Jag har Äntligen Provat En Menstrual Cup, Och jag Kommer ALDRIG att Gå Tillbaka Till Tamponger

För några månader sedan, jag stod i menstruations gången på Walmart och stirrade på en bokstavlig vägg av plast och bomull och kartong. Jag visste denna vägg skulle vridas ut via kundernas inköp och snabbt fyllas på för att uppfylla efterfrågan på mer kunden köper. En bild som bubblade upp i mitt sinne, i en bergig deponi består av ingenting men blod-dränkts tamponger och bindor. Med tanke på den genomsnittliga vagina-med en person som använder cirka 9 600 tamponger under sin livstid, som till synes absurt bild som dök upp i mitt huvud är helt rimligt.

Men där på hyllan, undangömt i en undanskymd vrå mellan 20 olika sorter av tamponger och minst lika många olika typer av kuddar, var Diva Cup för ca $30. Hmm .

Jag hade aldrig funderat på att använda en menstrual cup innan. Jag var inte motståndare till tanken, men jag måste erkänna att jag var lite pep ut med tanken på att... ramma denna sak i min vagina. Medan blödning . Sedan ta bort och göra sig av med en kopp full av blod.

Tamponger är så snyggt. Jag kan infoga slag med en applikator utan att ens röra mig. Som städning en pool med en av dessa nät på slutet av en lång stång.

Men en låda med tamponger var $6-$8, beroende på märke—en investering i Diva Cup skulle ta igen sig i under 5 månader. En plötslig rush av save-the-miljön-samtidigt-även-spara-pengar inducerad förtroende gick förbi mig, och jag kastade Diva Cup i kundvagnen.

I kassan söt liten äldre kassan höll upp girly-som-fan rosa och blå låda och sade, "Oh, pretty! Vad är det här?" Jag sade, "Det är en Diva Cup". Hon frågade vad det var för. Jag sa "Det är för att när du är på din tid." Hon gav mig en quizzical utseende. Jag sade, "att Du för in den i slidan och det smittar av sig blodet." Av någon anledning var hon inte sugen att chatta längre efter det. Jag tror att hon kan ha tänkt Diva-Cup var ett fint skott glas.

Några dagar senare fick jag min tid. Efter sterilisering min Diva Cup via kokande vatten per manualen, att det var tid att gå. Jag läste införandet instruktionerna flera gånger, som planerar att använda "vik den dubbelt" - metoden och känslomässigt förbereda mig själv att brottas med min vagina för minst en timme. Skulle jag få den i det tillräckligt långt? Vad händer om jag sätter det i för långt? Kunde Jag satte den för långt? Skulle min cervix svälja det? Hur blodig skulle mina fingrar få, exakt? Och ändå har jag inte vill vara alltför försiktiga om processen och sluta upp med den saken dinglande ut ur min vagina.

Så, precis som instruktionerna sa, jag andades ut och avslappnad mina nedre regionerna så mycket som möjligt och sätts två gånger per-viks Diva Cup, och vinkla den mot min svanskota. Och, magiskt, det skenade öppna inom mig. Som ett omvänt paraply för din vagina.

Men allvarligt, det blåste mig hur perfekt denna sak plats inuti mig. Jag stod upp och gjorde en liten dans för att se om det skulle glida ut och splat på golvet alla, "Haha, skämt är på dig, sucka!", men det satt kvar, och jag kunde inte känna det, inte ens lite. VAD TROLLDOM ÄR DETTA?

En annan bekännelse: jag är en av dem som växte upp med känslan verkligen i kontakt med och skämmas för min kropp. Jag visste inte onanera fram till tjugoårsåldern (och även då var förvirrad om var saker som var och hur det fungerade), och jag kan fortfarande ibland få konstiga och blyg om kroppar och sex och beröring. För ett par år sedan frågade jag en vän på besök från ur landet för en tampong, och hon gav mig en av de typer som inte har en applikator. Jag var helt förbluffad. Du menar att du bara... tryck upp det där? ...med ditt finger...??

Så sticker mina fingrar inne i mig själv för att få Diva Cup på plats var typ av en stor sak. Och känslan den blomma öppna och hålla sig på plats, och veta att jag hade gjort rätt och att det var för att göra sitt jobb, var egendomligt att ge. Ja, jag fick blod på mina fingrar, men det är därför vi har tvål och vatten. Dessutom, jag är en mamma—jag har fångat alla typer av kroppsliga vätskor i mina händer. Jag kan hantera en lite blod.

Den andra saken som var förvånansvärt ge var att få se exakt hur mycket blod i min kropp producerar. Det var skrämmande i början, men att dra en bokstavlig kopp blod ur min vagina. Jag var säker på att jag skulle kasta det i hela rummet och slå mitt badrum till en scen från Carrie . Avlägsnande var knepigt—jag kunde inte få grepp om den lilla hängande plast bit. Jag tog tag i botten av koppen och försiktigt slet, men det ville sig inte ur fläcken. Jag började få panik, men sedan insåg jag att min ångest gör mig flex min vaginala väggar, så jag andades ut igen och släppte mina muskler, bära ner lite samtidigt som jag drog och vred. Den kom ut! Det såg ut som en liten bägare vin. Ew. Men också, super cool, eftersom det fungerade! Jag gjorde det! Vagina makt! Woohoo!

Jag dumpade blod i toaletten (blodiga men fascinerande), tvättade Diva Kopp med lite mild tvål, och fast det tillbaka precis som första gången. Ingen blodig tampong i papperskorgen. Några bevis för alla blod var som helst . Nice .

Och jag har varit med Diva Cup sedan dess. Jag har lämnat den i upp till 12 timmar och bara en gång hade en liten läcka (på min tyngsta dag, och det hade verkligen varit en full 12 timmar—jag var hemma, avsiktligt testa det). Jag har utövat det, sov med det, ridit en cykel med det. Från vad jag kan säga, det är mer tillförlitlig än en tampong och också mer bekväm. Med tamponger, vid tiden för min period som saktar ner mina stackars vag är alla torkade ut. Detta är en icke-fråga med den cup.

Jag köpte min menstrual cup på ett infall att tänka att jag gjorde något bra för miljön, och jag är, och jag älskar det, men jag har blivit överraskad av ytterligare positiva. Jag är särskilt förvånad över denna extra anslutning och komfort Jag har utvecklat med min kropp. Jag menar inte bara med min vagina. Som första gången jag provade att ta bort koppen och kunde inte komma ut, jag var tvungen att vara medvetna om de spänningar som jag höll i min kropp, hela vägen ner till min bokstavlig kärna. Jag trodde att jag var avslappnad, men jag uppenbarligen inte var. Jag var inte förväntar sig en jäkla menstrual cup av alla saker att lära mig att släppa på spänningar.

Och det är verkligen något konstigt att bekräfta om att se blod lämnar din kropp som faktiska blod och inte som ett smutsigt tuss bomull. Det är en liten men meningsfullt att ta kontakt med dig så här, speciellt om man som jag, din standard har alltid varit att lossa. Så, ja. Jag är lite sen till festen, men jag är en menstrual cup konvertera alla sätt. Om du har aldrig provat det, jag absolut rekommendera det.

Kom bara ihåg, om och när du bestämmer dig för att köpa en, försök att inte traumatisera kassan.

ADVERT

Lägg till din kommentar