Äktenskap Är inte Allt, Kärleken Är

För ett år sedan, min man och jag gick till den vackraste bröllop vi kommer förmodligen att någonsin delta. Om det var en show som heter "Min Kändis Stil Bröllop," detta bröllop skulle ha varit på det. Det var på en flera miljoner dollar stranden hem, med flera band, massor av mat stationer och även synkroniserade simmare i backyard pool. Så fantastisk som det var, att ingenting stod ut med mig mer än något rabbin sa under ceremonin. Han sade: "Äktenskapet är inte det viktigaste, det är endast viktig sak." Det fastnade hos mig.

När du har ett barn med downs syndrom, kan du bli invald i en klubb. Andra föräldrarna att nå ut till dig, de lugna dig, de stärka dig, för att de du. En vecka efter att vi tog vår son hem från NICU, en annan klubbmedlem skickade min man och mig ett e-post. Hon fick veta att hennes son hade downs syndrom efter han var född. Hon skrev om alla de rädslor som hon hade och hur hennes son är ständigt visar de flesta av dessa farhågor vara ogrundade. Hon pratade om att de hoppas att hon har för sin framtid.

När vi var klar med att läsa, min man tittade på mig, han kunde knappt tala. Tårarna rann nerför hans ansikte med en sådan kraft att hans hals började närbild, men han kunde för att kväva ut en mening som jag aldrig kommer att glömma: "jag hoppas att han möter en flicka med downs syndrom, jag vill att han ska älska någon så som jag älskar dig."

När vi var i diagnos fasen, jag tror det var just detta ämne som hemsökt mig mest. Äktenskapet var så viktigt för mig, till oss, skulle han någonsin få uppleva det för sig själv? Kommer han någonsin hitta någon att älska och att någon älskar honom tillbaka? Eftersom den förväntade livslängden ökar för människor med downs syndrom, så gör giftermål. Men det verkar som att när människor med downs syndrom gifta sig, det är en händelse med nyhetsvärde. Det är fortfarande inte vanligt.

Jag vill ha honom att gifta sig, men jag inser nu att jag vill ha honom att gifta sig eftersom äktenskap har fört mig så mycket glädje. Äktenskap gör mig en bättre person. Men bara för att jag har valt att göra det centrala i mitt liv, betyder det inte att det måste vara centrum i hans liv. Och det skulle vara OK. Vårt jobb som föräldrar är inte att göra en kopia versioner av oss själva. Vår uppgift är att ingjuta vår goda värden i våra barn, men också för att lära dem att vara oberoende, att fatta sina egna beslut, att göra sina egna liv.

Så, till rabbi, jag vänligt oense. Äktenskap är inte det enda, kärlek är. Kanske vår son kommer inte älska någon på det sätt som hans Pappa och jag älskar varandra, men han kommer att älska och han kommer att bli älskad. Han älskar sin syster, sin far-och morföräldrar, hans kusiner och kanske till och med en fru. Gift eller ogift, vår sons liv kommer att vara full av kärlek.

Relaterade inlägg: Jag Visste inte att jag Ville ha ett Barn med downs Syndrom

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar