Jag är Trött På Att Varje Jäkla Beslut För Min Familj

Varje helg är det samma. Vi låter våra barn lounge runt i deras PJ ' s och fortsätter att vara limmade till sina iPads tills vi drar vårt ledsen åsna ur sängen. Då vi caffeinate oss själva och föda barn, göra vissa sysslor runt huset, och försök att börja vår dag. Bortsett från semestrar, fester och familjesammankomster, vi håller våra helger ganska öppen och flexibel, vilket är i allmänhet en bra sak.

Det är, med undantag för den del där bördan av planering och alla våra aktiviteter faller helt och hållet på mina axlar.

Här är hur morgon planerar konversation i allmänhet går:

Jag: "Hej familjen, vad vill du göra idag?"

Familj (som brottas med varandra och/eller nedsänkt i ett tv-spel): "jag vet inte".

Till mig: "Det är en fin dag. Vad sägs om parken?"

Familj. "Jag vet inte".

Jag: "Åh, ska vi se vad som finns att spela i filmer?"

Familj: "jag vet inte".

Mig: "Hej, vad sägs om mini-golf? Minns du killar sa att vi borde göra det när vädret blir bra?"

Familj: "Öh...jag vet inte."

Och detta går på och på och tills jag hamnar plågsamt att mjölka barn och make för ens ett uns av preferens, och sedan komma upp med en plan som bygger på att—tillsammans med vädret, när människor är benägna att vara hungrig, hur mycket tid vi har för varje sak, och se till att vi kommer att få hem vid läggdags.

Missförstå mig inte. Det är inte som min familj inte har åsikter om allt under solen. Var och en av dem är starka viljor på sitt eget sätt, och gör definitivt deras behov och önskemål kända. Men när det kommer till den verkliga, praktiska saker, eller något som involverar att fatta beslut om hur man spenderar sin tid, det är en stor fet klump av obeslutsamhet och likgiltighet.

I allmänhet, alla verkar gå med på mina planer för det mesta, och jag får därför gör det mig #välsignade, och varför jag skulle vara tacksam för. Problemet är det att vara chef planerare och beslutsfattare i min familj är jäkla ansträngande och jag i princip hatar det mest av tiden. Japp, jag är bitter AF, och jag har inga problem att säga det till alla som vill lyssna.

Så här är det. Jag kanske inte skulle vara så irriterad och utmattad av denna roll för mig om det inte var en av de många osynliga mentala/känslomässiga uppgifter att jag är belastas med. Som de flesta mammor, det är inte bara det faktum att de flesta sysslor och barnomsorg uppgifter får kanaliseras tillbaka till mig, nästan som standard.

Det är den oändliga tankar, beslut och planering som jag har att hålla i mitt huvud som verkligen får mig. Och det är inte bara planera vad vi ska göra den dagen. Det handlar om att ha en skiss i åtanke för den kommande veckan, för månader framåt, för hela freaking årstiderna och åren.

Och det är allt som på toppen av se till att den praktiska detaljer detaljer om våra liv är i ordning. Du vet, se till att mina barn har alltid sina favorit snacks på hand, att deras tillstånd räkningarna är signerade, att de bära skolan shirt på dagen för promenad-a-thon; att minnas vem som behöver vilken läkare eller tandläkarbesök och när; och listan fortsätter.

Men det är den känslomässiga bördan av det hela också. Det är som jag håller allas förhoppningar, behov, önskningar och rädslor i mitt huvud tillsammans med allt annat. Så när jag är ute att fatta beslut om vad vi ska göra det i helgen, jag funderar på vad som skulle vara bäst för alla humör. Jag funderar på vad som skulle tänja på sina gränser på ett bra sätt, upplysa dem, lära dem något.

Det är en vacker sak att vara inställda på detta sätt, för att vara anförtrotts med så mycket av den emotionella liv för mina barn och make. Men jag undrar om jag gör dem en otjänst genom att vara den, som håller så mycket av det i mitt huvud och hjärta för dem. Jag undrar om jag ska stå tillbaka och låta gå mer, även om hela helvetet bryter lös ett tag och ingen blir utanför deras rumpor och ingenting blir gjort.

Jag är bara inte säker på att jag skulle kunna hantera det kaos som skulle bli följden om jag slutat som chef-av-alla-saker och verkställande beslutsfattaren i mitt hushåll. Jag vet inte om jag har känslomässiga eller psykiska utrymme för att ta itu med det faller ut av det. Men kanske om jag inte var i denna roll i första hand, det skulle inte vara en fråga. Det är en ändlös loop av fuckery, är det inte?

Som du kan se, att jag absolut inte har alla svar. Som många av er, jag älskar min familj bitar och skulle göra vad som helst för dem. Och Jag göra allt för dem. Jag är den som kommer att bestämma om vi ska gå på bio på fredag kväll, och också den som kommer ganska mycket att göra varje större beslut liv vår familj står inför under de kommande 15 åren.

Det är min roll. Kanske jag väljer det. Det kanske väljer mig. Men jag är trött på det. Jag ogillar det. Och jag tycker att det är okej—och nödvändigt—att säga det.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar