Mean Girls Don ' t Regeln

Jag är del av en underbar månad föräldraskap grupp som drivs av Betsy Brown Braun, bästsäljande författare Du är Inte Chef Över Mig: Brat Proofing Din 4-12 År Gamla Barn . Vid nästan varje möte, tar jag upp frågor som min dotter har med andra flickor på skolan. Rykten, hemligheter, lögner, brutna vänskapsband, tårar, elakhet och så vidare. Varje dag verkar att få en ny sårad eller upprörd för min dotter. Hon är rolig, trevlig och smart. Men, hon är inte särskilt tufft.

Min dotter är i 4: e klass. Men, hennes möte med mean girls började mycket tidigt. Hon för första gången träffade en riktigt, riktigt elak tjej på förskolan. Denna lilla terrorn slog, bet och sparkade. Hon har också fastnat med foten ut och trippade min dotter mitt framför mig. Det var bara en av många saker som detta innebär tjej gjorde till min dotter och andra barn. Lyckligtvis, hennes familj flyttade till en annan stat innan hon blev ett verkligt hot.

Mean girl beteende (eller "flickan terror" som min vän Jenny kallar det), är ofta omedvetet underlättas av fina flickor som inte förstår betyder flicka dynamik. Nyligen, min dotter fick en genomsnittlig flicka misstag i sin egen. Hon skvallrade om att några av de menar flickor till sin vän. Hennes vän snabbt gick och berättade för dem vad min dotter sagt. Medelvärdet för flickorna kom över till min dotter på skolgården och konfronterade henne. Min dotter är inte längre vän med hennes före detta god vän. Självklart, min dotter tog en sida från medelvärdet flicka playbook när hon skvallrade om dem och det misslyckades. Lektion lärt sig.

Vår egen elementary school har regelbundna samtal med den 4: e klass flickor om vad som är acceptabelt och oacceptabelt beteende. Skolan har varit att ha dessa samtal eftersom dagis. Det bara inte verkar som det är att ha önskad effekt. En del av den saknade biten är det faktum att mammor i mean girls är inte en del av samtalet. Det finns ingen ansvar för sina döttrars beteende. Och, ibland, äpplet faller inte långt från trädet, om du vet vad jag menar. Men, som mamma, jag kan inte ingripa. Inget av det här stiger till nivån av mobbning. Jag kan bara prata med min dotter om hennes beteende. Skolan uppmuntrar föräldrar engagemang i barnens tvister och vid en viss punkt, min dotter måste lära sig att handskas med det här.

I mitt föräldraskap grupp, Betsy försäkrar mig detta är typiska 4: e klass flicka upptåg. Usch! Kalla mig galen, men jag trodde att detta var middle school beteende. Nej! Det kom tidigt och med en smäll. Varje dag innebär en ny utmaning. Jag är optimistisk, men på sistone har min optimism har varit krossat när jag hämtar min dotter från skolan. En annan incident! Min vän Jenny uttryckte det mycket väl när hon sade, "allt du har att göra med är fortfarande bättre än att ha den betyder flicka för en dotter." Hon har rätt. Jag älskar min dotter är söt, lita på naturen. Jag älskar hennes grupp av trevliga, generösa vänner. Men, hon behöver lära sig, som skolan sade till flickorna: "titta vad du har att säga."

Den andra dagen, hade jag en av mina tuffaste föräldraskap stunder under en lång tid. Min dotter, efter att ha pratat med mig i mer än en timme om hur hon kände sig om sin brutna vänskap, skickade mig ett e-post. Hon skrev det, "din ledsen dotter." Jag omedelbart brast i gråt. Jag visste hur hon kände, men jag visste inte hur man gör det ont att försvinna. Vi pratade lite mer och hon slog sig ner för kvällen. Jag försäkrade henne i morgon skulle bli en ny dag och det skulle vara en möjlighet för bra, roliga saker att hända.

Säker nog, precis i rätt tid för nästa dag, en inbjudan till en klasskamrat födelsedagsfest kom. Min dotter blev så glad. Det ser.

(För tillfället!)

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar