Jag Väntade Tills Jag Var 40 År För Att Få Gifta Sig Och Hamnade Ändå Skilt Sig. Här är Varför.

Jag väntade tills jag var 40 år för att få gifta sig. Det var inte med flit. Jag bara vill inte gifta sig för unga. Vid 22, en pojkvän bad mig att gifta sig med honom, men jag hade inget intresse av att vara en hustru vid denna ålder. Jag ville vara oberoende. Jag ville veta att jag kunde ta hand om mig själv mycket mer än vad jag ville gifta mig. Så jag väntade.

Att rätt person inte har varit med i min 20-talet eller de flesta av mina 30 — antingen på grund av att de inte var rätt för mig eller att jag inte var rätt för dem. Jag hade lite intresse i att ha barn. Jag hade inte direkt sa att jag inte vill ha dem, men jag var inte längtar efter att bli förälder.

Jag kom in i mitt 30-talet och började undra om jag skulle vara ensam för alltid. Det är inte vad jag ville på alla, men det såg ut som att det kan hända. Jag har fortfarande daterad med avsikt att falla i kärlek och att gifta sig. Min nu ex-make kom. Jag ska ringa honom Mike. Jag var ekonomiskt stabila, och jag ville att någon också är ekonomiskt stabil. Plus att han också var en trevlig kille. Vi den för ett år, och jag övertygade mig själv om att jag älskade honom. Vi hade ett ganska bra liv. Jag tänkte att det var nog. Men jag överseende med allt som borde ha berättat för mig att äktenskapet skulle misslyckas.

För en sak, jag är en svart kvinna och en liberal. Han är en vit man och en Republikan. Nu har jag vita vänner som är moderata Republikaner. Dessa är människor som inte går till Fox News för information. De vet bättre. Mike tittade på olika program nyheter eftersom, som han sade, "jag vill få information från så många källor som jag kan."

Det lät bra tills han började citera problematiskt konservativa kommentatorer som Larry Äldste. Han har förmodligen plockat Äldste, eftersom, som jag, att han var svart. Mike respekteras även här mannen av någon anledning, och han kunde inte förstå varför jag inte var ett fan. En livlig diskussion följde, där jag förklarade att Mike som svart konservativa som stöd ideologi det Republikanska Partiet använder för att förtrycka marginaliserade människor inte är pro-svart. De är anti-svart. Han kunde inte förstå, och vi kom aldrig till någon form av avtal. Fortfarande är jag själv övertygad om detta utbyte var inte viktigt i vår relation. Jag stannade med honom.

Det var inte första gången loppet kom upp. När Ferguson bosatt Michael Brown mördades av Officer Darren Wilson, Mike frågade mig varför Michael inte bara göra vad den tjänsteman sade. Jag förklarade historia polis i det här landet och hur dagens poliser är bara en fortsättning av slav fiskare. Så det dynamiska mellan svarta människor och polisen är redan skev på ett sätt som sätter oss på risken för dem att misshandla eller mörda oss. Han bara ryckte på axlarna och upprepade han kunde inte förstå varför Michael Brown inte följa. Jag berättade även att följa blir svarta människor dödades. Han sade ingenting, och jag låter det gå. Och jag stannade. Fan, jag stannade.

Vi hade många andra skillnader som borde ha varit röd flagg. Två sticker ut.

Jag är en bra kock. Han kunde inte ens koka vatten. Jag vet att vissa kvinnor är okej med detta. Jag hade tidigare daterad många män som tydligt matlagning var kvinnors arbete. Jag har inte hålla dem runt efter det. Mike har aldrig sagt det, men när jag bad honom att hjälpa till att laga mat eller läsa ett recept och prova att göra en maträtt, skulle han motvilligt beck i. Om jag ger honom riktningar, att han skulle göra ett sorgligt försök till att skära och tärna eller lägga till krydda. Han uppenbarligen inte hade något intresse av att göra detta. Tyvärr för honom, jag kom från en familj av män som var bra kockar. Han var inte komma undan bara därför att, som han velat säga, "Matlagning är inte min starka sida." Han gillade att använda detta uttalande varje gång jag sa, "Om du kan läsa, kan du laga mat." För någon som ogillade matlagning, är han säker på som fan gillade att äta ändå.

De få gånger han försökt måltider på hans egen var katastrofala. Du tror nog att jag borde ha varit tacksam över att han ens försökte. Om han faktiskt försökte, jag skulle ha varit tacksam. Men hans idé om att försöka laga en måltid var inte följer de anvisningar och överkokning eller bränna allt. Jag har äntligen slutat att be honom att laga mat och gjorde matlagning mig själv. Jag var ingen dummy om. Det var hans plan hela tiden.

Jag började resa i min mitten av 30-talet. Strax innan jag träffade Mike, jag solo reste till Europa med avsikt att göra en resa varje år. Efter att vi gifte oss, jag skulle ta upp resande. Mike skulle säga att vi inte hade råd med det. Det var en lögn. Vi kunde. Jag frågade honom om han hade något intresse av att resa utanför USA, svarade Han, det fanns massor av ställen här hade han aldrig besökt, så han ville börja med dem först. Hur många resor gjorde vi ta inom USA under våra nästan åtta års äktenskap? Noll. Inte en enda. Det betydde att min dröm om att resa varje år som inte har hänt. Jag ville inte gå någonstans igen, tills jag skilde sig.

Låt oss prata om sex. Innan jag träffade Mike, jag hade en hel del sex och många riktigt bra sex för att starta. Mike? Inte så mycket. Detta var inte en stor affär tills jag insåg att han gillade sex, var han inte särskilt äventyrlig om det. Jag menar inte trekanter eller något liknande. Vad sägs om något senaste fem minuter av förspel och tio minuter av missionären? Åtta år av detta, och jag var uttråkad till tårar. Vi hade pratat många gånger om vårt sexliv. Vi hade diskuterat vad vi alla gillade. Jag lyssnade och gjorde vad han gillade. Han använt sig av vad han visste, vilket innebar att jag var frustrerad och arg. Jag slutade ha sex med honom de sista två åren av vårt äktenskap. Jag köpte en vibrator istället.

Hans mamma skulle ha varit en röd flagga också. Hon var inte en fruktansvärd person, men hon var en fruktansvärd mamma till Mike. Han berättade historier om att växa upp som, om de hade hänt nu, hon skulle ha gått till fängelse. Han var ensam kvar vid 2 års ålder medan hon gick ut till klubbarna. Han höll på att bli sig upp och är redo för skolan vid 5 års ålder. Kanske hon var hemma. Kanske var hon inte. Riktigt så, han harmades över henne. Jag har aldrig tyckt illa om henne, men det gjorde mig skyddande av honom. Jag kunde inte tro att hans mor var så likgiltig inför honom. Hon slog också honom, även om han aldrig skulle berätta för mig vad detta exakt inblandade.

Så med alla dessa frågor som han vägrade att ta itu med, vi skildes, och jag flyttade ut.

Vad var det för deal-breaker? Den rasism. Jag vägrade att titta förbi. Där skulle det lämna oss om att han inte tror att rasism existerade? Det innebär att under de sju år vi var gifta och historier som jag delade om rasism som jag upplevt... Han trodde ingen av dem. Jag borde ha vetat att han inte stödja mig eller någon annan svart person i vår kamp. Han har aldrig erkänt min smärta eller skam när jag förmedlas min senaste rasistiska erfarenhet. Jag vägrade att se det, och jag vägrade att förstå vad detta innebar för vår relation.

Kön? Så småningom skulle jag ha avslutat äktenskap över sex. Avsaknaden av intimitet — eller inte tillräckligt intimitet — är symptomatiskt för andra problem. Vi var aldrig bra kommunikatörer i första hand. Även om vi pratade om våra sexliv, att problemet bara speglade andra frågor. Vi var inte nära. Jag känner mig inte stöds. Jag kände aldrig hört eller uppskattad. Jag känner mig inte älskad. Ser tillbaka, jag är säker på att vi inte älskar varandra.

Det är en deal-breaker.

ADVERT

Lägg till din kommentar