Varför Mindfulness Kanske Inte Är Lämpligt För Alla Studenter

Min terapeut först introducerade mig till meditation och mindfulness, och jag ska erkänna, jag brydde mig inte så mycket för det. Hon föreslog en app och berättade för mig att prova ett par veckor. Jag visste inte riktigt vad man ska förvänta sig. Jag laddade ner appen, och sedan spenderade flera nätter lyssna till en man med en härlig Brittisk accent pratar jag igenom hur du kan bli mer medveten om mina fötter, händer, ben, mage.

Meditation och mindfulness i allmänhet är ett sätt för oss alla att ta en stund ut för dagen och försök att stänga av våra hjärnor. Det kan också hjälpa till med ångest, depression, fokusering, sömn, och ett antal andra psykiska problem. Oavsett hur jag kände personligen om mindfulness, jag kan inte låta bli att notera att det är DEN nya heta trenden och det har visat sig fungera för de flesta människor. Det är också används regelbundet i klassrum över hela Usa, så chansen finns, även om du inte öva, dina barn .

För dem av er som är nya idén, eller har aldrig provat det, mindfulness och meditation är ett sätt att tysta brus i våra hjärnor. För vissa, jag antar att mindfulness är enkel. Men för mig, en man som ofta inte kan sova på grund av ALLA tankar i sitt huvud, mindfulness kan vara en kamp. Jag gjorde det för ett par veckor, som rekommenderas, och jag bokstavligen satt där och tänkte på hur jag inte skulle kunna tänka sig. Och ja, jag vet att det kommer att vara en del mindfulness experter ute med tips om hur jag kunde göra det bättre, och jag tackar er i förväg, men det enkla faktum är att vissa människor kämpar, och jag menar verkligen kamp, med att stänga av hjärnan, oavsett deras hängivenhet till mindfulness .

Men trots alla fördelar med mindfulness och meditation, för det är inte ett universalmedel, och det fungerar inte för alla. I själva verket, för vissa människor, mindfulness kan faktiskt vara en hinderance till psykisk hälsa.

Enligt en nyligen Radioinslag min kamp med mindfulness var inte alls så svårt som barn som har upplevt trauma.

Sam Himelstein, en klinisk psykolog, utbildare och författare, som har tillbringat större delen av sin karriär genom att arbeta med intagna ungdomar, bidrar till att lärare som blir upprörda när eleverna inte vill engagera sig i mindfulness på ett visst sätt. Vad han märkt är att de studenter som upplevt trauma kamp med mindfulness för ett antal olika skäl, och mycket av det har att göra med förtroende.

Att bygga en äkta relation är nyckeln till att komma åt det förtroende som krävs för att göra mindfulness effektiv. För vissa barn, kaos är en del av trauma så när vuxna är oförutsägbara de inte kan lita på. Det är därför som en "förutsägbar vuxen" är ett bra sätt att vara äkta med barnen. Så när en lärare börjar varje dag med mindfulness, och en student som har upplevt ett trauma ombedd att stänga sina ögon för någon de inte känner, och inte litar på, de motstå.

De står emot hårt.

De agerar ut. De pratar tillbaka. De kopplas från.

Slut dina ögon är en stor del av mindfulness, och Himelstein nämner hur en praktik kan vara mycket svårt för ett trauma överlevande.

Jag arbetar för ett universitet, och under den sommaren jag kör bron program för våra studerande idrottare. Dessa är tillfälliga program för nya freshmen, och en av våra instruktörer leder till en lektion i mindfulness. Jag har sett det ett antal gånger, och jag har sett en rad svar från en utmattad student idrottare slumping huvudet framåt och ska sova, för att klart förstå begreppet meditation.

Men det finns alltid en eller två som bara sitter där med sina öppna ögon, händer som griper arbetsbord, stirrade på instruktören, uppenbarligen inte intresserade av aktiviteten. Tänk på att detta är bara en liten isolerad provtagning, men jag har tillgång till en hel del bakgrundsinformation om dessa studenter. Jag skulle säga att 90% av tiden, de som frigör med mindfulness är att de elever som har bakgrunder som är mest sannolikt att inkludera trauma.

Naturligtvis, Himelstein har några rekommendationer för att hjälpa elever som kämpar med mindfulness. Jag kan inte låta bli att anta att dessa skulle också arbeta för dem för att du försöker lära din egna barn denna färdighet hemma. Till att börja med, inte tvinga den. Om ett barn inte vill delta, det är bra så länge de inte stör de andra eleverna som är engagerade.

Uppmuntra studenten, och ge dem tid att lita på dig. Också, inte tvinga barn in i logistik, som gör dem stänga sina ögon. Somatisk medvetenhet, som att räkna andetag, är ett bra ställe att börja.

Mindfulness betyder det inte att bli biten av en stor bit. "Det finns olika typer av medvetenhet. Ibland är vi verkligen medvetna om vad som händer i huvudet och ibland är vi mer medvetna om vad som händer i kroppen," Himelstein sagt.

Tänk om barnets fönster av tolerans och om de redan utlöst eller inte. "Det är bra att slå när järnet är kallt i många av dessa fall," Himelstein läggas till.

Men framför allt, att bygga relationer. Se till att eleven kan lita på dig, och när du har det, öva mindfulness kommer lättare.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar