Vad Det Verkligen innebär Att Vara Gift med En Alltför Kreativt Sinne

Har du någonsin komma hem för att ta reda på att din partner har beslutat att designa och bygga hela, mycket utstuderat, treehouse under den korta tid du var ute för att få ditt hår gjort?

Detta har hänt mig.

Jag har också kommit hem för att finna att min man var slumpmässigt lärande hur att spela ukulele, eller hade han bara lagt ett bud på en gammal VW van att han ville konvertera till en camping maskinen (trots att veta något om bilar).

En gång, jag var tvungen att stoppa honom från att göra färgen för barnen i några taggiga röda växter de hittade på en vandring. Jag utforskade växten, och det visade sig att det skulle orsaka hallucinationer om du av misstag har intagit. Som säkert skulle ha gjort för en intressant lördag eftermiddag för oss alla.

Jag har en svårt att hålla upp med min mans kreativa sinne. Han har ett ständigt behov av nya och fascinerande projekt för att hålla honom sysselsatt och nöjd. Från att hugga ner träd och bygga möbler av trä, till saltning sin egen corned beef, för att konfigurera cyklar, för att göra en klädhängare av dörrhandtag och plåt, han vill göra allt. Han lärde sig att fotografera, hur man byter bromsar i vår bil, och hur man kan göra konst av något bland annat, antar jag, giftiga växter. Listan går på och och...på.

En dag han vill lära sig att göra sina egna skidor, nästa är han planerar att bli en expert på meditation eller konsten att göra enchiladas.

Jag behöver en tupplur bara titta på honom.

De flesta dagar, jag skulle älska att kanalisera sin entusiasm in i min egen hjärna. Jag har bokstavligen aldrig varit så upphetsad om något som han var när han minskade ljudnivån på vår diskmaskin med 10 decibel med några gamla luvtröjor. Och ja, han mätt i decibel. (Vänligen fråga inte.) Jag skulle älska att ha bara en enstaka träff av vad hans hjärna producerar. Men vissa dagar, som jag skulle vilja att han bara chill fan.

Hans nyfikenhet om allt är otrolig, och ibland ansträngande . Prova att gå på en road trip med killen. Han vill veta om alla gamla byggnader — och vad de gör där, och vilken typ av formation är det? Och jag vet inte svaret på någon av frågorna, någonsin. Han kan inte gå på bio eftersom det är tortyr för honom att sitta still så länge. Jag älskar att sitta, så länge som människor i min familj kommer att släppa mig.

Naturligtvis, med en kreativ hjärna lämnar du absolut ingen tid för att göra vardagliga saker som att sätta tvättservice bort eller komma ihåg platsen för bokstavligen något i ditt liv. Han sade att han inte tror på att allt i lådor, för om något går in i en låda, han glömmer att den finns. Han har att "se" alla hans saker. Det enda problemet är att det är lite av min religion att organisera bort saker där vi inte någonsin har att "se" dem. Det får mig också att den enda som vet var saker är, där är också olyckligt.

Vi har varit tillsammans för en mycket lång tid, så vi har mest listat ut hur man balanserar sin kreativa energi med min neurotiska tendenser. Mestadels. Han håller sig upptagen med att skapa, och jag håller mig upptagen med att sätta alla hans grejer där han inte kan hitta det. Vi har accepterat våra gemensamma problem, vilket är i princip alla äktenskap är.

En sak är säker, jag kommer aldrig bli uttråkad i detta liv med honom, inte när det finns låtar att sjunga och konst att göra och slumpmässiga färdigheter att lära sig. Så om du också gift med en mycket kreativ människa, jag fattar. Och gör någon kanske vill gå på bio med mig? Vi ska bara sitta där och göra ingenting annat, och det kommer att vara perfekt.

Om du gillade den här artikeln, huvud på över till att gilla vår nya Facebook Sida, Det är Personligt en all-inclusive utrymme för att diskutera äktenskap, skilsmässor, sex, dejting, och vänskap.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar