Alla Har Att Bosätta sig Lite När Det Gäller Äktenskap, Och Det Är inte En Dålig Sak

Jag kör en handledning center vid universitetet, och jag chattar med en av mina studerande anställda om vad han ville ha i en framtida fru. Han var i sin tidiga 20-talet, en student idrottsman från ett övre-medelklass-hem. Jag minns inte hur vi kom på ämnet, men vad jag minns var att hans lista över förväntningarna för den kvinna som han ville gifta sig lät som om han letade efter en enhörning.

Han började med det sätt han ville att hon skulle se, som så många män i sin tidiga 20-talet ofta gör. Han ville att någon inte alltför lång, men inte för kort, med rätt hårfärg och bröst storlek. Hon behövde vara kurviga på vissa ställen, och inte böjd i andra. Han ville att hon skulle vara smart och rolig, utan även stödjande. Han ville att hon skulle vara atletisk, smart, och till tv-spel. Hon behövde vara bra med barn och bra i sängen. Han ville att någon chill, men också en passionerad vissa orsaker. Någon som inte är stuck-up, men är intresserade av mode.

Han gick på för ett tag. Självklart att han skulle lägga några seriösa funderingar till detta.

När han var klar, sa jag, "Låt oss säga att du hittar denna dröm kvinna, och du gifta dig med henne. Vad ska du göra när hon ändringar?"

Han stannade för ett ögonblick. Jag tror inte att han förväntade sig att fråga.

"Vad menar du?" sade han.

"Vad ska du göra när hon spenderar mer av sin tid fokuserat på barnen, och mindre på friidrott? Vad ska du göra när hon beslutar sig för att tv-spel är dumma, och att hon hellre föra en juristexamen? Vad ska du göra när hon har en riktigt grov graviditet, och även om hon gjorde det genom att som en mästare, hennes kropp förändras på ett sätt som du inte förväntade dig? Vad ska du göra när hon börjar shoppa i yoga byxor och Crocs eftersom hon stannar uppe sent för att få tid för sig själv och går upp tidigt med barnen, och även om hon är en bra mamma, att hon helt enkelt inte har så mycket tid för sig själv längre? Är du fortfarande kommer att älska henne?"

Tystnad.

Som vi talade, tänkte jag på mitt eget äktenskap. Jag har varit gift i 13 år och tillsammans har vi tre barn. Jag kan ärligt talat inte minnas vad mina förväntningar var för en framtida fru, när jag var i min 20-talet, men jag är ganska säker på att de var liknande till vad min student var ger upp. Och för att vara ärlig, när Mel och jag träffades första gången, hon var ganska perfekt för mig. Jag minns att jag tänkte att hon uppfyllde alla mina kriterier. Jag är inte säker på vad Mel: s kriterier för en man, men för den skull denna uppsats kommer jag att säga att jag träffade dem.

Men faktum är, nu är vi båda mycket olika människor. Jag är 15 kg tyngre. Jag har bytt karriär ett par gånger. Jag har ändrat hobby och passion. Jag började snarkning för några år sedan. Jag har fått in vanan av att inte stänga dörren hela vägen när jag använder badrum. Jag är inte lika charmig som jag en gång var. Jag börjar tappa hår. Jag fiser hela tiden. Jag ska grått. Jag bär oftast arbete polos och cargo shorts.

Mel, hon är annorlunda också. Hon har blivit vegetarian (det var en svår övergång). Hon gick tillbaka till skolan, vilket var oväntat. Ibland kommer hon att gå ett par dagar utan dusch på grund av barnen. Hennes bruna hår är nu gråsprängt.

Ärligt på det här stadiet i våra liv, vi älskar fortfarande varandra, men vi får också under varandras hud. Det var en tid som Mel och jag var på väg till affären, och hon fick mig att torka en kråka under sätet på sin nya van. Oh boy, det var nästan en grund för skilsmässa. Och sedan var det dags att Mel fått en fortkörningsböter och inte berätta om det i över ett år.

Ingen av dessa förändringar har varit deal-breakers. Att vi inte har några missbruksproblem eller frågor som otrohet. Vi älskar fortfarande varandra. Men för att få mitt äktenskap att fungera det har tagit en viss nivå för att lösa. För att inse att den kvinna som jag älskar är inte perfekt. Ibland gör hon saker jag tycker är irriterande. Ibland är vi inte överens med hur man på bästa för att fostra våra barn. Våra kroppar har förändrats i skeva sätt, och det är bara verkligheten av att vara med någon under en lång tid.

Detta student och jag satt i tystnad i vad som kändes som en lång tid, men förmodligen bara varade några ögonblick. Så småningom, jag berömde honom på hans höga standard. Att ha höga krav är inte en dålig sak. Men samtidigt, jag kunde inte låta bli att skratta åt vad han sa till mig.

"Så här är det: Du borde leta efter någon som passar det du vill just nu. Det är inget fel med det. Men vad du måste inse är att hitta någon som passar dina förväntningar är inte lika viktigt som att hitta någon som du kan växa med. Eftersom verkligheten är, att du både kommer att förändras, och att hitta någon som kan acceptera dina ändringar, och du kan acceptera dem, är verkligheten för ett framgångsrikt äktenskap."

"Jag antar att jag har aldrig tänkt på det på det sättet," sade han.

Han såg nervös.

"Jag trodde inte på något av det när jag gifte mig. Jag insåg inte att Mel skulle förändras på ett sätt som jag inte kunde förutse, och det skulle jag också. Och på något sätt, med all denna förändring och tillväxt, och vi älskar fortfarande varandra. Men det är tänkt att förkasta det perfekta person som vi ville i början, och växa tillsammans i skeva, gråhåriga sätt. Och vet du vad? Jag älskar henne mer nu än jag gjorde innan eftersom jag vet att hon accepterar mig som den jag är nu och vem jag kommer att bli."

Jag vet inte om detta är meningsfullt för honom. Det verkade som om en av dessa saker som kan klicka på senare. Eller åtminstone hoppades jag att det gjorde.

Jag har en känsla av att alla som läser detta som har varit gifta i mer än ett par år inser detta. Eftersom verkligheten är, om de någonsin skulle passa perfekt, de kommer inte att vara för evigt. Och det är inte en dålig sak. Det är bara verkligheten i ett långsiktigt engagemang. Du måste vara villig att acceptera brister av din partner och hoppas att de kommer att acceptera din. Och när det händer, är du växa tillsammans och livet blir bättre och bättre, och det är en ganska fantastisk sak.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar