Micro-Olägenheter Av Föräldraskap

När det gäller moderskap, det är inte de stora sakerna som gör dig galen. Det är de små saker—micro-irritationsmoment—att få dig. Ensam, ingen av dessa saker är så dålig, men deras effekter är kumulativa. Som vatten droppar flera gånger att bära ner solid rock, micro-olägenheter bära ner en mammas psyke bit för bit.

Exempel: När din 4-åriga säger, "Mama. Mama. Mama. Mama," 273 gånger i rad. Eller hur?! Gjorde bara tänka på som får dig att rycka till lite? Ja, mig också.

Jag har varit på detta föräldraskap sak för 15 år nu, och jag är övertygad om att micro-olägenheter är de primära saker att bära ner dig som en mamma. Och det finns en hel del av dem.

Ibland är det något så enkelt som ett enda ord upprepas om och om och om igen. När ditt första barn börjar fråga "Varför?" du känner mig så stolt över att din avkomma ställer ut kritiskt tänkande ("Hon är så avancerat!"). Då har du din 175 th samtal så här:

"Mamma, kan jag få en kaka?" "Inte nu, älskling."

"Varför?" "Eftersom vi är på väg för att äta middag."

"Varför?" "Eftersom det är nästan middagsdags."

"Varför? "Eftersom det är nästan 6 klockan ."

"Varför?" "Eftersom det är vad klockan är."

"Varför?"

Åh, kärlek. Varför? Varför? Varför? Dropp. Dropp. Dropp.

Ibland är det en upprepning av de saker som barnen säger ("Mamma, gissa vad? Mamma, gissa vad? Mama...gissa vad?") och ibland är det en upprepning av saker du säger ("Vänligen ta fingret ur näsan. Ta fingret ur näsan. Ta fingret ur näsan ").

Ibland är det inte vad de säger, men trumhinnan-spricker volymen som de säger det. Herre Allsmäktige, barn kan vara högt. "Barn, jag sitter exakt 2 meter bort från dig—du behöver inte skrika. Sluta skrika, snälla. Allvarligt, du är fortfarande skriker. Några fler skriker! Sluta skrika!!! "

Ibland är det när de säger saker som faktiskt inte är det saker. Jag vet att mina barn är inte de enda som gör slumpmässiga, irriterande ljud på en ganska konstant nivå. Ibland kan jag svära barn är allergisk mot att vara tyst. Det är som att de alla har tecknat ett avtal när de fyllt 2 som sagt, " Alla tystnad måste förstöras vid alla kostnader ."

Ibland kan en micro-störning är inte vad vårt älskade avkomma säga eller göra, utan snarare vad de inte säga eller göra. Som när de på ett flagrant sätt ignorera alla trevliga förfrågningar och kommandon och bara lyssna när du blåser din topp och spy din mentala kulor över hela rummet, eller när de tillbringar en och en halv timme "städa" sitt röriga rum och plocka upp exakt två saker. År av detta är tillräckligt för att få dig att förlora din allt-älskande sinne.

Hur 431 st gången du har att berätta för dina förskolebarn att ta sin hand ur hans byxor?

Eller 247 th gången du har att berätta för ett barn att sluta gnälla?

Eller 573 rd gången du har att få ett barn att effing gå och sova?

Eller 329 th gången du har att berätta för dem att plocka upp deras omslag eftersom bordet/soffan/counter/sovrum golv är inte en soptunna?

Jag skulle kunna lista micro-olägenheter hela dagen lång: att vägra att dela, glömmer att tvätta händerna, inte lägga smutsiga kläder i korg, sätta ren kläder i korg grund av att de lämnade dem på deras sovrum våning och kan inte komma ihåg om de inte är smutsiga, klagar över sin mat, torka näsan på dina kläder, vaknar du upp mitt i natten, att förlora sina skor, skrålande över läxor.

Det är bara så många saker . De är inte en big deal när de kommer på en gång ibland, men över tid, med flera barn, dessa mikro-olägenheter resultera i grått hår, choklad binges, och en tillfällig lust att fly till en öde ö helt ensam.

Naturligtvis, vi alla visste om att denna går till moderskap, men du kan inte riktigt förbereda sig för verkligheten i den vanliga bombardemang av irritation som föräldraskap innebär. Missförstå mig inte—jag älskar mina barn och njuta av att vara runt dem 95 procent av tiden. Men att 5% är inget skämt. Det bygger upp, med intresse.

Jag har lärt mig att tänka kring mig med en kraft fält som stöter bort alla micro-störning som får kastas i min väg. Det är som moderskap version av "jag är i gummi och du är lim...." Om jag inte ger mig någon form av mental barriär, jag tror att dessa små saker som kan göra mig.

Det är en bra sak barn är så förbaskat söt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar