När Äktenskap Och Moderskap Tvingar Dig Att Möta Fel

När jag var liten, jag minns att jag tryckte för att prova nya saker. Då, i min 20-talet, folk har berättat för mig att fokusera och få en plan tillsammans. Hitta min nisch. Nu, på min 40-talet, är det tillbaka till artiklar och experter talar om för mig att prova nya saker. Bland alla de råd, jag förväntade mig aldrig att det skulle vara att få återse mitt eget fel som skulle lära mig den största lärdomen.

Jag växte upp på västkusten och började gå till Sunriver, en turistort nära Mt. Kandidatexamen, för semester när jag var ungefär 11. Skidåkning var sak att göra. Trots att det är ganska atletisk, jag kunde aldrig få kläm på det. Jag tog även lektioner, men det första ensamkommande kör på berget var en katastrof. De hade faktiskt att stoppa lyfta och kasta det i omvänd eftersom jag var för rädd för att få mindre. Jag minns att jag stod på toppen som den enorma vita vidsträckta meningen var att jag skulle ner gick upp för mig, att göra min terror svälla. Jag frös. I det ögonblicket bestämde jag mig för att jag hatade skidåkning.

Tjugo år senare hade jag en ny mamma som bor i Adirondacks med min man. "Varför har vi inte åka skidor i helgen?" frågade han hoppfullt.

"Jag vill inte vara borta från barnet, så länge," sade jag, och jag fortsatte att säga att för de kommande tre åren som vi hade två döttrar. När våra flickor nådde 4, 6 och 8, min man försökte igen: "jag tror att vi bör lära flickor att åka skidor."

Jag ryckte, att komma ihåg den frustration och hopplöshet jag kände på det berget alla dessa år sedan. Jag ville inte att ångra allt arbete för dig säker som mamma och att komma tillbaka på ett jävla berg som skulle få mig att känna mig hopplös. Men jag ville också att vara aktiv, och vintrarna i Adirondacks är ganska stillasittande om du inte hittar ett sätt att ha kul i snön.

"Okej", sa jag. "Vi kan prova det, men jag vet inte hur tjejer ska göra. Det finns tre av dem, och bara två av oss." Vi båda visste att jag verkligen menade det jag visste inte hur jag skulle göra.

Min mans ansikte lyser upp och han loopade hans arm runt mina axlar. "Vi ska få det att fungera."

Vi gjorde resor över hela stan för att få vantar, mössor, snö byxor och jackor för tjejer. Genom en blandning av att köpa, hyra, och ges hand-me-down skidor, vi lyckades hålla investeringar något i schack. Vi övade på att klä på sig och lära sig genom trial and error hur viktigt det är att använda badrummet innan du klär på dig. Genom alla våra förberedelser, min ångest fortsatte att bygga. Men när hissen biljetter köptes in, jag visste att det var dags att suga upp det.

Vi började på bunny hill, och efter några körningar, min man tog det stora tjejer på hissen. Den yngsta och jag stannade på bunny hill. Jag skulle stå bakom henne på magic carpet, att låta henne luta sig in i mig när vi flyttade sakta uppför backen. Till min förvåning, hon tog det med god aptit . Hennes lilla kropp vände sig om och lutade sig naturligt eftersom hon klippa snö och ändrade inriktning som en liten pro. Innan jag visste det, vi var på väg till berget varje lördag morgon.

Åsynen av mina döttrar' ljust färgade snön redskap blev som en integrerad del av vår dag-göra-dag existens som sina dockor och uppstoppade djur. En fredag morgon, min man sa, "vill du gå in i arbetet och sen spendera några timmar på berget?" Jag var förbryllad först, skidåkning hade varit något vi hade startat som en familjeaktivitet. Men jag gick med på att gå.

Vi körde till berget och gjorde vår väg upp i hissen. Det var en annorlunda upplevelse att inte ha tre små människor till att klä sig och hjälpa till. Jag kände ett styng av saknad dem, men han log på hur skandalöst att de skulle tycka det var för att mamma och pappa hoppade arbete för att åka skidor.

Vi satt sida vid sida, på benen och röra sin hand på mitt knä som hissen förde oss till toppen. Jag kunde känna honom flinade bredvid mig, som fick mig att le också. Jag tittade till höger och såg solen kika bakom ett moln och träffa snöiga toppar. Mina axlar sjönk, och jag tänkte på hur jag hade nästan gått upp detta.

Ge skidåkning nytt försök förvandlas till något som inte bara var bra för mina barn. Ja, det stickade oss mer tätt tillsammans som en familj, men det gjorde också min man att dela något med mig som var viktigt för honom. Det har gått nästan fyra år sedan min familj började skidåkning, och varje gång vi går, vi har så mycket kul att jag blir påmind om att göra vad som är lätt eller vad som känns mest naturligt är inte alltid rätt beslut. Ta upp skidåkning igen, har gett mig en ny och välbehövlig förtroende på min förmåga att stiga över misslyckande . Jag tror inte att jag skulle gå tillbaka och ändra hur jag kände mig vid 12, men jag kan tryggt och ärligt säga att mina barn och mig själv, att tiden förändrar saker, och att vi kan få en do-over för många saker, så länge vi är villiga att ta tillfället i akt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar