Mindful Parenting: Varför Vi Måste Modell Egenvård

"Hur länge kan det vänta?" Jag ber. Innan du svarar, hon stänger av den uppenbara, operatory ljus hängande över mitt ansikte. Mint skölj dröjer sig kvar på tungan.

"Det kan det inte. Om infektionen sprider sig i käken, kan det skapa en böld," svarar hon. Hennes fårad ögonbrynen och stern eyes lämnar inget utrymme för förhandlingar.

Jag åt mitt grepp om plastskydd av stolen armar, muskler fortfarande spänd från metall sonder näven mot mina tänder. Senare, jag Google "abscessed tand." Jag inte uppmuntrar dig att göra det samma, om du njuta av dentala mardrömmar.

"Vad har jag för val?"

"Du behöver en rotfyllning för att rensa ut infektionen. Det odlas för de senaste sex till nio månader i din tand." Hon visar mig x-ray bild av min mun för att peka ut den exakta platsen för infektionen. Min otränade ögat märker inget ovanligt, men hon försäkrar mig ovänliga bakterier finns.

Jag suckar och håller på att komma tillbaka nästa vecka.

Varför fick jag vänta över ett år för att gå till tandläkaren? Med tanke på min historia av dentala problem, det var ett dåligt beslut, och infektion i min tand kan ha varit katastrofala. Jag kan inte spela avsaknaden av dental insurance card, eftersom vi inte har tillräcklig täckning. Det är ingen giltig ursäkt för min bristande egenvård. Det är faktiskt en ursäkt.

"Du vet hur det är lätt att ignorera dig själv att fokusera på att ta hand om ditt barn," en vän sa nyligen över en kopp kaffe. Jag nickade för att visa solidaritet med hennes kamp. Ja, jag har rotkanalen för att bevisa det , Tänkte jag.

Ju mer jag tänkte på hennes kommentar, ju mer jag tänkte på det stora gapet mellan den omsorg jag ger för Henry, min 18-månader gamla son, och min egna normer för egenvård. Jag närmar sin dagliga rutin med en intensitet som jag aldrig skulle fokusera på mig själv. Mitt barn äter bra, men jag äter som ett djur. Mina barn sover som en mästare, men jag vandra på jorden som en zombie. Min uppfattning om egenvård innebär Wendy ' s drive-thru på vägen hem från lekplatsen, eller drar dig tillbaka till badkaret för att titta på Netflix i mörkret. Vänligen fråga mig inte sista gången jag gick in i dörrar på ett gym.

För föräldrar till små barn, egenvård visar sig vara svårfångad. Vi kämpar för att dusch och avsluta måltider, mycket mindre tid att ta hand om våra egna behov. Vi avstod den hoppas av regelbunden sömn en lång tid sedan. Vänliga varning: Om du nämner frågan om self-care för att en förälder till ett litet barn, du kommer antagligen att få ett irriterat ansiktsuttryck. Vi är för sömnbrist för dina föreläsningar.

Henry är min bästa ursäkt för att undvika tandläkaren. Jag ignorerade min tandläkare frågor som jag var upptagen med att byta blöjor, fylla flaskor, och bådo honom att sova vid 3 på morgonen Vårdande för honom motiverar min försummelse, eller hur? Faktiskt, det gör det inte. Innerst inne vet jag att använda honom som en ursäkt är en cop-out. Så mycket som jag vill tro att det var ädelt att försumma mig själv att möta hans behov, mitt samvete säger mig att jag inte gör någon en tjänst med denna strategi.

Jag frågar mig själv vad som är mer fördelaktigt: en förälder som intensivt fokuserar på sina barns rutiner, vanor och åtgärder, medan man försummar sig själva, eller en förälder som ger adekvat vård och erbjuder en modell av egenvård för sina barn att följa. Jag tror det sistnämnda är en klok investering.

Hur vi modell egenvård kommer att lära våra barn hur man tar hand om sig själva. När de är unga, och vi kan fokusera intensivt på sin kost och beteende, medan man försummar egenvård, men så småningom kommer de att bli medvetna om hur vi tar hand om oss själva och tar sin ledtrådar från våra vanor. Lägger all min energi på att upprätthålla orimliga krav, samtidigt försumma mig själv, är att modellera beteende jag vill inte att mina barn ska se. Jag vill ha honom att bevittna någon som värderar sig tillräckligt för att ta hand om sig själva, särskilt i de mest avgörande sätt.

Vad kommer mitt barn att se? Detta är den fråga som studsar runt i mitt huvud.

Den skrämmande delen är hur nära våra barn tittar på. Henry är 18 månader gammal och redan i samklang med hur mycket tid—alltför mycket tid jag tillbringar med hjälp av teknik. Så jag ser på honom att härma mig med hjälp av en smartphone roar och skrämmer mig. Han ser ner mig tillräckligt med kaffe för att flyta ett slagskepp, sedan låtsas för att göra sitt eget kaffe och dricka det.

Jag hoppas att spendera min tid runt med Henry mer mindfulness . Föräldraskap perfektion är inte mitt mål och mina ord är inte avsett att främja skuld, utan mitt mål är på återstående medveten om att föräldraskap är en relation, inte en enkelriktad gata. Mitt barn är en spegel som reflekterar tillbaka till mig de delar av mig själv som är i behov av förbättring. Jag gör min del genom att inte ignorera spegelns reflektion.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar