Man Fan

Jag har lärt mig en hel del i livet, men en viktig nugget är att aldrig underskatta vikten av timing. Till exempel, låt oss säga att du blev överraskad med en skinande ny Lexus för din födelsedag från din rika farbror. Om du ringde för att tacka honom inom en timme för att ta emot den nya rida, han skulle nog tror att du uppskattade hans tankeväckande och dyr gåva. Om du kallas sex månader senare för att tacka honom, han skulle förmodligen ta bort dina arv och hans hushållerska slash dina däck. Eller låt oss säga att du har besökt din favorit bar vid 7:00 PM på en torsdag kväll. Det innebär sannolikt att du har haft en lång dag på jobbet och ville att du skulle njuta av ett par drinkar med dina vänner. Om du har besökt din lokala bar vid 7:00 på torsdag morgon (eller någon morgon, för den delen), det innebär sannolikt att du har ett alkoholproblem. Samma handlingar, olika tidpunkter.

På tal om att dricka, timing spelat en viktig roll i den följande diskussionen jag hade med en snart-till-vara före detta vän med inga barn förra veckan:

Vän: "Hej, för några av oss att gå ut för en drink efter jobbet. Vill du komma?"

Jag: "Nä, min fru kommer att bli ett hem sen ikväll, så ska jag ta hand om min dotter."

Vän: (nedlåtande ton) "Hur gulligt. Är ni två kommer att spela klä upp tillsammans?"

Mig: "Egentligen är vi som kommer..."

Vän: "vet Du vad? Jag verkligen inte bryr sig om vad du gör. Barnvaktsservice din dotter har blivit en ganska bra ursäkt på sistone. Det är kvinnans jobb att ta hand om barnen, och du verkligen behöver för att lära sig hur man i helvete – men du har förmodligen ingen aning om vad det betyder."

För att ge lite bakgrund, jag har en vacker 16-månader gamla dotter. Som sagt, om denna kille gjorde liknande emasculating, kvinnofientliga kommentarer innan min bebis är född, jag skriver detta inlägg från county jail i väntan på rättegång för grottforskning i hans ansikte. Eftersom min lilla flicka har fört fram det bästa i mig, jag bara skakade på huvudet och gick iväg. Bara ytterligare ett exempel på betydelsen av timing.

Förresten, jag har sagt att en idiot som du tittar på dina egna barn är föräldraskap, inte barnvaktsservice. Barnpassning när du betalar en high school-tjej som $14/hr att lura runt med sin pojkvän på soffan medan du är borta. Geesh.

Jag avvika.

När jag körde hem tänkte jag på vad "man fan" egentligen innebär. Betyder det att ignorera mina skyldigheter som en far att dricka öl med en kille som jag inte ens tycker om så han inte skulle tro att jag är cool? Betyder det att jag ska tro att det är min frus ansvar att uppfostra vår dotter medan jag sitter på soffan och tittar på ESPN? Det är inte hur jag ser det.

I mina egna ord, "man fan upp" innebär att:

Ge min fru en paus: jag bryr mig inte hur bra pappa jag tror att jag är, min fru kommer fortfarande utanverk mig mer ofta än jag utanverk henne. För att lägga till ett litet värde jag gnida hennes fötter efter en lång dag, hjälpa till att laga middag, städa huset, fylla upp sin bil med gas, få ett "riktigt" barnvakt så vi kan njuta av en enstaka kväll ute på stan tillsammans, eller bara ge henne en kram och tala om för henne hur mycket jag älskar och uppskattar allt hon gör för vår familj varje dag.

Motionera och äta rätt: ja, visst Fan finns det tillfällen när jag är frestad att slå upp McDonald ' s drive-thru vid lunchtid, eller komma med ursäkter för att inte träna, men när jag känner för att hoppa över gymmet eller ta en Big Mac till mitt ansikte, jag tänker alltid på min dotter. "Man fan upp," jag träna ofta och äta så hälsosamt som möjligt eftersom jag ska fan om min lilla flicka har att ta itu med smärtan av att förlora sin far för att hälsa sjukdom (hjärtinfarkt, stroke, diabetes, etc.) att jag lätt skulle kunna förhindra.

PDA: jag har bara varit på jobbet för 16 månader nu, men jag har märkt att det finns en population av pappor där ute som inte kommer att interagera med sina barn i offentliga om det inte innebär någon form av disciplin. Jag krama min dotter, puss min dotter, hög-fem min dotter, spela basket med min dotter, dans med min dotter, och sjunga med min dotter i allmänna nästan varje dag. Får jag quizzical stirrar sig från andra? Absolut. Bryr jag mig? Absolut inte. Jag vill att min dotter ska veta att det är helt normalt att visa allmän visning av tillgivenhet mot människor hon älskar (inom rimliga gränser förstås...jag vill inte att min hjärna att gå "dit", så jag ska gå på).

Spela dress up: jag känner massor av män som har kaffe-och docka parterna med sina döttrar. De är inte alltför cool för det, att de inte är besvärade av det, och uppriktigt sagt – att de faktiskt njuta av det. Min dotter är lite ung för dessa aktiviteter, men jag är den första att plocka ut kläder och accessoarer för henne medan shopping. Jag har skolat mig på Hello Kitty, armband, plånböcker, Dora, hårspännen, och jeggings. Helvete, jag inte ens vet vad jeggings var tills för ungefär tre månader sedan. "Man fan" är att vara vad ditt barn behöver vid en viss tidpunkt. Om jag måste klä sig som en prinsessa eller handla på Sanrio butik för hennes nöjen, jag ska göra det med ett leende.

Att vara en bra förebild: Shit, jag älskar att svära – i synnerhet efter att jag haft en jävla skitdag. En sak du kommer aldrig få se mig göra är att förbanna framför min dotter. Det finns några föräldrar där ute som tycker att det är roligt att höra deras småbarn svär, och det gör absolut mig att krypa. Jag också säga "please" och "thank you" runt henne så hon börjar förstå syftet och innebörden av dessa ord. Jag vet att det fungerar eftersom när jag bytte hennes blöja för några dagar sedan – hon log, tittade upp på mig och sa, "tank ew" (annars känd som "tack"). Jag är ganska säker på att mitt hjärta nästan exploderade från cuteness av händelsen. En sak jag har lärt mig om föräldraskap är barnen tittar på och lyssnar till dig även när du tror att det inte är så jag vill alltid att vara mitt bästa jag när jag är runt henne.

Att aldrig ge upp: Det finns dagar när min dotter kommer inte att lyssna till mig, har en episk härdsmälta, eller är det bara en jäkla terror av en människa. Jag sitter ensam i frustration undrar om jag är gjord för detta, eller om jag ens kan göra det genom dagen – men gissa vad? Att det alltid blir bra. Jag vet att mina barn älskar mig, och att "man fan" är att fortsätta att vara den bästa pappa jag kan vara för henne, oavsett hur tufft det blir. Att vara förälder är lätt den svåraste jag någonsin har gjort, men det är också det bästa jag någonsin gjort eller kommer att göra.

Ger ett skit: det innebär Att jag kommer alltid att vara kärleksfull, omsorgsfull och stödjande till min fru och dotter. Det innebär att de bästa natt av festande och drickande inte ens jämföras med den lycka jag känner efter i genomsnitt tillbringat dagen med min älskling – så jag festar och dricker mycket mindre på grund av det. Det innebär också att jag kommer att ägna mitt liv åt att främja utbildning, hälsa, säkerhet och lycka för min dotter. Jag är en ny pappa fortfarande lärande repen av denna spelning, men jag kan gärna offra något för att se till att min dotter har det bästa livet möjligt. Även om det innebär *gasp* besvikelse någon kille som tycker att ta hand om barn är kvinnors arbete.

Memo till min stolle "vän": Min dotter betyder allt för mig – och om du läser detta, det är hur jag skulle definiera "man fan upp." Istället för att ge ett skit, du tog en skit på alla bra föräldrar i världen med din okunniga och enfaldiga kommentarer, och förhoppningsvis kommer du nu att se fel i ditt sätt. Om inte, jag är säker på att det är massa män och kvinnor som läser detta som skulle älska att slå dum av dig. Det verkar dock som om timing kommer att spara dig igen från en ass, rfr, eftersom läsarna är alldeles för bra för den typen av beteende. Rätt?

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar