Moderns Depression Påverkar De Flesta Barn I Förskoleåldern, Säger Studie

Som någon som lider av en psykisk hälsa sjukdom, jag är alltid nyfiken (dvs, orolig AF) om hur min sinnesstämning är påverkar mina barn när de växer upp och vilka konsekvenser det kan få för dem på lång sikt.

Jag är en kronisk ångest lidande, och samtidigt som jag är närvarande i en ganska anständig plats i termer av att hantera det, jag vet aldrig när det kommer att föda sitt fula huvud och jag kan spiralen till en period av dagliga panikattacker, sömnlösa nätter, och en oförmåga att fungera korrekt — vilket ofta kan leda till depressiva episoder.

I hela mitt barns liv, det har definitivt varit perioder då jag kämpat med min ångest demoner dagligen — där planerna ställdes in och dukar kastats på mina barn, i timmar på en gång bara så jag kan få mig själv under kontroll. Jag hade tur att bara lider av en mild form av postpartum ångest efter att mitt första barn föddes (jag var ärligt förvånad över att det inte var värre med tanke på min historia). Men det var under hans barn och förskola år som jag gått in i en period av fruktansvärd, försvagande panikattacker — kanske det värsta jag har upplevt i mitt liv.

Det är därför jag var ganska nyfiken freaked out när jag kom över en ny studie som undersökte effekten av moderns humör sjukdomar på barn. Studien , som nyligen publicerats i Journal of Child Psychology and Psychiatry om man ser på hur mödra-prenatal-och postpartum depression påverkar barnets beteende. Forskarna tittade på 11,599 familjer, inklusive 17,830 syskon, alla från norska Mor och Barn kohortstudie. Syskonen jämfört med hänsyn till deras gemensamma genetiska risken för depression.

Resultaten var faktiskt ganska förvånande. Moderns förlossningsdepression verkar inte ha en bestående inverkan på dessa barn utanför deras genetiska anlag för depression. Men forskarna fann att moderns depression under förskoleåldern gjorde har en stor effekt på barn — och eventuellt en skada en.

Linje C. Gjerde, huvudförfattare av studien, förklarar resultaten på Science Daily "Vi fann att barn till mödrar som var deprimerad före och efter födseln hade mer psykiska problem eftersom de delar risk att gener med sin mor, men att spendera tid med en deprimerad mamma i förskoleåldern kan vara skadliga för barnets psykiska hälsa."

Nu vet jag att ta studier som denna med många kärnor av salt, men jag kunde inte låta bli att känna sig lite obekväm med resultatet. Mitt första barns förskola år var definitivt smittat av min ångest och depression, och det smärtar mig att tänka att jag kan ha skadat honom som ett resultat. Men du kan inte vända tillbaka tid, som du vet? Och alla mamma skuld definitivt behöver för att gå i papperskorgen där det hör hemma.

Dock tas på rätt sätt, studier som denna kan faktiskt ha en positiv inverkan på oss alla. De påminner oss om att egenvård, särskilt när det gäller vår psykiska hälsa är mycket viktigt och måste vara en prioritet för alla föräldrar.

Gjerde berättar Science Daily att vi måste ta postpartum depression på allvar när de först uppträder så att de inte går obehandlade och därmed få negativa konsekvenser för våra förskolebarn. Hon rekommenderar behandling för postpartum depression så tidigt som möjligt efter födseln.

Det är något som vi alla kan ställa oss bakom. Jag tror att om rörelserna av min ångest och depression postpartum hade behandlats mer på allvar efter födseln, jag kan inte ha varit smällde med en mer intensiv avsnitt av ångest och depression i förskoleåldern.

Den andra goda nyheten är att psykiska störningar är inte alla som definierar våra mothering. En annan studie publicerade i Proceedings of the National Academy of Sciences ekade i uppfattningen att förskoleåldern är en viktig tidpunkt i ett barns utveckling, men att en mamma kan också ha en positiva påverkan på barnet under denna tid. Studien visade att barn vars mödrar var omhändertagande och stödjande under förskoleåldern hade stor positiv inverkan på sina barns hjärna och emotionella utveckling.

Med andra ord, bara genom att vara kärleksfulla och stödjande moms vi alla är utan att ens försöka, vi gör en värld av bra. Så låt oss ta extra noga med att vara försiktig med våra rascally threenagers (som visste att detta verkligen irriterande ålder var också en av de viktigaste i termer av utveckling?), men låt oss också komma ihåg att gå lätt på oss själva.

Du kan inte ta hand om dina barn om inte du ta hand om dig själv så om du lider av psykiska problem, vänligen få hjälp förr än senare. Kom ihåg att vi alla gör det bästa vi kan som föräldrar, och vi alla förtjänar det bästa stöd och omsorg utifrån det.

ADVERT

Lägg till din kommentar