Min Mammografi Visade "Allt Var Bra" — Men Det Var inte

"Du har den bästa intuition av en person jag någonsin har träffat."

De ord som förvånade mig. För med fyra barn, jag är ganska mycket ett hot mess mom kliché. Jag känner något, men tillsammans. Jag har knappt tid att duscha och kissa, än mindre lyssna till något annat än Tass Patrol i bakgrunden medan jag tvättar den sjunde tvätt i en tolv-timmars period.

Jag visste inte hur jag skulle hantera min terapeut ord, så jag bara log.

Under de följande dagarna höll jag tänka på vad hon hade sagt till mig. Och jag frågade mig själv, Hur visste jag att min kropp talar om för mig var sant? Viktigt? Brådskande? Hur kunde jag någonsin klara av att lyssna till mitt inre när mitt hus var så hörbart högt hela tiden?

Svaret är: jag vet inte. Men jag är så glad att jag gjorde.

I Mars förra året, min dotter, då bara några månader gammal, ständigt skulle vila sin lilla hand på min övre bröst. Området växte alltmer anbud. Jag skulle flytta min dotters hand, och att hon skulle flytta det tillbaka.

Då mitt säkerhetsbälte blev obehagligt. Då min cross-body väska. Och jag visste att något inte var rätt.

Jag gick in och såg min gynekolog som rekommenderade ett ultraljud och mammografi. Jag omedelbart planerad imaging tid för en par dagar senare. Efter utnämningen, jag väntade tjugo-fyra timmar för någon att ringa mig med resultatet.

Som ett urverk, en sjuksköterska ringde mig. "Allt är bra", sade hon. "De vill att du ska komma tillbaka i sex månader för ytterligare ett ultraljud."

Jag var så lättad. Jag hade två bröst klumpar i det förflutna och valde att ha både bort. De var alltid godartad massorna, så jag tänkte att jag var på #3.

Men något var annorlunda den här gången. Jag kunde inte släppa det faktum att denna verkade annorlunda.

Jag ringde sköterskan tillbaka och hon gick igenom de vanliga frågorna med mig. Gjorde jag dricker mycket koffein? Var klump på att förändras? Jag sa till henne, jag behöver träffa en kirurg, bara för att vara säker. Hon gav mig några namn och nummer, och jag genast planerade ett möte med en av dem.

Veckorna som följde var ett töcken. Jag hade ett inledande möte, sedan en vecka senare en biopsi, och sedan tre veckor senare, en uppföljning av tid för att få mitt test resultat.

Jag satt på tentan bord, rullning genom sociala medier, väntar på läkaren. Hon kom in, och jag bara visste att något var fel. Ögonblick senare, utropade hon att jag hade bröstcancer och sedan bombarderade mig med ritningar, kartor och broschyrer. Jag har ingen aning om hur jag lyckades köra från hennes kontor för att mina barn' barnvakt ' s hus för att plocka upp dem. Jag blev helt chockad.

56 dagar efter att jag fick diagnosen, jag hade en bilateral mastektomi, direkt-till-implantat. Jag fick möjlighet att strålning och en lumpectomy (där endast en del av bröstvävnad tas bort), men jag har helt enkelt inte ha fred om det valet.

Var jag livrädd? Helt och hållet. Men visste jag att det var precis vad jag behövde för att göra? Absolut ja.

Ett par veckor efter min operation, min patologi resultaten kom tillbaka från min bort bröstvävnad. I det tidigare oupptäckta invasiv bröstcancer finns. En bekräftelse på att beslutet att ha en mastektomi var den rätta.

Att förlora mina bröst var hårt. Det är fortfarande svårt. Jag har utseendet på brösten, tack och lov eftersom implantat var ett alternativ för mig, men de har ingen känsla för. De är ganska käck. De är falska. Jag är tacksam för dem, men de gör mig ledsen också.

Cancer är en skitstövel . Det stjäl, och den bryr sig inte din ålder, antal barn du har, vad är det som händer med din karriär eller ditt äktenskap. Det kommer när det väljer att. Och vad vi tycker om det är upp till oss.

Jag är otroligt tacksam för att jag valde att ta några minuter för att lyssna på vad min kropp säger till mig. Vid flera tillfällen under min cancer resa, lyssna räddade mig från total förödelse, kanske till och med död.

Så när du hör att rösten uppmanar dig, gnagande du, lyssna på den. Avkastningen. Gör så bara kan rädda ditt liv.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar