Som En Kvinna Och En Förälder, Manchester-Bombningen Känns Otroligt Personlig

När jag först hörde talas om den bombningen av Manchester Arena i England Jag var uppenbart skakad och upprörd. Bombningarna är fruktansvärd, särskilt på ställen där det är proppfulla och kan vara särskilt svårt att få ett säkert sätt.

Men när jag hörde att det hände på en Ariana Grande konsert, jag var positivt rensad. Mina första tankar gick till den typ av människor som skulle ha varit närvarande vid en sådan konsert — mestadels unga kvinnor och flickor, antingen med eller utan vuxen följeslagare. Vem skulle medvetet föra en attack på en konsert som kommer att ha en övervägande kvinnlig publik, som består av otaliga barn klart hade i för kvinnor.

Jag vet att inget av detta är någonsin slumpmässigt. Denna typ av saker är överlagt och minutiöst planerade. Så den person (eller personer) som bestämde sig för att attackera Manchester Arena visste att publiken kommer att vara mestadels unga människor och för det mesta kvinnliga. Vad är det med kvinnor som de finner så motbjudande att de var tvungna att försöka blåsa upp en hel arenan som är full av dem? Unga flickor är vår framtid. De är de som kommer att leda revolutionen, för att skapa lika konkurrensvillkor. Är det skrämmande att dessa män? Är de på något sätt hotas av hur mycket ström som en arena full av unga kvinnor har? Det är den tanken som håller bara att vrida om och om igen i mitt huvud.

Att vara klar och tydlig, skulle jag vara förtvivlad och rasande oavsett plats eller publiken, men denna akt av terrorism kände mig så pekade, så att kränka mig.

Då ilskan gav vika för en mycket skrämmande insikt: Det kunde ha varit jag. Jag gick till min första konsert när jag var 12, nästan 13. Min bästa vän var 13. Hennes föräldrar körde oss till New Jersey och tappade bort oss på plats, berätta för oss att möta dem ute i ett par timmar när konserten var över. Under hela min tonåring år, jag gick aldrig till en konsert med en vuxen medföljare. Vi var alltid tappade bort av någons föräldrar, och de väntade på parkeringen när showen var över. De verkade aldrig oroa dig för oss att få in någon form av fara. De var glada för oss att få ha roliga, minnesvärda upplevelser.

Efter nionde klass, min mamma, som används för att gå till vissa andra saker med mig, drog tillbaka också. Mina föräldrar tänkte att om jag klarar av att gå till skolan med mig själv varje dag, 45 minuter, då jag och mina vänner var okej att stå i linje för att spela in en signering eller ett avsnitt av MTV: s TRL . Då hade vi gått till ett par konserter varje år — det var vår sak tillbaka då, och vi har aldrig haft ett förkläde. Vi visste vad vi gjorde. Min vän och jag var aldrig rädd heller. Vi var mer orolig för tur-program som är slutsåld eller att inte kunna haffa de bästa R-shirt.

Den 11 September, min bästa vän och jag hade tänkt att delta i O-Town konsert på Manhattan. Jag planerade att gå direkt till mötesplatsen efter skolan för att rädda oss fläckar i linje, och att hon var på väg för att träffa mig. Uppenbarligen var konserten flyttad på grund av den oförutsedda tragedi av den fruktansvärda dagen, men trots hemsk sak som hände, vi var inte rädd för att gå till konserten ensam följande månad, och våra föräldrar inte fruktar oss att gå ensam. De har helt enkelt sagt till oss att bo med varandra och att se till att vi höll våra mobiltelefoner där vi kan nå dem i händelse av en nödsituation — samma regler som de alltid sa till oss innan vi drog ut på vår egen.

Jag är inte bara en pop-konsert-besatt tonåring nu dock. Jag är också förälder.

Nu när jag är förälder, jag är så mycket mer rädda för vad som händer i världen. Se bilder och inlägg på sociala medier av skräckslagna föräldrar som letar efter sina försvunna barn gör mig fysiskt sjuk. Det skulle kunna vara jag. Det skulle kunna vara min dyrbara barn.

Jag har ett litet barn, som likt sin mor, bor för en bra live-show, så det är något vi gör ofta tillsammans, och en av våra mest prisade bindning erfarenheter. Men om dessa terrorister är villiga att bomba en konsert full av tonåringar, vem kan säga att nästa gång det kommer inte att vara ett evenemang där publiken är ännu yngre?

Jag ska inte vara rädd för att ta med min son för att se Den Wiggles eftersom vi inte kan komma tillbaka. När jag pratade med min pappa om händelsen, allt han kunde säga var, "tänk om du var på den konserten?" Eftersom jag fortfarande sin lilla flicka, och tanken av att jag är i dessa skor är för mycket för hans hjärta att bära.

Jag har biljetter för att gå och se Harry Styles med min vän i höst, och jag ska inte vara otålig över att gå på denna konsert, och eventuellt lämnar min son utan en mor för att något fruktansvärt har hänt. Chansen att allt kommer att bli bra. Vi kommer att ha en fantastisk tid, och verkligen njuta av oss själva, och gå hem till säkerheten för våra bekväma sovrum. Att inte rabatt min oro, min rädsla, min ilska på denna punkt. Det känns också riktigt, för nära hem, alltför hjärtskärande.

Musik, och i förlängningen, musik är tänkt att vara säkra utrymmen. Musik är något som förenar människor från alla samhällsskikt. Det är den mest universella exempel av den mänskliga erfarenheten. Musik har alltid varit en fristad för mig, speciellt när jag var tonåring flicka. Att tänka sig att någon galen man med en bomb fastspänd på bröstet skulle infiltrera och splittra vad som är tänkt att vara en fristad för Ariana ' s fans gör mig sjuk. Det är perversa på så många nivåer. Dessa människors barn, och han visste det. Du bara inte knulla med någon annans barn. Någonsin. Jag önskar att vi alla kunde bara komma överens om att barnen är off-limits alltid och för evigt.

Det är något, men en liten strimma av mänskligheten i mörkret. Den täckning som kommer ut av Manchester är helt hjärtevärmande; dessa flickor har strålat samman för att lyfta upp varandra, visa stöd under en svår tid, och visa att de verkligen är tvungen att räkna med. Trots detta verkligt avskyvärda handling, de är ute för att bevisa att det alltid kommer att vara kärlek och ljus för att köra ut de mörka. De gör deras land, och deras föräldrar, är mycket stolt. De gör mig stolt för.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar