Jag är En Gift Par-Terapeut, Och Det Är Därför jag Bär inte Min vigselring

Jag brukade vara så stolt över min vigselring . Jag tog aldrig bort det, inte ens i duschen. Att en liten bit av metall som validerats mig. Det hjälpte mig att känna mig cool och gammal, värdig och ville. Jag kände mig som, "Ja, se det här? Någon gillade mig tillräckligt för att sätta en ring på det!"

(Bara jag förlovade sig år 2003, vilket var ett halvt decennium före "att sätta en ring på det" var som en sak.)

Nu är det till 2019, och min ring har tappat sin mojo. Kanske är det att jag är i min sena 30-talet och jag känner mig mycket mer säker och bekväm i min hud. Eller kanske är det att vi har gått igenom fitta hattar och #metoo rörelse . Eller kanske mest av allt, det är att under mina år som ett par terapeut, jag har sett att en vigselring innebär diddly-knäböj när det gäller ärlighet och svek.

Jag har sett ett par på mitt kontor och bara några dagar efter att en affär har upptäckts. En av dem är förtvivlad med en dash of rage, deras värld har vänds upp och ner och marken har fallit ut från undersidan. Den andra är förbrukad med skam och förvirring. Båda har ringar på fingrarna och den partner som avvikit aldrig hade tagit ringen av.

Du ser, otrohet som händer med ringen på.

Det erbjuder inget skydd.

En ring kommer inte att hålla dig från att njuta av uppmärksamhet av din söta och medarbetare. Det kommer inte att hindra dig från att svara tillbaka till det meddelande från din high school sweetheart . Det kommer inte att göra din granne som är mindre intresserade av dig och det kommer inte göra att personen du träffade bara mindre sannolikt att sova med dig. Det fungerar inte på det sätt du tror att det kommer att (eller ska?).

Den krets av metall kan inte förhindra att en tredje person från att komma mitt i mellan två av er. Bling på din partners hand inte att jämföra med glimten i hans/hennes ögon när deras telefon dings med ett sms från sin kompis. En ring på ett finger förlorar sin lyster när det är som konkurrerar med beundrande blick av en annan.

Från där jag sitter, vigselringar är ganska meningslöst. Ja, ringen visar att du tog löften, men det säger ingenting om din nivå av engagemang i dessa löften. Det står någon där det kallar du "man" eller "fru", men det kan inte tala för hur mycket av en prioritering som partnerskapet är att du. Det är din känslor och åtgärder att bevisa huruvida trohet är viktigt för dig.

Och så en dag tog jag min ring av. Jag lägger den i den lilla ficka med blixtlås i min väska.

Först var det bara ett experiment för att se hur det kändes. Jag förväntade mig aldrig att det ska må bra, och jag trodde aldrig att det ska räcka längre än en dag.

Men ju längre tiden gick, desto bättre kändes det. Det kändes som frihet och oberoende-och kanske till och med feminism.

Och det har ingenting att göra med skillnader i hur jag blir behandlad. Jag har inte fått ett uns mer uppmärksamhet från utomstående. Jag har bott på massor av år med en ring och ett par veckor utan att det har varit absolut ingen skillnad när det gäller att slå på eller få uppmärksamhet.

Vad som också har inte ändrat lite är mitt engagemang till trohet. Jag är inte mer sannolikt att vara villiga att korsa linjen eller bryta gränser än vad jag var med ringen på. Det är faktiskt möjligt att jag känner mig ännu mer engagerade i och med att jag är medveten om att jag kan uppfattas som tillgängliga. Jag är redo att säga att jag är inte intresserad av så fort tillfälle presenterar sig själv.

Det som har förändrats är att jag känner mig genuint oberoende. Jag går genom världen utanför mitt hem med mer lättsinne och men också mer ansvar. Jag definierar mig själv genom mina egna handlingar, inte av mina bilagor, inte genom min roll som hustru. Du ser, jag är mycket mer än min gifte sig med dom. Jag är alldeles större än att vara en partner till en man.

Jag har tagit något som brukade vara offentliga, och jag gjorde det privata, och det känns bättre på detta sätt. Att vara gift är inte en hemlighet att jag försöker dölja, men det är inte heller min mest utmärkande drag.

Grädden på moset är att vara trogen för nu känns som ett aktivt, medvetet val istället för en bieffekt av mitt bröllop omständighet. Om tillfälle ges, om en attraktiv man kommer på mig, jag är fullt beredd att statligt engagemang för att mannen jag älskar och respekterar, att den man som jag lovat min trohet. Och det har ingenting att göra med det faktum att vi bytt ringar i en ceremoni, det har allt att göra med vårt band.

Jag är en stark kvinna som är i ett livslångt partnerskap med en man som är ibland grymt och ibland sucky (som vi alla är). Varje dag, jag väljer att hedra de åtaganden som vi har gjort. Jag har beslutat att sluta att tillkännage att världen eftersom den inte behöver meddelas. Det behöver inte definiera mig. Det är för mig att veta eftersom det är i mitt hjärta.

Det är på tiden att vi börjar att bära vår trohet i våra hjärtan, inte på våra händer.

Om du gillade den här artikeln, chef över till att gilla vår Facebook Sida Det är Personligt en all-inclusive utrymme för att diskutera äktenskap, skilsmässor, sex, dejting, och vänskap.

ADVERT

Lägg till din kommentar