Lagarbete Gör Drömmen Arbete I Äktenskapet

Min träning byxor var trassla med min dotters pyjamas topp inne en balled-up bad handduk. Det var en tvättservice Jackson Pollock. Platser av färger stänkte över rummet. Golvet var inte längre synlig. Rummet var fullt av ovikta rena kläder.

Jag hade tappat räkningen på antalet gånger jag har bett min man att inte göra tvättservice om han inte kunde hantera det — som i vik den, inte göra 10 massor av tvätt, och sedan dumpa dem i gästrummet i högar. Varje dag, vår familj skulle gå in i rummet, drar ut sina rena underkläder och kläder för dagen. Och detta var vår tvättservice rutin tvätta massa mängder av kläder, kanske rewash ett par glömt massor, dumpa rena kläder i ett rum eller på soffan, och plocka igenom högar av tvätt när vi behövde något.

Alice Seuffert

Det påminde om den där scenen i filmen Den Att Bryta Upp när Jennifer Aniston berättar Vince Vaughn att hon bara vill ha honom att vilja göra rätter. När jag först såg filmen, det var med min man och vi var nygifta. Jag tänkte att kommentera som ett sätt att visa respekt för din fastighet bör du vill göra rätterna så du kan behålla ditt kök rent och respekterar ditt hem.

Jag såg det inte, och med respekt för den person du älskar.

Ja, tills jag var faktiskt gifta 10 år.

Tidigare i år, Matthew Striden inlägg, " Hon Skilde Mig För att jag Lämnat Rätter vid Diskbänken," var synas i min Facebook Newsfeed, och med varje vän bekräftar: "Ja!" i kommentarerna, jag blev mer nyfiken. Vad sjutton gjorde en mans skilsmässa över hans smutsiga rätter har med mig att göra? Visar sig ganska lite.

Jag är själv bekände slusk. Det faktum att ren tvätt i högar stör mig är den mest uppriktiga formen av ironi i mitt liv. Badrummet disken är fylld med mitt smink, smycken jag hade dagar tidigare, kaffekoppar, och andra saker som jag bara inte känner för att sätta bort. Badrumsgolvet är där jag lämnar mina kalsonger innanför mina yoga byxor, 3 meter bort från tvättkorg. Jag försöker på flera outfits varje morgon, och istället för att ta tid att få bort dem, de går i en hög framför min garderob, och när det blir att vara obscent, jag slutligen satte kläder bort, oftast med hjälp av min man.

Ja, till nominellt värde, den pågående civilstånd hushåll knepig slagsmål är oftast aldrig om ytan fråga. De är oftast om något mer, något större. Det handlar om den andra personen och förstå hur de uppfattar hur du respekt, kärlek, och värdet av dem i ditt äktenskap.

När jag läste Matteus Striden inlägg, min första tanke var inte om den ovikt tvätt. Istället såg jag många sätt som jag inte var stödjande i mitt äktenskap och hjälpa till med arbetsuppgifter som behövde göras för vårt hushåll för att köra. Jag tyckte om min egen brist på respekt. Jag skickade artikeln till min man med ämnesraden: "jag trodde det var viktigt att läsa." I kroppen av det mail som jag skrev, "jag vill att du ska veta att jag vill göra det bättre. Jag planerar att plocka upp min skit mer."

Mitt fokus var på den ovikt tvätt, och jag var blind för mitt eget hushåll i källaren. Jag kände mig som en sådan idiot. Visst, jag var upptagen. Vi båda var. Vilken typ av meddelande var jag skicka till min man? Jag var som hans tredje barnet lämnar mina grejer överallt och inte vara den partner jag lovade att vara. Den artikel som inte gör mig rädd skilsmässa, men det gjorde mig vill förbinda sig till att bli en bättre partner.

Som ett gift par, vi går till evenemang och aktiviteter som vi inte alltid älskar, men vi gör det eftersom det är viktigt för vår make / maka. Jag lär mig det samma gäller för hushållet. Och även när de sysslor verkar obetydlig till nominellt värde.

Nyligen, min make förbigående nämnde att jag skulle prova att fylla upp magasinen isbit mer. Jag svär att jag är den enda som fyller upp ice cube fack. Det tog all min viljestyrka för att inte nämna hur jag är den enda som vet hur man byter en toalett papper rulle eller Kleenex box, eller fylla badrum tvål behållare. Men isen var för honom i den stunden, och det visar sig att isen var nödvändigt för att senare, när han gjorde mig till en cocktail. Min största lärdom är att motstå frestelsen att göra min egen tolkning av värdet på hans begäran, och i stället lita på att hans begäran är i själva verket fråga.

Jag har lärt mig i föräldraskapet som Jag måste välja mina strider och det samma gäller för äktenskap. Vill jag verkligen att gå till strid över det faktum att min man faktiskt gjorde all tvätt men inte vika den? Inte nödvändigtvis. Det gör bry mig, och jag vill att han ska inse att det är viktigt för mig. Och när den gigantiska högar av tvätt visas, i stället för att få galna eller bara stänga dörren i förnekelse, jag kunde hjälpa honom. Och han också, kunde hjälpa mig när min mässar bli för stora eftersom både äktenskap och livet är fullt av verkliga och bildlig mässar.

Att ha och att hålla det löfte vi tog var att hjälpa varandra och hålla varandra, partner och lyfta upp varandra genom den tunga stunder av föräldraskap och livet. Och ja, för oss innebär det genom tvätt — att både hålla och lägga sig.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar