Detta Är Vad Mammaledighet I USA Är Verkligen Som

Låt oss vara ärliga. Family and Medical Leave Act (FMLA) suger — särskilt för arbetande mödrar. Och jag är anses vara en av de lyckliga. Jag bor i en stat som ger mig en extra sex veckors mammaledighet, vilket gör att min lilla bebis semester betalas en jättestor 12 veckor.

Om du inte bor i ett land som Kalifornien som nubb på en till synes generösa sex veckor baby bindning till den vanliga sex veckor funktionshinder som bara vissa en av oss vara värdig, du är inte ensam, du är inte ensam. Du kanske även är bland de 25% av Amerikanska mödrar som återvänder till arbetet bara två veckor postpartum innan ditt barn kan även stödja hennes huvud ordentligt. Det är dock mer troligt att du är bland de 40% som inte är berättigade till FMLA . Detta innebär att du kan ta 12 veckor att ta hand om och vårda ditt barn, visst. Bara inte förvänta sig att återvända till ditt jobb, eftersom det inte är skyddade. Sedan finns det 61% vars jobb är skyddad men ändå kan inte ta hela 12 veckor på grund av finansiella begränsningar —med tanke på att många kvinnors föräldraledighet är helt obetald, och många av oss som inte får betalt bara få 60% av vår inkomst under vår så kallade "mammaledighet."

Detta tar mig tillbaka till oss lyckliga — den moms som mig som inte har råd att stanna hemma för 12 hela veckor (på grund av vårt sparkonto och Barn"R"Us-presentkort). Men innan du går blir grön av avund, låt oss fundera ett ögonblick på vad detta generösa 12 veckor ser ut för oss lyckliga, de få-och-far-mellan föräldrar som får spendera den bästa-fall-scenario tid med våra barn innan de återvänder till arbetet.

För att sätta stämningen, och för den skull för fullständig redovisning, förstå att jag skriver detta, två-tummade på min smartphone, som är dinglande över min 10-veckors gamla dotters huvud, hennes näsa tryckt mot mitt nakna bröst när hon sover lugnt efter omvårdnad.

Du ser, hon är i mitt knä istället för i hennes spjälsäng eftersom jag bara har två veckor med henne. I två korta veckor och en dag (och räkna), jag ska återgå till arbetet och hon ska gå med sin bror på dagis. Våra dagar tillsammans är räknade. Men de har varit från början.

För åtta veckor sedan, när Charlotte fyllde 2 veckor gamla, mina bröstvårtor är helt läkt och amning överförs från en plågsam övning som ägde rum varannan timme på timme (eller mer) till en smärtfri och vacker bindning stund med den extra fördelen av näring (som i begynnelsen av omvårdnad tar en tillbaka till den "riktiga" anledningen till att vi amma: för att slå ut dem för ett par timmar, om gud vill). Men det var knappast slutet av min amning problem. Min 2-åring nyfödda betyder en sak: jag har bara tio veckor kvar att bygga ett stash av bröstmjölk innan jag återgå till arbetet och att bli en exklusiv pumpar från 8:00 till 5:00 Översättning: Gräva ut bröstpump som har varit i min garderob för det senaste året, damm henne, sterilisera slangen, och gå efter det — igen.

Detta innebär flaskor, bröstmjölk förvaringspåsar, ånga väskor för att sterilisera allt efter varje användning, för att göra plats i frysen för korrekt lagring, försöker att inte överdriva det som att undvika ett överutbud som kan leda till mastit, och sedan finna tiden till pump mellan vård, limning, byta blöjor, gör en insats för att uppmärksamma mina barn, och erkänna min mans existens, och lova mig själv att sluta knäppa på nära och kära för att jag är så sömnbrist. Men vem fan har råd med formeln efter en rejäl dagis bill storleken av en inteckning?

Min lilla nursling sover i mitt knä är inte alla coos och fnittrar. Det är inte alla "treasure detta ögonblick, att hon kommer att växa ur detta skede inom ett ögonblick." Nej. Dessa stunder är en kombination av fruktan och panik. Vi är båda i ren himlen med våra varma magen trycks ihop, hennes perfekta kropp sprids ut över mig, visst — men, min mage är i knop just nu också. Lika roligt som våra snuggles är, jag är inte precis gör Charlotte en björntjänst genom att låta henne tupplur på mig. Eftersom jag inte kommer att vara det under tupplur tid på dagis, jag ska nog få henne mer vana vid att sova ensam i sin swing kanske, för att göra övergången lättare. Det lugnat — jag ska börja i morgon. (Naturligtvis, jag har gjort det löftet i flera veckor nu. Men jag menar det verkligen denna gång. Förmodligen.)

Spola framåt ett par veckor, Charlotte är nu 4 veckor gamla. Jag drar milstolpe kvarter från hyllan, strategiskt placera dem nära hennes kropp, och snap hundratals bilder inom loppet av några sekunder tills jag fånga den perfekta en. Jag ska skicka den till Facebook och tag min man, inklusive en bedårande beskrivning anger något att effekten av att "jag är 1 månad gammal!!! Kan du tro det?" Men timmar senare, precis som jag gläds över min lilla Röding få nästan 100 gillar, jag påmind om att jag bara har åtta veckor med henne. Så jag lägger min telefon bort.

Under de kommande två veckorna, jag går vilse i det ögonblicket. Jag är förtrollad av hennes nya utvecklingsstadier och hennes bror krav på att kramas baby Charlotte. Hon gör ögonkontakt och ler mot mig — verkliga, faktiska leenden! Och hon verkar gilla hennes bror. Allt är allt just nu. Men vänta. Jag måste stanna upp för ett ögonblick. Nu är det dags att introducera flaskan i förberedelse för dagis i sex veckor. Jag är halvvägs nu. Detta suger. Men hon tog flaskan som en mästare, så åtminstone det som.

Vecka sju: Fantastiskt. Hon är inte längre ta flaskan. Google skit av möjliga åtgärder. Prova olika bröstvårtor, olika temperaturer, olika fasta positioner. Att inte få panik. Du har fortfarande fem veckor.

Vecka åtta: Två månaders milstolpe bild tagen och upplagd. Njut en stund i nära tredubbla siffra gillar. Sedan fortsätter panik eftersom flaskan har nu blivit hennes jordiska jävla fiende. Försök inte att rippa din systers ansikte när hon erbjuder rådgivning för att hjälpa till.

Vecka nio: Du måste skämta med mig. Hon vill inte längre ha någon annan människa som håller henne. Bara mig. Jävla vackert. Jag har bara tre veckor på sig att åtgärda problemet.

Vilket leder oss till idag. I morgon kommer hon att vara 10 veckor gammal. Hon vaknade bara upp och omvårdnad ivrigt som jag nu skriver med en hand. Jag är inte duschat, och jag ignorerar en tvättkorg full med rena, ovikta kläder sitter på den kärlek plats för min rätt, eyeballing klockan eftersom jag måste hämta mina barn från dagis snart, och sluta varje svettig stund har jag med mitt lilla barn just nu.

Jag är inte suger upp varje uns av Charlotte just nu, eftersom dessa dagar är värdefulla och snart hon kommer att lura mig ut av att borsta tänderna noggrant hur hennes bror gör. Nej. Idag har jag hoppat över en dusch eftersom det i två veckor och en dag, ska jag bara få henne från 6 pm till 7 på morgonen och bara i mellan sysslor, fixa middag och läggdags rutiner. Jag ska bara få henne på helger och helgdagar. Jag ska bara få henne under betald ledighet och sjukfrånvaro, när hon har feber eller annan UVI. Som sin bror, jag ska bara få henne i små steg. Den enda skillnaden är, hon är alldeles för ung för det. Men av att hon kommer att gå ändå.

Varför? För här i Usa, vi behöver faktiskt inte få en mammaledighet. Till skillnad från de andra 36 länder som tillåter arbetande mödrar att ta 52 veckor lämna — betald vi får en ynka funktionshinder lämna med några extra tillägg på bästa sätt. För här i Usa, land of the free, vi är tvingas lämna våra barn långt innan någon av oss är fysiskt och känslomässigt redo att skiljas åt. Eftersom det här i Amerika, de flesta av oss har inga andra alternativ.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar