5 Skäl till att jag Kastade Marie Kondo Bok I Mitt Skräp Högen

Jag brukade vara organiserad. Verkligen, jag var. Jag kunde öppna mina garderober och inte vill retch, och jag kunde få full massor av tvätt görs från början till slut på samma dag. Jag var på toppen av saker i mitt hus, och att skräp inte ansamlas på min klocka.

Sedan jag fick barn.

Och alla sken av ordning i mitt hus sprängdes i bitar, ungefär som mina magmuskler under min C-sektionen.

Mitt hus är ett tåg vraket, y ' all.

En varm, kaotisk röra av en katastrof för att vara exakt, och jag räknar inte återfå kontrollen någon gång snart. Det är irriterande, och vissa dagar ser jag mig omkring i mitt hus med en frustrerad suck och undrar var det gick fel. När, exakt, gjorde jag sluta ge ett skit om mitt linne garderober? Jag ska erkänna att jag är generad vid överskott i våra dagliga liv, och jag vet att vi kan göra bättre som familj för att effektivisera våra tillhörigheter.

I ett försök att få mig att må som jag var att vara proaktiv om explosion på en madrass fabriken så att mitt hus har blivit, jag plockade upp boken alla har pratat om: Livet Förändras Magiska Städa Upp: Den Japanska Konsten att Decluttering och Organisera av Marie Kondo. När jag läste rubriken, jag fick genast glad för att jag är ett stort fan av magi. Och även, "life-changing" är ganska episk. Marie är inget skämt människor, och hon tar att få din skit tillsammans till en helt ny nivå. Och boken var bara så söt och vacker som jag trodde, säkert, Ms Kondo kunde hjälpa mig att komma tillbaka på rätt spår.

När jag läste igenom boken, jag blev mer och mer irriterad. Ja, jag som används för att rita rent på en regelbunden basis, och medan det är sant att mina garderober skulle vid ett tillfälle ha gjort Monica Vänner gråta, Kondo är nedlåtenhet och snobberi bara lyckats göra mig defensiv om min överfyllda sko samling. Titta bara på några av hennes "tips":

1. "Alla Behöver en Fristad'

Öh, ya think, Miss Marie? Min helgedom är i ett mörkt hörn av min överfulla garderob. Om jag rensat ut kläder jag inte har slitna sedan 1992, mina barn faktiskt skulle hitta mig. Dålig idé, Kondo . Du kan ha din perfekta fristaden, lady. Jag är bra som gömmer sig i min röriga en, tack så mycket.

2. 'Dekorera Din Garderob Med Hemliga Läckerheter'

OK, jag ska erkänna att jag har varit kända för att göra detta vid tillfälle. Men något säger mig att Marie inte betyda choklad och min Människor tidningen när hon skrev "hemliga läckerheter."

3. "Töm Din Påse Vardagen

Marie, ett ord? Vet du hur mycket skit jag har att packa att spendera en dag med mina barn? Har du någonsin tagit en dag ledigt från decluttering din perfekta ivory tower och tillbringade dagen vid poolen med dina barn? Min gissning är att svaret är ett stort fett "NEJ" eftersom det finns inget sätt du skulle känna som att sätta bort 684 objekt som du packade bara att packa dem alla för morgondagens resa till poolen. Låt oss få allvarliga här, Kondo.

4. 'Samla Allt på En Plats Innan Du Börjar Organisera'

Tja, Marie, som kanske inte vara alltför svårt för mig att göra eftersom det för närvarande bara om varje söm av kläder vi äger i det här huset är på golvet i min tvättstuga. Och mina barn är ganska bra på att se till att högen inte bryter själv, så om du inte har något emot, jag ska börja min organisera frenesi i tvättstugan.

5. "Du Bör Ha Frihet Från ett Liv Med Överskott'

Marie, du har uppenbarligen aldrig varit på Costco. Gör oss alla nåd och få ett medlemskap direkt. Ta ditt barn med dig vid middagstid och inte bara kommer du att ha glädje av att köpa tandkräm och bindor i bulk, kommer du att få en natt av från städa ditt kök. Du kommer att tacka mig, jag lovar.

Marie berättar också för oss att vi bör plocka upp alla objekt som vi äger och avgöra om det gnistor glädje i våra hjärtan. Om vi känner glädje, vi får behålla föremålet. Om inte, är det papperskorgen staden. Jag måste vara ärlig här: Om jag vågade prova att chuck gud hemskt vilstol som min man älskar så innerligt, att det skulle vara slutet på vårt äktenskap. Ledsen, Marie, men jag tycker att din logik här är något bristfällig. Trevlig känsla, dock.

Kanske min favorit del av Marie ' s teori är hennes bästa metod för att vika kläder. Marie, honung, välsigna din söta, omedvetna städa hjärtat. Allvarligt, du är bara värdefull om du tror att jag kommer att vik varje bit av kläder som en del av origami konst. Tack för magen och skratta åt det, Marie. Du fick verkligen mig att gå till en minut.

Tyvärr, Marie Kondo inte ändra mitt liv per se, men jag gjorde åtminstone komma med några påsar med kläder för att släppa av på vår lokala loppis. Och jag skall medge att jag tycker att Ms Kondo när jag diskuterar om att köpa ännu ett par strappy svart sandaler. Men jag skulle ljuga om jag sa att det ville inte ge mig stor glädje att kasta sin bok på min glömt boken högen utan annan tanke.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar