5 Löjliga Frågor Som Människor Ställer Om Mina Mellanöstern Make

Mina barn är multietniskt som så många barn här i Usa. De få ganska "brun" i sommar.

De är Europeiska (mitt blod) och iran (min mans blod). Min man är Iransk-Svensk, född här i Usa. Hans namn är en gemensam Mellanöstern namn. Han talar flytande Persiska.

Jag vet vilka frågor jag ställde härrör från stereotyper om människor från Mellanöstern, Mellanöstern, kvinnor och Islam. Västerlänningar se radikala Islamiska ledare och terroristgrupper sprutande av hat mot Amerika. Bombningar och mord i Islams namn. De ser människor, inklusive ledare, manipulera Koranen skriften och oriktig tro.

Den vanliga frågor Jag får frågan om mitt Mellanöstern make och familj är löjligt. De är absurda. De kommer från Islamofobi. De är rotade i rasande rasism. Jag är trött på att försvara mina barn och mina Mellanöstern make. Jag är trött på att försvara sin etnicitet, sitt namn. Jag är trött på att försvara vårt äktenskap. Och trött på att försvara vad vi lär våra barn.

Jag maj bli riktigt trött på att försvara mina Mellanöstern man och vårt äktenskap, men jag kommer inte sluta prata om det. Precis som POC och kvinnor kommer inte att sluta prata om rasism och könsdiskriminering. Vi kan inte sluta prata om dessa saker. Så, jag kommer att fortsätta att försvara. Jag ska fortsätta prata. Jag kommer att fortsätta att undervisa.

Islam är inte en hatisk religion. Människor från mellanöstern är inte våldsamma människor.

Men ärligt talat, jag skulle inte säga det. Eftersom du, som en person som lever i en global värld, bör veta att. Jag ska inte behöva gå in i varje anledning. Jag ska inte avslöja varje myt och lögn som du någonsin har hört.

C ' mon människor—du borde veta. Gå till Mellanöstern samhällen. Mingla med människor som inte ser ut som du, leva som du, eller tala som du. Besöka dessa länder. Fråga människor om deras kultur. Men, ställa smarta frågor.

Här är fem vanliga (och löjligt) frågor jag får om mina Mellanöstern make och min blandad etnicitet barn:

1. Han styr dig?

Gör detta grön-haired, vodka drinkin', tatuerade mama ser ut som om hon kan styras av en Mitt-Eastern man? Någon? Jag tror inte det. Min make är minst kontrollerande person på planeten. Om något, jag försöker styra honom. (Hm, jag gör styra honom—shhhhhh, glöm bara inte att berätta för honom att).

2. Har du att bära slöja?

Jag behöver inte bära underkläder om jag inte vill. Jag vet att jag behöver en tröja och ett par skor för att serveras på en restaurang. Men, annat än att jag inte låta min man, eller någon annan, att diktera min klädsel.

Muslimska kvinnor i Amerika bär hijab genom val. De är stolta över sin tro. Slöjan är en symbol för sin ödmjukhet och sitt privatliv. De känner sig inte förtryckta av det.

Men, låt oss vara verkligt. Om min man gjort mig bära något, som skulle vara förtryckande. Han skulle inte vara min man.

3. Han gör ju du göra Muslimska grejer?

Du menar, som att gå ner på en bön matta och be fem gånger om dagen? Det skulle vara ett "Nej".

1) Eftersom jag inte är Muslim. Eller religiösa.

2) Eftersom dun, dun, dunnnnnnn, min man är inte Muslim. Han är från Mellanöstern. Suck! Jag vet, crazy rätt? Visste du att en person kan vara från Mellanöstern som ursprung, och inte Muslim? Iranska och Judiska? Iranska och Christian? Iranska och Ateist?

3) Även om min man var Muslim, han kunde träna religion av alla hans jävla själv. Jag behöver inte vara inblandade. Jag kan vara stödjande, men inte delta.

Som en familj, vi firar vissa Mellanöstern semester, oavsett deras religiösa rötter. Många religiösa helgdagar är flätad i en kultur—precis som Julen. Julen är en religiös och kulturell semester. Vi väljer att fira kultur.

4. Har din man tror att han kan ha fem fruar?

Senast jag kollade, det är olagligt i Usa. Plus, allvarligt, jag tror att min man skulle go nuts. Hur kan någon människa jonglera flera kvinnor? Nej, inte riktigt, vad man vill lyssna till flera fruar? En heterosexuell, gift man knappt vill lyssna till hans fru. Jag kan inte tänka mig att min man med fyra av mig. Han skulle inte ens vilja ha sex med fyra av mig. Och allvarligt talat, jag är bra i säcken. Det är bara phwew ! Det är en hel lotta tryck, don ' t ya think? Att som utför?

De flesta forskare är överens om att skrifterna i Koranen konstatera att Muslimska män är tillåtet att ha fyra fruar max. Men de är inte krävs att ta fler fruar, eller tvingas på något sätt. Om en man väljer att ha flera hustrur, som han är skyldig att dela upp sin tid och resurser lika. Alla kvinnor har rätt till bostäder, mat och pengar.

Min man är nog alltför bröt att praktisera polygami. Plus, du vet, den tidigare nämnda tryck för att utföra problem. Ja, så det är säkert att säga, kommer jag inte att bli syster-fruar någon gång snart. Om vi blir miljonärer. Åh, och om vi blir Muslim.

Eftersom min man är från Mellanöstern, inte Muslimer.

5. Du kan eventuellt inte tror att det är säkert att ta med dina barn till ett Muslimskt land?

Jag bestämmer om jag tror att det är säkert för mitt barn att resa till en Islamisk nation, eller inte—bland annat i Iran, landet där min mans familj bor.

Marocko är ett muslimskt land. Min man och jag och vår 5 - och 4-åriga döttrar hade en underbar upplevelse där i sommar. Marockaner var mycket välkomnande och tolerant. Det är lämpligt för kvinnor turister för att täcka upp om de inte vill sticka ut som en öm tumme. Men, det är bara en säkerhetsåtgärd.

Som täcker axlarna och huvudet kan också vara ett sätt att visa respekt för människor som bor i Marocko, men det är inte obligatoriskt.

Nu till min mans hemland Iran. Det är säkert att resa till Iran. Och nej, jag är inte bara att säga att eftersom jag är gift med en Iransk-Amerikansk. Behöver inte skriva av mig.

Jag kommer inte att förneka—det finns flera utmaningar och hinder om resor till Iran. Jag kommer inte lista dem här. Men om du någonsin vill resa dit, läsa upp dessa begränsningar och regler i stor utsträckning och att förstå de risker som är (precis som du skulle göra när du reser till alla främmande land).

Gör Irans begränsningar på resa får mig att tänka Iranier är terrorist-driven, Svensk-bashing, irrationella och förtryckande människor? Nej. Irans historia, precis som så många andra länder, är så komplex och en som tar förståelse och empati.

Men jag tog mig tiden att göra min läsning. För att göra min forskning. För att engagera människor i Mellanöstern samhällen. Jag tog mina surt förvärvade dollar och dikade en resa till Disney World, och i stället tog mina barn till den Muslimska världen. Jag valde kunskap om Mellanöstern stereotyper. Jag valde empati över okunnighet .

Vann du inte har några nästa gång du tycker att det är OK att ställa mig dessa frågor?

ADVERT

Lägg till din kommentar