Missfall Och Dotter Jag Aldrig Haft

Det är den fråga som varje mor av bara pojkar fält hela tiden och ofta dreads. Det är inte "Göra de lämnar toaletten uppe hela tiden?" Det är "önskar du att du hade en dotter?" Det är en fråga som kommer att följa mig oavbrutet i hela mitt liv, och jag får det. Folk ser mig med mina fyra pojkar och säga, "Alla pojkar! Wow, önskar du att du hade en tjej?" eller "Vara glad att de inte är flickor. Det är så mycket drama."

Vad dessa människor inte vet är att den privata smärta som jag hade en dotter, men hon dog i en andra trimestern missfall när jag var 18 veckor gravid. Något som bara inte hade känts rätt för mig för ett par veckor fram till vår stora 18-vecka ultraljud utnämningen. Ingenting särskilt, men en oro som föranledde mig att stanna vid min OB/GYN för att se om någon fanns tillgänglig för att göra en snabb hjärtrytm in eftersom jag råkade vara i området. Tyvärr, det var i samband med lunch och ingen var där förutom receptionisten. Hon erbjöd sig att göra mig en tid senare samma dag, utan att vara upptagen med en 1-åring och två 4-åringar, jag avböjde eftersom jag var tvungen att få hem flera städer bort.

Dagen för den stora 18-vecka ultraljud kom och jag började upptäcka, något som aldrig hade hänt med någon av mina tidigare graviditeter. En del av mig visste att något var fel, att det undermedvetna sak som fick mig att stoppa in på min läkare är bara veckor innan. Jag sa till min man, och vi fortsatte att utnämningen bevakad men hoppfull.

De gjorde det vanliga blodtryck och urin protein kontroller och sätta fostrets Doppler på min mage. Barnmorskan kunde inte upptäcka ett hjärtslag, men var fortsatt positiv och sade, "Låt oss bara ge det lite mer tid." Hon fortsatte att söka och söka, men ingenting. Mitt hjärta redan visste, men jag lät dem fortsätta. Hon fick oss till ultraljud rum, och i mörkret, jag såg vår bebis på skärmen, perfekt bildas med en söt näsa, läppar, fingrar, tår och stilla och orörlig, tyst tillfälligt. Teknikern sa, "jag är så ledsen. Jag kan inte upptäcka ett hjärtslag," desperat stängt av maskinen, vände på ljuset, och sprang ut ur rummet för att få någon. Jag låg där med gel på min bara mage, lägger båda händerna över mitt ansikte och började snyfta—högt, fula snyftningar av "Nej, nej, nej." Min man blev chockad. Säker på att vi alla förstod missfall, men så här långt tillsammans? Barnet såg perfekta ut på skärmen.

Slutligen, en barnmorska kom in, smekte mina ben och sa hur ledsen hon var, att hon skulle skicka hem mig men schemaläggning ett kirurgiskt ingrepp för första sak på morgonen. Min man och jag vacklade ut från kontoret och känna sig helt stel när vi passerade genom den lyckliga gravida kvinnor som sitter i väntrummet. Vi gick direkt till mina föräldrars hus som de tittade på våra tre pojkar och väntar på att höra nyheten om bebisen var en pojke eller flicka. Min pappa var på gården med en slang och sade: "Så vad är dom? Pojke eller flicka?" Jag snyftade: "Pappa, det är över. Barnet är borta." Han tappade kör slang. Mina föräldrar var förkrossad och lika chockad till tystnad. Vi hade att berätta för våra pojkar som var ledsen över nyheten.

Två månader senare, Jag fick samtalet jag väntat på. Läkaren gjorde genetiska tester på vår ofödda barn för att fastställa en möjlig orsak till död, men jag visste att hon också skulle veta kön. Hon berättade för mig att det var något genetiskt fel med barnet och att de ibland aldrig veta varför. Jag frågade henne om hon visste kön.

"Ja," sade hon.

"Kan du berätta för mig?"

"Jag är inte säker på att det är en bra idé." Hon tvekade.

"Snälla, jag behöver veta. Jag behöver lite stängning här."

"Barnet var en hona. Jag är så ledsen."

Jag tackade henne och hängde upp telefonen och snyftade igen. Jag grät för den lilla tjej som vi hade så ville desperat men var inte avsett att ha. Som en person av tro, jag tror hon är med Gud och vi kommer att se henne igen. Men jag är ack så sorgligt att i detta jordiska liv, som jag aldrig kommer att få hålla henne.

Vi fortsatte att ha ett barn till, en pojke, och nu när jag är äldre, jag har slutit fred med att inte ha en dotter. En granne till oss har blivit ett surrogat dotter av olika slag, och jag har haft med henne att umgås med mina pojkar, berätta för mig om hennes dag, hjälp mig med saker runt huset, och att vara mystery guest på hennes skola. En del av denna längtan tomrum har fyllts på.

Och ja, jag kanske kommer att ha ett barnbarn en dag. Men om du ser en mamma ute med en skock av pojkar, fråga inte henne om en flicka så kanske hon också hade en dotter som ingen vet om.

ADVERT

Lägg till din kommentar