"Minne Burkar' Är En Enkel Och Fantastisk Familj Aktivitet

Jag är inte en listig eller Pinterest-y mamma på något sätt. Jag är bara inte som konstnärlig mig själv, och något som ger mer arbete för att mitt liv – och i synnerhet mer mess – är ett stort fett NEJ. Men, jag är sentimental AF, och jag älskar varje tillfälle att titta och minnas. Så när jag kom över idén om att hålla en "memory jar" för några år sedan, jag var all-in.

Vad är ett minne burk, kanske du frågar? Tja, det är precis så enkelt som det låter. Du tar en burk (vi använde en gammal burk pastasås eftersom vi är helt klart hella lust), och då kan du ägna ett år åt att fylla den med handskrivna minne anteckningar. I slutet av året, är du öppna upp burken, läs av minnen, och det är skitkul.

Min familj och jag gjorde detta två år i rad och jag kommer att ge er min super-ärligt ta på sig hela upplevelsen. Först av allt, det är verkligen så jäkla enkelt i termer av klokskap färdigheter. Ja, du kan gå ut och köpa en söt mason jar. Du kan dekorera burken i några underbara, Instagram-redo sätt. Du kan göra blomma pressade anteckningar och använda en bläck-doppade pennan.

Men som sagt, vi använde en tvättas ut tomatsås burk. Sedan hittade vi en gammal bunt post-it-lappar, och plumsade dem på köksbänken tillsammans med burken. Vi har försökt att hålla en penna i närheten, men vi höll på att förlora. Uppenbarligen.

När det gäller att sätta inne i burken och hur ofta du vill göra det, det är helt upp till dig. Jag är ganska säker på att vi ställer för att skriva anteckningar varje vecka, men vi definitivt halkade efter några veckor, och i slutet av året, vi var bara att skriva anteckningar varje några veckor, kasta i flera anteckningar på en gång.

Men det häftiga är att det verkligen inte gör ett slicka av skillnaden. Vi hade fortfarande projektet och den nytta var den samma i slutet av året, så långt kan jag berätta.

I fråga om vilka typer av saker att skriva på noterna, det är helt upp till dig. Det första året vi gjorde det, vi bestämde att vi skulle fokusera på tacksamhet. Vi skrev "En Bra Sak" på en post-it och tejpade att till jar-som en påminnelse om vad vi ville fokusera på. Jag skulle läsa forskning om nyttan av att öva tacksamhet, och jag trodde det skulle vara kallt för min familj att fokusera på det som en enhet.

I grunden är tanken att om man gör det till en vana att lägga märke till och spela in saker som du är tacksam för i ditt liv, kommer du att känna mer tacksamhet generellt, och bli mer medvetna om och uppskattar när saker och ting är bra. Jag definitivt upplevt att det år vår familj höll minnet burk.

De typer av saker vi bestämde att vi var tacksamma för att de var ibland de mest materialistiska saker i världen, som när barnen fick ett nytt spelsystem. Men vi spelade även in saker som den dag barnen lekte tillsammans hela dagen utan att slåss. Eller som natten till lördagen gjorde vi kladdkaka tillsammans och nästan brände upp dem, men inte gjorde det, och de var åh så mumsigt .

Ofta, jag skulle höra barnen säga saker som, "Åh, ja, det bör definitivt gå i minnet burk, borde inte det?", som jag älskade, eftersom det visade sig att de var engagerande i livet på ett sätt som de inte var det innan – med konstant del av vad som var bra runt dem så det var som hände. Verkligen fantastiska.

Naturligtvis, den största payoff med minne burk kommer i slutet av året, när du kommer för att öppna upp det och göra din reminiscing. Vi gjorde denna del av vår nyårsafton tradition. Vi skulle få allt mysigt på soffan, poppa lite mousserande druvsaft (ganska säker på att detta är mina barns favorit del av kvällen), bläddrar du genom åren bilder på våra datorer, och läs av minnen från vårt minne burk.

Det skulle ta upp till en timme att gå igenom alla minnen, eftersom vi inte bara avhaspling dem, men att faktiskt ta lite tid att diskutera och minnas. Berättelser skulle få veta. Det fanns tillfällen skulle vi skrattade så hårt att våra kinder blev röda. Och ofta, minnen som vi inte ens hade skrivit ner skulle komma upp.

Det var bara en massor av kul, min favorit nyårsafton tradition av far. Och bara så dang lätt – och faktiskt en riktigt häftig upplevelse under hela året som minnen sammanställdes.

Jag kommer vara helt ärlig med dig, dock. Att vi inte sluta att göra ett memory jar-i år igen. Vid slutet av andra året, jag tror en del av nyhet hade avklingat. Och, som ni kan föreställa er det mesta av arbetet slutade att falla i händerna på föräldrarna (errr, morsan), vid vilken tidpunkt vi bestämde oss för att nix det.

Men nu när året är avveckling mina barn och mina barn är att planera hur man ska spendera nyårsafton, jag börjar ångra att vi inte gjorde ett minne burk i år.

Men kanske är det som med alla bra saker, vi behövde en paus från det för att inse hur mycket vi älskade och behövde det. Och om vi tar upp det praktik igen under det kommande året eller nästa, det kommer att bli fräscht och nytt, och mycket mer underbart. Jag kan inte vänta.

ADVERT

Lägg till din kommentar