Varje Förälder Måste Höra Det Här Budskapet På Kvävning

Jag kommer att förlora henne.

Jag hörde ett ljud från badrummet. Badrummet där min dotter hade varit glatt sjunga alfabetet låten och hade bara ropade till mig, "jag nästan klar för att städa upp, Mamma." Jag hade lämnat henne i det tomma badkaret för att städa upp sina leksaker som jag klätt hennes lillebror i sovrum och i hallen. Åtgärder och rutiner vi har gjort en miljon gånger innan.

Något som inte registrerar dig rätt i bruset. Det var ett ljud, men också lugn av ett ljud. Högt är alltid ett gott tecken med barnen. Tyst är det inte.

Hon var böjd över i det tomma badkaret, hennes armar och händer utvidgas i panik, hennes huvud stack fram och öppen mun. De ljud som kommer ur hennes öppna mun var för tyst.

Jag tog tag i hennes våta kropp och vänt henne, träffa henne tillbaka. Igen och igen. Jag stoppade in mitt finger i hennes mun och kände ingenting. Jag kunde se den nöd på hennes ansikte, och det förvirrade mig. Jag visste att hon skulle kvävas, men på vad? Badkaret leksaker var inte tillräckligt liten för att passa in i hennes mun. Hon har inte ens lägga leksaker i hennes mun. Hon har aldrig, inte ens som en baby.

Hennes läppar var blå.

Jag kommer att förlora henne.

Jag sprang. Jag sprang med min nakna, våta dotter magen ner på mina armar. Jag sprang utan skor. Jag ropade till min lilla pojke, "Stanna där! Mama kommer tillbaka." Och jag sprang.

Jag skrek. Jag skrek högre än jag någonsin skrek. Jag sprang och jag skrek ut den främre luckan över vår gräsmatta, över min grannes uppfart och upp för trappan till deras dörr. Jag skrek och sprang eftersom jag visste att jag behövde hjälp. Jag skrek och sprang eftersom jag visste inte var min mobil var, och jag behövde någon att ringa 911. Jag skrek och sprang, eftersom jag behövde någon att rädda min lilla flicka.

Jag kommer att förlora henne.

Ms T, vår älskade granne och barnomsorgen, hörde mina skrik. Hon öppnar dörren som min knytnäve i kontakt med den.

Jag tror att hon är kvävning. Hon kan inte andas. Snälla hjälp mig.

Som jag föll framåt, Ms T fångade min flicka i sina armar. Hennes fötter var vit. Hennes läppar var blå. Hennes buller var för tyst.

Det tog ytterligare ett pund på hennes rygg, och toy flög ut. Leksaken som inte var ett badkar leksak. Leksaken som jag inte ens vet var i badkaret. Den leksak som min 3 1/2 år gammal hade spelat med massor av gånger och hade aldrig en gång sätta i hennes mun. Leksaken som på något sätt gick i hennes mun och lämnade in sig i hennes hals. Leksaken som nästan dödade henne.

Hon tog en trasig andetag och började hosta. Den vackra persika färg översvämmade tillbaka i hennes fötter och läppar. Hon tittade på mig och började gråta. Jag tog tag om hennes små, darrande lilla kropp med allt jag hade.

Jag ville inte förlora henne.

Men jag skulle ha. Det kan ha slutat så annorlunda . Det kunde ha varit längre tid innan jag insåg vad det var som hände. Min rädsla kunde ha orsakat min kropp och själ att frysa — mycket möjligt fysiologisk reaktion. Min fantastiska granne skulle ha varit borta. Alla mina fantastiska grannar (grannar som tidigare EMTs och brandmän) kunde ha gått. Jag kunde ha förlorat henne.

Jag skriver inte det här för att jag njuta av att få återse de skrämmande stunder. De kommer att vara på en slinga i mitt sinne under en mycket lång tid, som hemsöker mina tankar hela dagen och mina drömmar hela natten.

Jag skriver detta för att jag vill att du ska känna det. Jag vill att du ska känna panik kände jag, och jag vill att du ska gör det något om det .

Inte varje förälder är lyckliga nog att ha en granne som har 35-plus år av barn-HLR och första-hjälpen-utbildning. Inte varje förälder har en brandman eller en före detta brandman som bor tvärs över gatan. Inte varje förälder som bor i ett kvarter med en brand station på vägen eller räddningspersonal, som kan komma tillräckligt snabbt för att rädda livet på deras kvävning barn .

Inte varje förälder har hjärt-och lungräddning samt första hjälpen-utbildning som skulle tillåta dem att spara sina barns liv.

Inte varje förälder, inklusive mig.

Om du barnvakt när man är ung, du kan ha det. Om du bestämmer dig för att ta ett föräldraskap klass för din förstfödde, du kan ha det. Och tycker om mig, dessa ifs kan ha varit 8, 10, 15, 25 år sedan.

Jag hoppas att du läser detta med ett bultande hjärta och tårar i ögonen. Jag hoppas att du andas en suck av lättnad att veta att min lilla tjej är bara bra — och så hoppas jag att du gå igenom resten av dagen med mina ord tjat på baksidan av dina tankar. Jag hoppas att du hittar dig själv på telefonen, datorn, surfplattan söka efter en HLR kurs och registrera sig för det.

Jag hoppas att du aldrig behöver använda det. Men jag hoppas att du vet hur, om du gör det.

Jag ville inte förlora henne.

Jag är registrerad för nästa klass.

Snälla, snälla, snälla följ med mig. Jag ber dig.

För tillgängliga HLR och första-hjälpen-klasser, kolla in följande webbplatser: Amerikanska Röda Korset , American Health Care Academy , American Heart Association eller Nationella HLR Foundation .

ADVERT

Lägg till din kommentar