Minecraft, Ge Oss Tillbaka Våra Barn

Som föräldrar, det är vårt jobb att uppmuntra våra barns intressen. Om de brinner för något, vi vill göra den tillgänglig för dem. Vi ger dem alla möjligheter vi kan för att fördjupa sig i det. Och vi är tänkt för att vara stödjande och intresserade och entusiastiska som de är.

Men, som ... ibland är dessa intressen är Minecraft.

Om jag bara kunde bestämma vad mina barn tyckte om, det skulle vara bra. Men tyvärr, de har dessa influenser utifrån som heter "skolan" och "vänner" och "Internet" som hjälper till att styra dem mot saker som jag kanske vara mindre än glada om. Och vissa av dessa saker är det enkelt att lägga in veto – som när de kommer hem och säger, "Hej, Aiden vill veta om jag kan gå till hans hus och spela Grand Theft Auto, därför att hans föräldrar låter honom spela spel som klassas som" M " och förresten, Mamma, vad är en hora?"

När de var små att jag gnisslade mina tänder och fått utstå otaliga timmar av gnällig-ass stilar av Caillou och Dora. Gäll röst Elmo ekade genom mina drömmar, och "Hjulen på Bussen" ekade genom mitt bilens högtalare. Jag fantiserade om när de var äldre, en underbar tid när deras uppmärksamhet skulle vända sig till drägligare saker. Vi kan även hitta – vågar jag säga – några gemensamma nämnare. Saker som vi kunde alla njuta av.

Men lite visste jag, när mina barn var att skapa makaroner konst och gungade Guldfisk-kex i hela skapelsen, en snubbe som heter Markus "Notch" Persson var geeking out i en källare någonstans, att komma upp med det spelet som skulle bli anledningen till att jag en gång rullade mina ögon tillräckligt hårt för att dra en hals muskler.

MINECRAFT.

Jag måste erkänna – det är ingen bluff anledning för mig att lägga in sitt veto. Det är ett anständigt alternativ till alla meningslösa tv-spel där ute. Det har noll referenser till något som vem som helst kunde bli arresterade för. Det innebär utmaningar, som tillåter barnen att lägga upp strategier och vara kreativ. Och om mitt barn bara skulle spela spelet och hålla käften om det, skulle vi alla vara glada.

Dock. De barn som – när du uppmanas att berätta för mig vad de gjorde i skolan, svara med något annat än "Ingenting" – är det samma barn som kommer att prata om Minecraft tills jag förundras att de inte hyperventilating från överanvändning av andetag. De kommer att följa mig runt om i huset. De kommer att följa mig ut till brevlådan. De kommer att följa mig när jag ryggsäck till de mest avlägsna regionerna i Kathmandu i jakt på ett klokt guru som kan svara på min brännande fråga: varför är mina barn så besatt av denna pixlad ut för skit?

I mitt försvar har jag försökt att inte bara låtsas vara intresserade, men att faktiskt vara intresserad. Jag har spelat spelet för att se om jag kanske skulle falla i kärlek med det sätt som de har. (Det tjänade bara till att få mig att inse hur mycket Creepers ser ut som kantiga gröna penisar, som nu kan jag inte fn-se.) Jag svär jag har spenderat motsvarande år att försöka att vara uppmärksam och inte stelnar. Men är det BARA. SÅ. HÅRT.

Det är inte bara deras ständiga Minecraft-relaterade chatter som är problemet – det är också det faktum att det är som ett främmande språk som en icke-spelare, som jag själv knappt kan förstå. Griefing och lek och endermen och redstone och folkmassor och mods. Jag känner mig som en turist i ett främmande land, där någon försöker säga mig något viktigt, och jag kan gurgla ut endast de mest grundläggande orden som "badrum" och "öl."

När de inte spelar Minecraft eller pratar om Minecraft, de är att titta på andra människor spelar det på YouTube. (Oftast är det Stampy Longnose eller Diamond Minecart, vars Brittiska accenter göra deras kommentar bara något mindre mind-bedövande.) Eller de tigger för Minecraft-relaterade varor. De bär Minecraft-shirts, läs Minecraft böcker, spela med Minecraft figurer, slå varandra med Minecraft svärd, och gips sina väggar med Minecraft affischer. Jag som en gång överlämnats $35 och en njure i utbyte mot en liten, liten uppsättning av Minecraft Lego.

Jag är uppenbarligen inte den enda förälder som har detta problem, är att se som "Hack" var kan man köpa en $70 miljoner, cirka 23 000 kvadratmeter stor herrgård förra året, komplett med – få en godis rum. Jag är ganska säker på att en av de rum som är rättmätigt min. Hint Hint Notch, Mama har en söt tand.

Missförstå mig inte: jag älskar mina barn entusiasm, sin passion, sin iver att lära och utforska och bemästra spelet. Men cupcakes är också awesome, tills du äter för många av dem. För mycket av något är det bara ... för mycket.

Vi ska flytta i med Skåra. På så sätt mina barn kan tjata någon som vet vad fan de pratar om, medan jag söka upp lite privatliv.

Han har 15 badrum. Det kan hända.

Relaterade inlägg: Det Helvete på Jorden Som kallas Rättvisa

ADVERT

Lägg till din kommentar