riktigt berätta för dig hur mycket du hjälpte mig igenom den tiden. Jag absolut positivt kunde inte ha gjort det utan dig, så vill jag berätta för er nu.

Tack för att erkänna och validera alla mina känslor: förtvivlan, hopplöshet, skam, oro, förvirring, även (särskilt) de som kan vara svårt för andra att förstå, såsom befrielse. Det är aldrig en "bra" tid att förlora en graviditet, men jag fann tröst i det faktum att vår förlust var mycket tidigt. Du inte bara stöttat mig när jag talade om min sorg, du stöttade mig när jag försökte desperat för att hitta någon ledtråd i en guldkant .

Tack för att öppet dela den förlust och sorg som du kände för. Det fick mig att känna mig ännu närmare dig och påminde mig om att jag inte var ensam.

Tack för att hålla mig hårt när jag började blödning — det ögonblick det blev alldeles för verklig och någon sista uns av hopp var borta. Tack för att du bär min vikt, för att torka mina tårar, för att veta att det inte fanns några ord som skulle hjälpa, men att styrkan i din närvaro var nog.

Tack för att vakna upp mitt i natten av att min kropp gick igenom den värsta fysiska aspekten av missfall, och jag var abrupt av olidlig smärta; för att samla in medicin, värmedynor, tvättlappar, och en papperskorg kan och för att hålla sig vid min sida varje sekund, tills smärtan avtagit.

Tack för att ta några dagar från arbete för att följa med mig, hand i hand, att våra läkarbesök och att bo med vår dotter på morgonen så jag kunde få mitt blod dras gång på gång.

Tack för att vara så uppmuntrande om att försöka igen när tiden känns rätt.

Vi trotsade en betydande stormen tillsammans, och vi har fram närmare och starkare.

Jag älskar dig,

Din fru

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar