Älskar Din Make / maka Utmaning: Låt oss Få Lite Verklighet I Här

Min äktenskap är inte så perfekt som din.

Sju år och två barn senare, är Facebook har helt övertygat mig om detta. Skriftliga förklaringar av sann kärlek är för evigt forsande ner mitt flöde: Du är min själsfrände, baby boo-boo socker läppar. Min enda sanna kärlek. Jag skulle aldrig vill spendera livet med någon annan vid min sida. Vårt äktenskap blir bättre och bättre och bättre OCH BÄTTRE för varje dag. Älskar dig. Älskar dig SÅ MYCKET. Du är DEN BÄSTA. Smooches.

Ibland kan jag längtansfullt klicka ut på dessa statusar. Ibland kan jag cock mitt huvud och tänker, Håll upp. Hon inte bara säga till människor hon i hemlighet att forska om skilsmässa advokater? Och ibland är jag ryser lite eftersom, usch, det är flera dagar när jag inte säker på att jag kunde skrika sådana saker från taket — och många när min man kan inte skrika sådana saker om mig.

Är det bara vi? Det kan inte bara vara vi, kan det? Vi kan inte vara de enda som slår alla dessa grov patchar, så stressande situationer komma i vägen för en sund konversation, ibland går till sängs arg även om äktenskapet regler som säger att vi inte borde. Kanske finns det andra som oss, men Facebook säger att, nej, det är definitivt bara du.

Den andra dagen, en vän sammanfattade något hon hade hört någonstans, och jag älskar det så svårt:

"Du vet till 100% av dina egna liv," sade hon. "Men på sociala medier, du bara dela de bästa 5% av det: ditt barns första steg, din resa till Bahamas, din examen dag. Det är allt någon annan ser. Det är fascinerande att hänga med dessa saker, det är säkert. Men det är också anledningen till att Facebook kan vara så nedslående. Vi jämför 100% av våra egna liv att de bästa 5% av alla andras."

Så när #LoveYourSpouse började trend, jag såg märkligt nog — och sedan väntade den oundvikliga nominering med en liten underström av fruktan. Titta på alla shiny happy people! Titta på alla minutiöst iscensatta bilder bröllop! Allas liv var perfekt. Alla förhållande var fläckfri. Alla äktenskap endast bestod av lycka och mirakel och ecstasy och glada, skimrande unicorn tårar, och just den här dagen hade jag kämpat med min man över något så löjligt att jag inte ens kunde komma ihåg hur det började.

Låt historien visar att jag inte är helt emot chain mail-y saker (även om jag visserligen känner mig ganska obekväm att skicka dem). Jag donerade till ALS Föreningen under Isen Hink Utmaning. Jag accepterade Moderskap Utmaning på Mors Dag och inlagd något som fick mig att känna mig stolt över att vara en mamma. När min dotter fick en av dem Sticker Club brev på posten, vi ryckte på axlarna och gav det en chans.

Men ni, låt oss hålla det på riktigt för en minut. Dessa kedjebrev utmaningar är spiral utom kontroll, och jag tror inte att jag kan delta i detta — inte alls som jag tänkt, minst. Vi har airbrushade bröllop bilder och strålande, glittrande selfies, men jag skulle ha att skriva något bortom våra bästa 5% eftersom det inte är riktigt hur vårt förbund ser en stor del av tiden. På Facebook, kanske, men inte i verkliga livet.

Om du vill se sju dagar ställde foton som liknar sanning, de kommer att se ut ungefär så här:

Dag 1 av den Kärlek som Din Make / maka Utmaning

Melissa Bowers

Så...vi slåss om saker ibland. Kanske massor av gånger, beroende på dag. Detta kan vara om pengar, eller disciplinera barnen, eller något, sa jag för 27 år sedan, eller smutsiga strumpor. Man vet aldrig, men för guds kärlek kan vi vänligen sluta prata om vad det är?! Idag har jag nominera någon par som har varit oense med varandra denna månad att delta i Love Din Make / maka Utmaning.

Dag 2 av den Kärlek som Din Make / maka Utmaning

Melissa Bowers

Vi är förlorade (igen) och därför sent (igen), vilket är helt mitt fel eftersom jag har noll känsla för riktning även när du använder Google Maps. Även den regeln när man kör är att ett barn alltid måste vara på gränsen till sömn (bilden) och det andra barnet alltid måste skrika högt nog för att hålla andra vaken (ej i bild). Idag har jag nominera någon par som bestämmer sig för att ta en enhet som helst bara så att de kan få ut av den jävla hus .

Dag 3 i Love Din Make / maka Utmaning

Melissa Bowers

Jag menar, kan en syster få lite utrymme för en del vino? Nä? Vänta, jag kanske kan kila fast något i springan mellan dem IPAs. Idag har jag nominera någon vars make / maka kastar tummen-upp-tecken varenda gång de tar en selfie.

Dag 4 av Kärlek Din Make / maka Utmaning

Melissa Bowers

Det är 3 på morgonen och ljudet av en hysterisk bebis skrik genom skärmen. Du kan bara låtsas sova, för så lång tid att spela "Vems Tur Är Det?" roulette. Nej, men egentligen, vems tur är det ? Idag har jag nominera alla som någonsin bad sin make skulle behaga gro lite mjölk trummorna så att någon annan kan vara med och bidra till natten matning.

Dag 5 av Kärlek som Din Make / maka Utmaning

Melissa Bowers

Oroa dig inte — min man är i bild. Det är honom på telefon, bara ringa för att låta mig veta att han har fastnat i den plåga som Kalifornien trafik och att han kommer hem på aldrig klockan. Idag har jag nominera alla som förstår uttrycket "enstaka singel-gift förälder."

Dag 6 av Kärlek Din Make / maka Utmaning

Melissa Bowers

Barnet är på väg att kasta sig ner för trappan, och en av oss måste stoppa honom från att dö. Pastan kokar över, och en av oss måste försvara familjen mot andra gradens brännskador. Vi är utan fartyg som passerar i natt. Idag har jag nominera någon par som kan försöka med en hög fem, eftersom du suddar förbi varandra på väg till din respektive superhjälte roller.

Dag 7 på den Kärlek som Din Make / maka Utmaning

Melissa Bowers

Barnen ligger äntligen i sängen, och nu är det sexig tid. Du vet vad du är sexig? Resten. Det är den sjunde dagen: Få lite vila. Idag har jag nominera någon par som någonsin har tagit "Netflix och Kyla" bokstavligt.

Den #LoveYourSpouse utmaning ber deltagarna att "fira kärleken och att främja äktenskapet", och att är ett så värdefullt budskap; när någon vill champion kärlek istället för hat, jag är ombord. Jag är med dig. Jag lägger upp den blanka och vackra också.

Men den här gången ville jag prova det med en dos av sanning: Äktenskap är inte bara en glittrande saga. Äktenskapet är svårt. Äktenskapet tar arbete. Äktenskapet är ett val du gör varje dag, inte bara en soldränkta, euforisk bröllopsdag. Det finns en hel mängd andra klichéer som bara överutnyttjas eftersom de är så, så exakt.

För oss, i alla fall. Kanske är det bara för oss.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar