Tänkt Att Vara

Jag titta på Ncis som hon sover. Hon är så söt. Hennes stora, mandelformade ögon som inte riktigt bestämma sig om de vill vara blå eller brun. Hennes små knubbiga händer och fötter. Alla som i en lugn bollen i min arm. Hennes andning är ansträngd, eftersom det oftast är när hon har en förkylning, men hennes kropp är fortfarande.

Jag träffade den enkla försäkran om att detta var tänkt att vara.

Abby extra kromosom är inte ett misstag. Det är inte en abnormitet. Hon har downs syndrom. Hon var gjort på det sättet.

Casey kommer in. Det har varit en tuff natt för oss alla. Han svajar sin väg in i min andra arm och nosar hans huvud i min axel. Han kan inte hålla benen stilla och hans rörelse vaknar upp Abby. Hon öppnar sina ögon med en knaprig titta på hennes ansikte, som ser att hon är med och hennes ångest exploderar i glädje. Hon slingrar sig ur min arm och klättrar över mig och kastar på Casey. Han skrattar och låtsas att lägga av. Han talar i valda linjer från olika TV-program och filmer. "Hon är bara ett barn, hon gör inte mycket..." säger han när han kramar henne och sätter henne på marken för att återuppta vårt mys.

Jag skrattar. Detta var tänkt att vara.

Casey autism inte är ett misstag. Det är inte en abormality. Han har autism. Han var gjort på det sättet.

Mina barn föddes på detta sätt. Jag har kommit att acceptera det. Acceptans betyder inte att jag inte vill att mina barn hade livet bara lite lättare. Det betyder inte att jag är okej med Abby bli sjuk så mycket som hon gör, eller att jag är okej med att titta på Casey som han kämpar för att lugna en kropp som inte kommer att bli lugnade. Det betyder inte att jag inte arbetar outtröttligt för att få dem de bästa tjänster för att hjälpa dem på deras väg. Det innebär att jag älskar mina barn för vilka de är. För som de föddes till att vara. Jag vill att världen ska se mina barn som Abby och Casey. Inte bara som deras respektive diagnoser. Jag vill att folk ska se dem inte mindre och inte ens mer på grund av downs syndrom och autism, men som jämlikar.

Bara annorlunda.

Och att vara annorlunda är så bra. Det är det som ger färg, djup och rikedom till detta liv. Jag är tacksam för de saker som gör mig annorlunda. Jag är tacksam för de människor som jag har träffat som är så mycket annorlunda än mig - eftersom de lär mig. Alla har sin egen skönhet, sitt eget värde och sina egna behov för acceptans för vilka de är.

Vi var inte tänkt att alla kan vara samma sak. Vi var menade att vara olika. Du var ämnad att vara den person du är. Du föddes med vissa personlighetsdrag, ett visst sätt att se på världen och livet har gett dig den erfarenhet för att göra dig själv bättre. Inte är förenliga.

Du var ämnad att vara, också.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar